Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος: Η πρώτη νίκη και ο… πάτος!

Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος: Η πρώτη νίκη και ο… πάτος!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Έπρεπε να φτάσουμε στην 5η αγωνιστική, προκειμένου ο Πανιώνιος να κάνει στην πρώτη του νίκη στη φετινή Superleague. Οι Νεοσμυρνιώτες επικράτησαν εκτός έδρας του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0, αφήνοντας την ομάδα της Ριζούπολης με 5 ήττες σε 5 αγωνιστικές.

Δεν μπορεί να… σηκώσει κεφάλι! Την πρώτη του νίκη στην φετινή Superleague κατάφερε να κάνει ο Πανιώνιος, επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 μέσα στη Ριζούπολη. Οι “κυανέρυθροι” έφτασαν έτσι τους 4 βαθμούς στο πρωτάθλημα, την ώρα που “κυανόλευκοι” παρέμειναν χωρίς βαθμό στον… πάτο του βαθμολογικού πίνακα της Superleague

Σε ακόμα πιο δεινή θέση βρίσκεται πλέον ο Αλμπέρτο Μοντεαγούδο, ο οποίος αντικατέστησε τον Βαλεριέν Ίσμαελ στον πάγκο της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να την οδηγήσει σε “τρίποντο”.

Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, εκμεταλλευόμενη την μέτρια εικόνα του Πανιωνίου στη Ριζούπολη. Πέρα από το σουτ του Σπιριντόνοβιτς (3′) το οποίο έδιωξε ο Χουάντερσον, η “Ελαφρά Ταξιαρχία” είχε τις ευκαιρίες, αλλά τόσο η πολύ καλή εμφάνιση του Κότνικ, όσο και οι κακές της επιλογές στα “τελειώματα” δεν της έδωσαν το γκολ που έψαχνε.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Πανιώνιος έφτασε στο 0-1. Ο Μασούρας έβγαλε την μπαλιά από τα αριστερά στο 37′ και ο Ντουρμισάι -στο πρώτο δοκάρι- “εκτέλεσε” με τη μία και έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, οι Νεοσμυρνιώτες “άγγιξαν” το 0-2. Ο Σπιριντόνοβιτς έκανε στο 43′ ωραία ατομική προσπάθεια και σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή, όμως ο Χουάντερσον ακούμπησε την μπάλα, η οποία βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/1046395807728111616

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Απόλλωνα Σμύρνης να διαμαρτύρεται για πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Μπανανά στον Γκαρός (46′). Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πανιώνιος έφτασε στο 0-2. Ο Τσιλούλης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ντουρμισάι -αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής- πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Χουάντερσον.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/1046404370802323463

Ο Απόλλων Σμύρνης δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι στα επόμενα λεπτά. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να στείλουν για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Αλμπέρτο Μοντεαγούδο -με τον Ντουρμισάι στο 78′- τέρμα όμως που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 85′ ο Μανθάτης έκανε “τσαφ” και δεν μπόρεσε να σουτάρει από πλεονεκτικό σημείο μέσα από την περιοχή των γηπεδούχων, ενώ στο 90′ ο Κόρμπος έπιασα το πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή των γηπεδούχων, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Χουάντερσον. Στο 90+1′ ο Βραζιλιάνος πορτιέρε “απογειώθηκε” για να διώξει την… σουτάρα του Κεϊτά, στην τελευταία φάση του ματς.

Τα γκολ του ματς…

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις