Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Άρης – ΑΕΚ: Νίκη “χαρακτήρα” για την Ένωση!

Άρης – ΑΕΚ: Νίκη “χαρακτήρα” για την Ένωση!
ΦΩΤΟ Intime

Η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από το “Κλεάνθης Βικελίδης” καθώς επικράτησε με 0-1 του Άρη στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Superleague, χάρη σε ένα γκολ του Αλμπάνη μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης.

Τη δεύτερη σερί νίκης σε ντέρμπι πανηγύρισε η ΑΕΚ, που μετά τον Παναθηναϊκό, νίκησε και τον Άρη, στη Θεσσαλονίκη, για την 24η αγωνιστική της Superleague. Η Ένωση διατήρησε το προβάδισμα που της έδωσε το γκολ του Αλμπάνη από τον 5ο λεπτό και έφτασε στη νίκη σε ένα πολύ “σκληρό” ματς, στο οποίος κυριάρχησαν οι μονομαχίες και τα δυνατά μαρκαρίσματα.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης ΕΔΩ

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να πετυχαίνει τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Κρίστιτσιτς έβγαλε πανέξυπνη μπαλιά “τρύπα” στον Αλμπάνη, που ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Ο Άρης “σάστισε” με την Ένωση να κυκλοφορεί πολύ καλά τη μπάλα στα επόμενα λεπτά δημιουργώντας προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ, αλλά χωρίς να τα καταφέρνει να τις μετουσιώσει σε “καθαρή” ευκαιρία.

Αντιθέτως ο Άρης στο 12′ βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση, με τον προωθημένο Δεληζήση να κάνει ανενόχλητος την κεφαλιά από την μικρή περιοχή, μετά από σέντρα του Γκάμα, αλλά τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα. Ο ρυθμός του ματς στη συνέχεια έπεσε αισθητά, με τον Άρη να παίρνει την πρωτοβουλία, αλλά να μην καταφέρνει να διασπάσει την πολύ καλά στημένη άμυνα της ΑΕΚ.Με το παιχνίδι να έχει γίνει πολύ “σκληρό” και τις μάχες στο κέντρο να δίνουν και να… παίρνουν και τον Ιντέγε να πληρώνει το… μάρμαρο αποχωρώντας ως τραυματίας στο 38′, μετά από δυνατό μαρκάρισμα του Βράνιες.

Η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που καταγράφηκε ήρθε στο 45ο λεπτό. Ο Σβάρνας απέτυχε να διώξει σωστά ένα γέμισμα προς την περιοχή και ο Ντουρμισάι βρήκε “στρωμένη” τη μπάλα μπροστά του, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν πολύ άστοχο παρά την πλεονεκτική του θέση εντός περιοχής.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕκ να προσπαθεί να αιφνιδιάσει εκ νέου, αλλά ο Λιβάγια βρέθηκε πολύ πλάγια στο 46′ και το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Κουέστα. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Άρης ανέλαβε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 58′ παραλίγο να ισοφαρίσει, όταν ο Μπρούνο Γκάμα επιτέθηκε κατά μέτωπο και σούταρε από τα όρια της περιοχής, με τον Μπάρκα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση που ήταν άξια αναφορά στο ματς, αφού στα υπόλοιπα 36 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε μάχες στο κέντρο του γηπέδου με τα νεύρα να κυριαρχούν. Ο Άρης συνέχισε να έχει την ελαφριά υπεροχή στο ματς, αλλά δεν δημιουργούσε ευκαιρία προσπαθώντας με στημένες φάσεις και ατομικές ενέργειες να απειλήσει την ΑΕΚ. Το 0-1 παρέμεινε έτσι μέχρι τέλους, με την Ένωση να φτάνει τους 47 βαθμούς, εδραιώνοντας τη διαφορά των 7 βαθμών από τον 4ο Παναθηναϊκό, ενώ ο Άρης έμεινε στους 33 βαθμούς και την 5η θέση, αλλά συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι όσον αφορά το πλασάρισμά του στην εξάδα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (85’ Ντιγκινί), Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Φετφατζίδης, Λάρσον (79’ Μαντσίνι), Ιντέγε (38’ λ.τρ Ντουρμισάι)

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Κλωναρίδης (53’ Αραούχο), Βέρντε (78’ Οικονόμου), Αλμπάνης (70’ Μάνταλος), Λιβάγια

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις