Αρκουδής: “Κανείς δεν θέλει να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ αλλά ο Nόμος είναι… Nόμος! Ατυχής η δήλωση Αυγενάκη”

ΦΩΤΟ Intime

Το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Ηλίας Αρκουδής, παραχώρησε δηλώσεις στις οποίες τόνισε ότι όλα τα μέλη της Επιτροπής εντόπισαν παραπτώματα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, ενώ σχολίασε αρνητικά τη στάση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Ηλίας Αρκουδής, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, μίλησε στον “ΣΠΟΡ FM 94,6”, για το περίφημο πόρισμα που γνωμοδότησε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Ο κ. Αρκουδής μίλησε για τη σύσταση της Επιτροπής, αναφέροντας ότι όλα τα μέλη πλην ενός, ήταν ίδια από την εποχή Κοντονή και Βασιλειάδη, ενώ όσον αφορά το πόρισμα τόνισε πως όλα τα μέλη διαπίστωσαν παραβάσεις από τις δύο εμπλεκόμενες ΠΑΕ και πως αυτός είναι ο νόμος και δεν έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ ή την Ξάνθη συγκεκριμένα.

Τέλος σχολίασε αρνητικά τη στάση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, χαρακτηρίζοντας τη δήλωσή του περί “μη απόλυτης τεκμηρίωσης”, ατυχή και τον εγκάλεσε για το αν θέλει να τηρείται ο Νόμος ή όχι.

Οι δηλώσεις του Ηλία Αρκουδή στον “ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6”

Το πόρισμα της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη: “Για το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών της Ξάνθης οι ψήφοι ήταν 4-1, για λάθος που υπήρχε στο μετοχολόγιο της Ξάνθης ήταν 5-0, ενώ για πολυϊδοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης 4-1, αλλά στο πρώτο και το τρίτο θέμα, ενώ κάποιος συνάδελφος είπε ότι βλέπει πολυδιοκτησία δεν θέλει να τιμωρηθούν. Υπάρχει ένας νόμος που προβλέπει την ποινή του υποβιβασμού. Βγαίνει λοιπόν εδώ ο Αυγενάκης και λέει γιατί βγάλατε αυτές τις ποινές. Ο νόμος αυτός υπάρχει εδώ και 20 χρόνια. Γιατί δεν άλλαξε. Εμείς δεν φτιάξαμε κανένα νόμο, τον εφαρμόσαμε απλά. Είπε επίσης για το πόρισμα. Πως ξέρει ο κ. Αυγενάκης τι υπάρχει μέσα στο πόρισμα. Οι συνάδελφοι μου ήταν όλοι πεπεισμένοι ότι τελέστηκαν τα παραπτώματα από τον ΠΑΟΚ και τη Ξάνθη. Είχαμε μεγάλη πλειοψηφία, απλώς η κ. Μαρούπα για δικούς της λόγους δεν ήθελε να επιβληθεί βαριά ποινή. Αλλά δεν προβλέπονται άλλες ποινές”.

Τις αλλαγές στα μέλη της Επιτροπής: “Ακούστηκαν ότι διορίστηκαν νέα μέλη. Ο προηγούμενος πρόεδρος παραιτήθηκε τον Μάιο και από τον Μάιο και έπειτα ο κ. Βασιλειάδης δεν διόρισε πρόεδρο. Μόλις ανέλαβε ο Αυγενάκης, αναγκάστηκε να διορίσει αμέσως για να βγουν τα πιστοποιητικά. Ο κ. Τζουλάκης, ένας καλός δικαστής, είναι εκεί από το καλοκαίρι. Δεν μπήκε χθες. Όλοι οι άλλοι πριν του καθηγητή που διορίστηκε τελευταία γιατί υπήρχε κενή θέση, είναι όσοι υπήρχαν από την εποχή Κοντονή και Βασιλειάδη. Ήταν ατυχής η δήλωση Αυγενάκη. Δεν μπορεί να κάνουν τέτοιες τοποθετήσεις και να σπιλώνουν ανθρώπους. Κανείς δεν ήθελε να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ, αλλά ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται για όλους. Θα πρέπει οι βουλευτές να βάλουν αν θέλουν να βάλουν ένα άρθρο, ότι οι ποινές ισχύουν για όλους, εκτός από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Να το ξέρουμε και εμείς. Ο κ. Αυγενάκης είναι έξι μήνες υπουργός και δεν μας έχει φωνάξει μία φορά να συζητήσουμε το παραμικρό”.

Το αν είχανε εντολές από τον Υφυπουργό για την απόφαση: “Κανείς Αυγενάκης δεν μας πήρε τηλέφωνο. Κανείς δεν τον έχει δει. Ο κ. Τζουλάκης τον ψάχνει ένα μήνα και δεν τον βρίσκει. Εγώ τον έχω χαιρετήσει μόλις μία φορά. Θέλει ο κ. Αυγενάκης η επιτροπή να εφαρμόζει το νόμο ή όχι… Ξέρετε ότι η επιτροπή δεν έχει καν επιστημονικό συνεργάτη; Μας επιβάλει ο νόμος να ελέγχουμε τα οικονομικά σε ΠΑΕ και ΚΑΕ και δεν μας δίνει τίποτα για να το πετύχουμε, κανένα όπλο στη διάθεση μας”.

Τα μέλη της επιτροπής που δεν ψήφισαν: “Τα μέλη της επιτροπής είναι επτά, αλλά ψήφισαν πέντε. Ο ένας είναι εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης που δεν έρχεται ποτέ, ούτε επίσης ο αναπληρωματικός του δεν εμφανίζεται. Ενώ το άλλος μέλος είχε ένα πρόβλημα υγείας με την όραση του και ο ίδιος προς τιμήν του ζήτησε να μην πάρει μέρος στη διαδικασία. Κανείς δεν τον ανάγκασε να μην βρεθεί στη διαδικασία”.

Το πότε θα είναι έτοιμο το πόρισμα: “Σε μια δύο ή τρεις μέρες θα βγει. Αλλά θέλει προσοχή γιατί πάνω σε αυτό θα γίνουν οι ενστάσεις. Το γράφει ο πρόεδρος, έχει εμπειρία σαν ανώτερος δικαστικός, έχει εμπειρία και πιστεύω θα βγει μέσα στη βδομάδα”.

Το πόσο είναι δεσμευτικό το πόρισμα: “Υπάρχει ο κανονισμός της ΕΠΟ και ο νόμος του ελληνικού κράτους. Ο νόμος του κράτους προβλέπει υποβιβασμό και εκείνος της ΕΠΟ είτε υποβιβασμό και αποβολή, αλλά δεν έχει νόημα να το συζητάμε γιατί η Κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει άλλη λύση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις

Διαστημική Μπάγερν Μονάχου με το… καλημέρα – “Οκτάρα” στη Σάλκε (vid)

Διαστημική Μπάγερν Μονάχου με το… καλημέρα – “Οκτάρα” στη Σάλκε (vid)

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε ένα τρομακτικό ξεκίνημα στη νέα αγωνιστική περίοδο στο γερμανικό πρωτάθλημα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ισοπέδωσαν τη Σάλκε, επικρατώντας με 8-0 στην πρεμιέρα ... Διαβάστε περισσότερα