Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανήσυχοι οι… αρχηγοί της La Liga! Θέλουν το “οκ” της κυβέρνησης

Ανήσυχοι οι… αρχηγοί της La Liga! Θέλουν το “οκ” της κυβέρνησης

Η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν την Τρίτη (21.04.2020) οι αρχηγοί των ομάδων της La Liga έδειξε το δισταγμό που επικρατεί στις τάξεις τους, για την επιστροφή τους στο… χορτάρι.

Το ποδόσφαιρο στην Ισπανία βρίσκεται σε αναστολή  από τις 10 Μαρτίου λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στην χώρα, η οποία έχει περισσότερα από 200.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 21.000 θανάτους.

Η UEFA όμως θέλει να δει τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη να ολοκληρώνονται μέσα στο καλοκαίρι και περιμένει από τις Ομοσπονδίες των χωρών να πράξουν ανάλογα. Τόσο η La Liga όσο και η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχουν δεσμευτεί ότι θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν την ολοκλήρωση της σεζόν.

Το ποδόσφαιρο στη χώρα της Ιβιρικής όμως δεν είναι ακόμα έτοιμο να… επιστρέψει, κάτι που έγινε ξεκάθαρο στη συζήτηση που είχαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι αρχηγοί και από τις 42 ομάδες της La Liga και της δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου με την ένωση παικτών (AFE)

Ο εκπρόσωπος της AFE αναφέρθηκε στην αντίθετη στάση που εκφράστηκε από μεριάς αρχηγών, προσθέτοντας ότι οι ποδοσφαιριστές θα ενημερώσουν το υπουργείο Αθλητισμού και το υπουργείο Υγείας για τις ανησυχίες τους σχετικά με την επιστροφή σε δράση. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι πως δεν προτίθενται να επιστρέψουν ούτε καν για προπόνηση αν δεν δώσει το «οκ» η Κυβέρνηση.

 «Οι παίκτες έχουν δείξει την απόλυτη ανησυχία τους για την κατάσταση που βιώνει η κοινωνία αυτή τη στιγμή και συγκεκριμένα για τις συνθήκες υγείας στις οποίες θα βρεθούν όταν επιστρέψουν στην κανονική δραστηριότητα», πρόσθεσε.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις