Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός: Έλλειψη ποιότητας! “Φωνές” για πέναλτι

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός βιώνει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας του, αλλά στον αγωνιστικό χώρο δεν τα παρατάει. Έχοντας μια αποστολή που θύμισε ομάδα Κ-20, το “τριφύλλι” έβγαλε… πάθος αλλά όχι ποιότητα και έφυγε με το βαθμό από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης (0-0). Δυο δοκάρια για κάθε ομάδα – Φωνάζουν δίκαια οι γηπεδούχοι για πέναλτι στο 90′.

Κάνει ό,τι μπορεί, με τα “όπλα” που έχουν μείνει. Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης χωρίς τους Μουνιέ, Μολίνς, Λουτσιάνο αλλά και τους Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Ρέις, Μολέντο, που αποχώρησαν και κατάφερε να πάρει το βαθμό (0-0).

Το “τριφύλλι” έφτασε έτσι τους 23 βαθμούς, ενώ οι “Ελαφρά Ταξιαρχία” τους 14, πιάνοντας τον ΑΟΚ. Να αναφέρουμε πως οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δίκαια για πέναλτι στο 90′, σε χέρι του Ινσούα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε ο Στάικος του Παναθηναϊκού με 2η κίτρινη κάρτα.

Το παιχνίδι…

Μετά από ένα πρώτο ισορροπημένο 5λεπτο το παιχνίδι πήρε πολύ καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά. Πρώτος ήταν ο Απόλλων Σμύρνης που έφτασε κοντά στο γκολ. Στο 12′ ο Κούρος εκτέλεσε το φάουλ, ο Ελμπάζ πήρε την κεφαλιά και ο Βλαχοδήμος -με επέμβαση- έστειλε την μπάλα στο αριστερό του δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός “’άγγιξε” το 0-1. Μετά από κεφαλιά – πάσα του Δώνη, ο Άλτμαν έφυγε στην… πλάτη του πολύ αργού Μπαρτολίνι, αλλά ο Τσόβιτς απέκρουσε το πλασέ του Ισραηλινού, το οποίο έγινε υπό την πίεση του υψηλόσωμου κεντρικού αμυντικού των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε σιγά σιγά “στροφές’ προσπαθώντας να πλησιάσει με αξιώσεις τα καρέ του Τσόβιτς. Στο 21′ είχε νέα σημαντική στιγμή, αφού η σέντρα – σουτ του Γιόχανσον έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρε της “Ελαφράς Ταξιαρχίας”.Το “τριφύλλι” είχε επιθετική διάθεση, αλλά οι απουσίες στο ρόστερ του ήταν εμφανείς, ειδικά στον δημιουργικό τομέα. Άξιο αναφοράς, πως στο 39′ ο Κούρος έγινε αναγκαστική αλλαγή, αποχωρώντας με φορείο, με πρόβλημα στο αριστερό του γόνατο.

Χωρίς να ανέβει ο ρυθμός του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ανώτερος και να πιέζει για το γκολ. Οι φάσεις όμως ήρθαν και πάλι με το.. σταγονόμετρο. Η μεγάλη ευκαιρία πάντως χάθηκε από τον Απόλλωνα Σμύρνης στο 74′. Ο Ελμπάζ -με ωραία ενέργεια- πέρασε τον Κολοβέτσιο, μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε με το αριστερό έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Οι αλλαγές που έγιναν από τις δυο ομάδες δεν βοήθησαν (σ.σ. ο Ουζουνίδης πέρασε στον αγώνα Κουντουριώτη, Στάικο και Πίσπα). Ο Απόλλων Σμύρνης φώναξε δικαιολογημένα για πέναλτι στο 89′, αφού -μετά από εκτέλεση φάουλ του Κονέ- η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ινσούα, που βρισκόταν εντός μεγάλης περιοχής. Το “τριφύλλι” ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Στάικου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις