Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Απογοήτευση! Τέλος τα… όνειρα για Ολυμπιακό – Το “φάντασμα” του έφερε ισοπαλία στη Λιβαδειά

Ολυμπιακός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Πριν την έναρξη της 26ης αγωνιστικής οι δικαστικές αποφάσεις ανέβασαν τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στη Λιβαδειά όμως οι “ερυθρόλευκοι”… έπεσαν και πάλι τρίτοι μετά το 1-1 που πήραν! Η ομάδα του Γκαρσία ήταν κάκιστη και έδειξε πως δεν μπορεί να ελπίζει ούτε για την έξοδο της στα προκριματικά του Champions League. Κούτρης και Ανσαριφάρντ ήταν οι μοναδικοί που έδειξαν διάθεση.

Ο Ολυμπιακός προκαλεί θλίψη! Η ομάδα του Γκαρθία έδειξε πως δεν μπορεί να γυρίσει την… κατάσταση ούτε με θαύμα, αλλά και πως δεν μπορεί να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν στο 1-1 με τον Λεβαδειακό και υποχώρησαν στην τρίτη θέση της Superleague (όπως τουλάχιστον διαμορφώνεται η βαθμολογία με βάση τις ισχύουσες μη τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις), πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι…

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε μια.. ανάσα από το 0-1 μόλις στο 2′ με τη χαμένη κοντινή κεφαλιά του Ανσαριφάρντ, αλλά δυο λεπτά αργότερα δέχθηκε το γκολ. Ο Λεβαδειακός εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μποτία έχασε τον Νιάσε, που ε όμορφη κεφαλιά έκανε το 1-0.

Οι “ερυθρόλευκοι” έγιναν στη συνέχεια πιο πιεστικοί, αναπτύχθηκαν από τις πτέρυγες, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν με καλές προϋποθέσεις στα καρέ των Βοιωτών. Ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ. Ο Σουμπίνιο έβγαλε μόνο του τον Σαβαντογκό απέναντι στον Προτό στο 22′, αλλά ο Βέλγος πορτιέρε έκανε σπουδαία απόκρουση και αμέσως μετά έβαλε τις φωνές στους συμπαίκτες του!

Το παιχνίδι διατήρησε τον πολύ καλό του ρυθμό, με τους Πειραιώτες να χάνουν μοναδική ευκαιρία για να φέρεουν το ματς στα ίσα στο 28′. Ο Ελαμπντελαουί έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ανσαριφάρντ με προβολή στη μικρή περιοχή δεν πρόλαβε την μπάλα. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, ο Μάρτινς προσπάθησε να οργανώσει τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας, αλλά ο Λεβαδειακός αμύνθηκε σθεναρά μέχρι το ημίχρονο.

Ο Φορτούνης κλήθηκε να μπει στον αγώνα με την έναρξη της επανάληψης για να αλλάξει την εικόνα των “ερυθρόλευκων”. Νωρίς ήρθε και το γκολ του Λεβαδειακού. Ο Κούτρης έβγαλε όμορφη μπαλιά από τα αριστερά, ο Ανσαριφάρντ ξεπετάχτηκε και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Ολυμπιακός… στρίμωξε στα σχοινιά το Λεβαδειακό, δεν του επέτρεψε να πάρει “ανάσα”, ενώ η είσοδος του Σεμπά τον έκανε ακόμα πιο επιθετικό. Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του 71′ όμως ήρθε από τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Κούτρης έβγαλε νέα μπαλιά από τα αριστερά, ο Ανσαριφάρντ έκανε την κοντινή προβολή, αλλά ο Επασί έδιωξε με το ένα πόδι. Ο Γκαρθία έβαλε στα τελευταία λεπτά και τον Τζούρτζεβιτς, οι ερυθρόλευκοι” έπιασαν τις… γιόμες και ο Λεβαδειακός κατάφερε να κρατήσει το βαθμό.

Στην τελευταία μεγάλη φάση του ματς (90+3′) ο Ρομαό βρήκε τον Ελαμπντελαουί σε θέση σέντερ φορ, αλλά ο μπακ του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να πιάσει καλή προβολή και να νικήσει τον Επασί, που απέκρουσε.

Οι συνθέσεις

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Ντιόγκο, Φαβάρο, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Νιασέ, Μητρόπουλος (90+2΄ Καραχάλιος), Σαβαντογκό (68΄ Καλτσάς), Σουμπίνιο (68΄ Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι

Ολυμπιακός (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Κούτρης, Σισέ, Μποτία, Ελαμπντελαουί, Μάρτινς (64΄ Σεμπά), Ρομαό, Μιραλάς (86΄ Τζούρτζεβιτς), Οτζίτζα, Μάριν (46΄ Φορτούνης), Ανσαριφάρντ

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις