Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Απόδραση” για Τσέλσι απ’το Άμστερνταμ! Ανατροπή με γκολάρες η Λειψία – videos

“Απόδραση” για Τσέλσι απ’το Άμστερνταμ! Ανατροπή με γκολάρες η Λειψία – videos
Reuters

Έχασε το… αήττητο στον όμιλο του στο Champions League ο Άγιαξ, αφού ηττήθηκε από την Τσέλσι μέσα στο Άμστερνταμ (1-0), σε ματς για την 3η αγωνιστική – Εντός έδρας νίκη με ανατροπή η Λειψία επί της Ζενίτ (2-1). Έβαλαν γκολάρες οι Γερμανοί!

Την νίκη που την ανέβασε στους 6 βαθμούς πήρε τη Τσέλσι, περνώντας με 1-0 από την έδρα του Άγιαξ, σε ματς για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Με το “τρίποντο αυτό, οι Λονδρέζου έσπασαν το αήττητο του “Αίαντα” στη φάση των ομίλων (ενώ στη διοργάνωση είχαν να χάσουν από 8 Μαΐου). Την ίδια στιγμή, η Λειψία έδωσε μεγάλη μάχη στη Γερμανία κόντρα στη Ζενίτ και έφτασε στο τρίποντο με… ανατροπή και δύο “τρελά” γκολ (2-1).

Άγιαξ – Τσέλσι 0-1

Ο Άγιαξ είχε τον έλεγχο του αγώνα και πίεσε από τα πρώτα λεπτά για το γκολ. Η Τσέλσι αμύνθηκε αποτελεσματικά, προσπάθησε να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις και με το πέρας των πρώτων 15 λεπτών αγώνα έκανε και τις πρώτες καλές της επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ. Στο 31 ο “Αίαντας” κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία με τον Πρόμες, αλλά το VAR ακύρωσε το γκολ (έδειξε ότι ο Πρόμες ήταν σε θέση οφσάιντ).

Ο Άγιαξ είχε το… πάνω χέρι και στην επανάληψη και στο 59′ “άγγιξε” το γκολ, με τον Άλβαρεζ να στέλει με κεφαλιά την μπάλα στο δεξί δοκάρι της Τσέλσι. Η “απάντηση” των Λονδρέζων στο 73′, σε σουτ του Μπατσουαγί (ολομόναχος απέναντι στον αντίπαλο πορτιέρε), είχε την ίδια κατάληξη! Τελικά, ο Βέλγος επιθετικός ήταν αυτός που “σκότωσε” τον άγιαξ και έδωσε τη νίκη στην Τσέλσι με γκολ στο 86′ (δοκάρι και μέσα)!

Λειψία – Ζενίτ 2-1

Οι γηπεδούχοι μπήκαν σαν… ταύροι στην αναμέτρηση και μόλις στο 2′ είχαν δοκάρι σε σουτ του Λάιμερ, μετά και την επέμβαση του Κερζακόφ. Η Ζενίτ περιορίστηκε στο να αμύνεται και να μην αφήνει… διαδρόμους στην αμυντική της γραμμή. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, η Ζενίτ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Το μακρινό σουτ του Ρακίτσκι στο 25′ άνοιξε το σκορ (0-1).

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους (40′) οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Μετά από κόντρες, ο Βέρνερ κατάφερε από κοντά να σουτάρει ψηλά, πάνω από τα δοκάρια.

Το… σκηνικό στην έδρα της Λειψίας άλλαξε με την έναρξη της επανάληψης, αφού μόλις στο 49′ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-1 με τον Λάιμερ, ενώ η “βολίδα” του Σάμπιτζερ από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής έφερε… τούμπα το ματς και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις