Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αρμενία – Ελλάδα: Άλλαξε το… τ-Σιπ! Νέα νίκη με μπαλάρα για τα “πιτσιρίκια” του Ολλανδού – videos

Αρμενία – Ελλάδα: Άλλαξε το… τ-Σιπ! Νέα νίκη με μπαλάρα για τα “πιτσιρίκια” του Ολλανδού – videos
ΦΩΤΟ intime

Η Εθνική Ελλάδας ήταν εκπληκτική και κόντρα στην Αρμενία, παίρνοντας δεύτερη διαδοχική νίκη στα προκριματικά του Euro 2020, με το 1-0 μάλιστα, να αδικεί την εικόνα των “πιτσιρικάδων” (4 παίκτες κάτω των 22 ετών) του Τζον Φαν’τ Σιπ στο γήπεδο. Πρώτο γκολ με τα “γαλανόλευκα” για τον Λημνιό.

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν’τ Σιπ, φαίνεται ότι έχει καταφέρει να αλλάξει το… τσιπ της Εθνικής Ελλάδας, καθώς η ομάδα εμφανίστηκε ξανά μεταμορφωμένη προς το πολύ καλύτερο στη νίκη με 1-0 στην έδρα της Αρμενίας.

Η “γαλανόλευκη” αγωνίστηκε χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον στο ματς, σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, αλλά με φοβερό ποδόσφαιρο, “κυριάρχησε” πλήρως στο γήπεδο και έχασε αναρίθμητες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Κορυφαίος του αγώνα ο Δημήτρης Λημνιός που πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Εθνική Ομάδα και το μοναδικό της αναμέτρησης, όντας μόνιμος “κίνδυνος” για την άμυνα των γηπεδούχων.

Το παιχνίδι

Η Εθνική Ελλάδας μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς και πήρε την κατοχή της μπάλας, ψάχνοντας ένα γρήγορο πρώτο γκολ. Προειδοποίησε μάλιστα μόλις στο 8′ με τον Μάνταλο να στέλνει τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι με σουτ μέσα από την περιοχή.

Λίγο αργότερα, ο διαιτητής γύρισε την… πλάτη στην Ελλάδα, αφού σε καθαρό πέναλτι στον Γιαννούλη, όχι μόνο δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, αλλά έδειξε και κίτρινη κάρτα στο μπακ-χαφ του ΠΑΟΚ για… θέατρο!

Η Ελλάδα δεν έχασε όμως το ρυθμό της και συνέχισε να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες, βρίσκοντας τελικά το γκολ στο 35′, όταν μετά από εξαιρετική επιθετική ανάπτυξη, ο Λημνιός με ιδανικό διαγώνιο σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ της Ελλάδας δεν άλλαξε την εικόνα του ματς, με την Αρμενία να χάνει τη μοναδική ευκαιρία της στο πρώτο ημίχρονο, με ένα κακό τελείωμα του Καραμπετιάν στο 41′.

Στην Ελλάδα ανήκε όμως 100% και το δεύτερο ημίχρονο, με την Εθνική μας να είναι απολαυστική σε όλο το 45λεπτο, δημιουργώντας πάνω από 5 πολύ μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.

Ο Λημνιός νικήθηκε όμως τρεις φορές από τον Αϊραμπετιάν, ο Παυλίδης είχε άσχημα τελειώματα και ο Μασούρας έχασε την ευκαιρία της αγωνιστικής σε κενό τέρμα, κρατώντας σε… αγωνία τον Τζον Φαν’τ Σιπ στον ελληνικό πάγκο.

Το μόνο που κατάφερε η Αρμενία από την πλευρά της ήταν να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 68′, αλλά από ξεκάθαρη θέση οφσάιντ, με τον επόπτη να σηκώνει άμεσα της σημαία του και τον διαιτητή να ακυρώνει το γκολ.

Η Ελλάδα πήρε έτσι τη νίκη έστω και με το “φτωχό” 1-0, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται πια σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το ξεκίνημα των προκριματικών του Euro 2020, αυξάνοντας τις προσδοκίες για το μέλλον.

Οι συνθέσεις στο Αμρενία – Ελλάδα

Αρμενία: Αϊραπετιάν, Καλισίρ, Τ. Βοσκαγιάν (83′ Αβετισιάν), Α. Γκριγκοριάν, Μπαρσεγκιάν, Κ. Χοβνανισιάν, Ισκχαγιάν, Βαρνταγιάν (59′ Σαρκίσοβ), Χαμπαρτσουμιάν, Καραπετιάν και Χοβσεπιάν (78′ Εντιγκαριάν)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σταφυλίδης, Μπακασέτας (81′ Δώνης), Γαλανόπουλος, Παυλίδης (74′ Κουλούρης), Χατζηδιάκος, Λημνιός, Μάνταλος (67′ Μασούρας), Κουρμπέλης και Γιαννούλης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις