Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανησυχητικά στοιχεία! Ο κορονοϊός γέμισε με κατάθλιψη τους παίκτες

Ανησυχητικά στοιχεία! Ο κορονοϊός γέμισε με κατάθλιψη τους παίκτες
ΦΩΤΟ Reuters

Ο κορονοϊός φαίνεται πως έφερε σε πολύ δύσκολη ψυχολογική θέση τους ποδοσφαιριστές (νυν και πρώην) στην Αγγλία, σύμφωνα με τα στοιχεία σχετικής έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Επαγγελματιών Παικτών (PFA) στην Αγγλία μίλησε με 262 μέλη της από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα μέσα Μαΐου, σε μια προσπάθεια να βγάλει ένα συμπέρασμα, για το πώς τους έχει επηρεάσει η κρίση με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι 57 από αυτούς, δηλαδή το 22% αντιμετώπισε πρόβλημα κατάθλιψης και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να σκεφτεί να κάνει κακό στον εαυτό του. Στους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές όμως, το συγκεκριμένο ποσοστό πέφτει αισθητά (6%).

Η έρευνα έδειξε επίσης πως οι 182 από τους 262 (69%) ανησυχούσαν για τη μελλοντική ποδοσφαιρική τους καριέρα ή για τη ζωή τους. Την ίδια στιγμή, το 72% των ποδοσφαιριστών εμφανίζεται να το κυριεύει συχνά αίσθημα πίεσης και άγχους.

Η έρευνα έδειξε ακόμα πως 24 άτομα (9% των ερωτηθέντων) αντιμετώπιζαν δυσκολίες που είχαν να κάνουν με βλαπτικές εθιστικές συνήθειες.

Τέλος, να αναφέρουμε πως 177 άτομα της έρευνας ζήτησαν στήριξη από τον σύνδεσμο σε θέματα εκπαίδευσης, σταδιοδρομίας και απασχόλησης σε συμβατικές υπηρεσίες. Από αυτούς, οι 32 εξέφρασαν την επιθυμία να επικοινωνήσουν απευθείας με έναν σύμβουλο ή θεραπευτή.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις