Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Απώλεια για Γιουνάιτεντ! “Φτωχό” το ντέρμπι με Λίβερπουλ [vid]

Απώλεια για Γιουνάιτεντ! “Φτωχό” το ντέρμπι με Λίβερπουλ [vid]
ΦΩΤΟ reuters

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Premier League. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν παντελώς ακίνδυνη και πλέον κινδυνεύει να πέσει από την κορυφή της βαθμολογίας, εφόσον η Μάντσεστερ Σίτι νικήσει εντός έδρας την Στόουκ.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Το 226ο ντέρμπι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ξεχαστεί γρήγορα. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός, με τους γηπεδούχους να αποτελούν τη μοναδική ομάδα που προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν παντελώς ακίνδυνοι, με τον Ζόζε Μουρίνιο να πρέπει να είναι ικανοποιημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο αγώνας

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ υποτονικός από τα πρώτα λεπτά, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και τη Λίβερπουλ να προσπαθεί να δημιουργήσει φάσεις, αλλά να είναι εξαιρετικά προβλέψιμη, απουσία του Μανέ. Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τις αξιοσημείωτες φάσεις να είναι με το… σταγονόμετρο.

Το πρώτο ημίχρονο είχε μόνο δύο αξιοσημείωτες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα. Στο 34′ η Λίβερπουλ έχασε ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Φιρμίνο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Μάτιπ να κάνει την προβολή, αλλά να βλέπει τον Ντε Χέα να του στερεί το γκολ με εντυπωσιακή επέμβαση με τα πόδια. Στη συνέχεια της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Σαλάχ, ο οποίος πλάσαρε λίγο άουτ.

Εννιά λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να χάσει μία σημαντική ευκαιρία για γκολ. Ο Λουκάκου βρέθηκε απέναντι στον Μινιολέ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει το συμπατριώτη του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμα περισσότερο, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι παντελώς ακίνδυνη και τη Λίβερπουλ να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο. Στο 56′ η προβολή του Τσαν, έπειτα από σέντρα του Γκόμεζ, πέρασε άουτ, ενώ ένα σουτ του Σαλάχ στο 66′ πέρασε απελπιστικά άουτ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν άλλαξε την τακτική του μέχρι το φινάλε του αγώνα, κρατώντας πίσω τους “κόκκινους διαβόλους”. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν ποτέ να απειλήσουν ξανά την εστία του Ντε Χέα, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Λίβερπουλ (Κλοπ): Μινιολέ, Γκόμες, Ματίπ, Λόβρεν, Μορένο, Τσαν, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (78’ Τσάμπερλεϊν), Κουτίνιο (78’ Στάριτζ), Φιρμίνο (87’ Σολάνκε).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Νταρμιάν, Μάτιτς, Ερέρα, Μχιταριάν (63΄ Λίνγκαρντ), Γιάνγκ (90+2’ Λίντελοφ), Μαρσιάλ (65’ Ράσφορντ), Λουκάκου.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις