Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στην Πάτρα! “Ήταν προβοκάτορας”

Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στην Πάτρα! “Ήταν προβοκάτορας”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός απολογήθηκε την Πέμπτη (8/11) στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή. Έκαναν λόγο για προβοκάτορα οι “ερυθρόλευκοι”.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε την τιμωρία του για το άρθρο 15, 4α του Πειθαρχικού Κώδικα για επεισόδια χωρίς βιαιοπραγίες και σημαντικές φθορές ξένης περιουσίας, μόνο με πρόστιμο, στην απολογία του στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, για τα επεισόδια στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα.

Η πλευρά της ομάδας του Πειραιά πήρε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή (9/11) για να καταθέσει υπόμνημα, πράγμα που σημαίνει ότι η απόφαση θα γίνει γνωστή την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πειραιώτες κινδυνεύουν με αφαίρεση τριών βαθμών, τιμωρία της έδρας και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 250.000.

Η πλευρά του Ολυμπιακού παρουσίασε μαρτυρία του αναφερόμενου ως τραυματία να τονίζει ότι πήγε να πάρει ένα ντεπόν από το αμάξι και χτυπήθηκε από οπαδούς της Παναχαϊκής, ενώ ζήτησαν να μην ληφθεί υπόψιν η έκθεση του παρατηρητή, ο οποίος παραδέχεται ότι δεν είδε το περιστατικό του τραυματισμού, αλλά επικαλείται τον γιατρό. Ακόμα, η “ερυθρόλευκη” πλευρά σημείωσε ότι η έκθεση της αστυνομίας είναι συμπληρωματική και να μην ληφθεί πρωτογενώς στα υπόψιν.

“Ακόμα και εάν δεν δεχθείτε όλο αυτό υπάρχει η κανονιστική αναγκαιότητα αυτοί οι τρεις βαθμοί να αφαιρεθούν από το Κύπελλο Ελλάδας, όπως ορίζει ο ΚΑΠ”, τόνισε ακόμα η πλευρά του Ολυμπιακού.

Στην απολογία για τα επεισόδια που έγιναν στην Πάτρα στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, ο Ολυμπιακός έκανε λόγο μεταξύ άλλων για προβοκάτσια. Οι “ερυθρόλευκοι” τόνισαν ότι ο προβοκάτορας καθόταν στη θύρα που φιλοξενούσε οπαδούς του Ολυμπιακού και στο κινητό του έπαιζε για αρκετή ώρα ο ύμνος του Παναθηναϊκού.

“Δεν αρκεί ότι έπαιξε ο ύμνος του Παναθηναϊκού στο κινητό του. Έβριζε τους οπαδούς με ακατανόμαστες εκφράσεις και άφησε το κινητό του να χτυπάει για να εκδιωχθεί. Να συλληφθεί, να σημειωθεί το περιστατικό στην έκθεση της αστυνομίας, και τότε να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Δεν ήταν φίλος του Παναθηναϊκού σύμφωνα με εμάς, αλλά έλαβε… εντολές να παίζει ο ύμνος του Παναθηναϊκού μέσα στην εξέδρα μας”, αναφέρει η “ερυθρόλευκη” πλευρά.

“Ηταν ένας αγώνας γιορτή. Ήταν ένα γιορτινό κλίμα. ήταν μια οικογενειακή εξέδρα, με παιδιά γέροντες ανήλικους.  Στο 52′ λίγα μέτρα από την είσοδο, ένας οπαδός που χτύπησε στο κινητό του δυνατά ο ύμνος του Παναθηναϊκού, όχι μόνο δεν έκλεισε το κινητό του αλλά άρχισε να κινείται στην έξοδο. Κάποιοι τον έβρισαν, το ίδιο έκανε και αυτός. Γύρισε και είπε “σας γαμ…”. Εκεί 5-8 άνθρωποι έτρεξαν εναντίον του. Λίγο πριν την έξοδο εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ. Αντί να πιάσουν τον οπαδό ή τους δύο, τρεις που τον είχαν πάρει στο κυνήγι, έκαναν έφοδο στην εξέδρα. Είπα στον διευθυντή αστυνομίας “τι κάνετε” και μου είπε “έχεις δίκιο”, κατέθεσε ως μάρτυρας ο Κώστας Καραπαπάς.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις