Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Άρης – ΑΕΚ: Ευρωπαίος στο Βικελίδης! “Σάρωσαν” την Ένωση οι “κίτρινοι” – videos

Άρης – ΑΕΚ: Ευρωπαίος στο Βικελίδης! “Σάρωσαν” την Ένωση οι “κίτρινοι” – videos
ΦΩΤΟ intime

Ο Άρης ήταν “κυρίαρχος” στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ για την 23η αγωνιστική της Superleague και πήρε μία σπουδαία νίκη με 2-0, για να εδραιώσει τη θέση του στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Με εξαιρετική εμφάνιση σε όλο το ματς, ο Άρης επιβλήθηκε με… μόνο 2-0 της ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης, έχοντας δύο δοκάρια, ακυρωμένο γκολ και πολλές ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ.

Ο Λάρσον στο 32′ έκανε το 1-0 για την ομάδα του με ωραίο διαγώνιο σουτ και ο Ρόουζ στο 69′ “καθάρισε” ουσιαστικά την υπόθεση νίκη για την αρμάδα του Σάββα Παντελίδη.

Το παιχνίδι

Ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς, αφού δίνοντας τον έλεγχο στην ΑΕΚ, “χτύπησε” στην κόντρα δημιουργώντας ευκαιρίες για ένα γκολ. Στο 11′ μάλιστα είχε δοκάρι με τον Μπάρκα να αποκρούει ελάχιστα τη σουτάρα του Κόρχουτ, ενώ στο 14′ ακυρώθηκε και γκολ για τους “κίτρινους”.

Ο Βέλεθ έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα, αλλά ο Γιουνές επηρέασε τη φάση σύμφωνα με το διαιτητή από θέση οφσάιντ και έτσι το 0-0 παρέμεινε.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να “απειλούν” όμως με τον Γιουνές και τον Λάρσον, φωνάζοντας και για ένα πέναλτι σε ξεκάθαρο χέρι του Τσόσιτς στο 29′. Το σκορ άνοιξε όμως τελικά στην αμέσως επόμενη φάση, με τον Λάρσον να φεύγει στην αντεπίθεση και με ωραίο διαγώνιο σουτ από δεξιά να κάνει το 1-0.

 

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια, αλλά ο Λιβάγια ήταν μόνος του στην επίθεση και έτσι το 0-0 έμεινε εύκολα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Ένωση έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Άλεφ, αλλά η συνέχεια άνηκε και πάλι στους γηπεδούχους. Στο 56′ Ο Γκαρσία νικήθηκε από τον Μπάρκα στο τετ-α-τετ και στο 59′ το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των “κιτρινόμαυρων”, σταμάτησε το σουτ του Γιουνές από την “καρδιά” της άμυνας.

 

Το δεύτερο γκολ ήρθε όμως τελικά στο 69′ με τον Ντιγκινί να στρώνει με το κεφάλι τη μπάλα στον Ρόουζ και αυτός με σουτ με τη μία, να γράφει το 2-0 και να “καθαρίζει” το ματς για την ομάδα του.

Η υπόθεση νίκη είχε έτσι κριθεί, αλλά ο Άρης συνέχισε να “απειλεί” και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει ακόμη περισσότερα γκολ και να “διασύρει” την… άνευρη ομάδα του Χιμένεθ.

Οι συνθέσεις στο Άρης – ΑΕΚ

 
Αρης (4-2-3-1): Κουέστα, Βαλεριάνος, Ρόουζ, Βέλεθ, Κορχούτ, Ματίγια, Σιώπης, Γκαρσία (89′ Μαρτίνες), Λάρσον (78’ Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Γιουνές (71’ Μπάσα)

ΑΕΚ (3-5-2): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης (46’ Σβάρνας), Σιμόες, Άλεφ, Μπακασέτας (62΄Μπογέ), Γκάλο, Μάνταλος, Λιβάια (75’ Αλμπάνης), Πόνσε
 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις