Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Άρης – Ολυμπιακός: Σπουδαίο ντέρμπι στο “Βικελίδης”!

Άρης – Ολυμπιακός: Σπουδαίο ντέρμπι στο “Βικελίδης”!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο ματς της ημέρας στη Superleague, με τις δύο ομάδες να “καίγονται” για τη νίκη, που θα είναι και η πρώτη φετινή τους σε ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Άρης και Ολυμπιακός ξεκίνησαν ιδανικά το φετινό πρωτάθλημα, όμως η “κοιλιά” που εμφάνισαν μετά τις πρώτες αγωνιστικές, “απειλεί” να τους θέσει από νωρίς εκτός στόχων, γεγονός που αυξάνει το ενδιαφέρον για τη σημερινή (04/11, 19:00, LIVE από το newsit.gr) τους κόντρα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκη “μετράει” τρεις συνεχόμενες ήττες στη Superleague, μετά και τις ήττες στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ψάχνοντας πλέον την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, που θα την κρατήσει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός, μετά την ήττα στην Κρήτη από τον ΟΦΗ, νίκησε με την… ψυχή στο στόμα, τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης στο “Καραϊσκάκης” και μία αγωνιστική πριν υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό για το “αιώνιο ντέρμπι”, ψάχνει τη νίκη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για να εκμεταλλευτεί και την πρώτη απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ και να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Πάκο Ερέρα δεν έχει στη διάθεσή του για το ματς τους Βαλεριάνο και Βέλεθ, ενώ υπάρχουν αρκετά διλήμματα για την ενδεκάδα κόντρα στον Ολυμπιακό. Τζανακάκης και Μενέντεθ θα είναι πιθανότατα στα άκρα της άμυνας, με τους Δεληζήσης και Μάβραϊ να διεκδικούν μία θέση, δίπλα στον Σόουζα, μπροστά από τον Κουέστα, που θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια.

Στη μεσαία γραμμή Σιώπης και Μπάσα θεωρούνται σίγουροι, όπως και οι Γκάμα και Γκαρσία στα εξτρέμ, με τον Μαρτίνεζ να διεκδικεί θέση βασικού, γεγονός που θα φέρει έναν εκ των Ντιγκινί ή Γιουνές στον πάγκο και τον έτερο στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αφήσει εκτός αποστολής τους Τουρέ και Φετφατζίδη, ενώ για την ενδεκάδα 4 παίκτες φαίνεται ότι διεκδικούν 2 θέσεις. Οι Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλος θεωρούνται σίγουροι, με τον Λάζαρο να καθορίζει και μία ακόμη θέση. Κι αυτό γιατί αν αγωνιστεί ως επιθετικός, τη θέση του στα πλάγια θα πάρει ο Ναουέλ, ενώ αν αγωνιστεί ως εξτρέμ, στην κορυφή θα περάσει ο Μάνος, που σκόραρε κιόλας την προηγούμενη αγωνιστική.

Από εκεί και πέρα, μία θέση φαίνεται να διεκδικούν και οι Νάτχο και Καμαρά στο κέντρο, για τον παρτενέρ του Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή, αφού ο Έλληνας χαφ αναμένεται να ξεκινήσει στην 11άδα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις