Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Άρσεναλ – Βαλένθια: “Βλέπει” τελικό ο Σωκράτης! Τριάρα με ανατροπή για τους “κανονιέρηδες” – videos

Άρσεναλ – Βαλένθια: “Βλέπει” τελικό ο Σωκράτης! Τριάρα με ανατροπή για τους “κανονιέρηδες” – videos
ΦΩΤΟ Reuters

Η Άρσεναλ του βασικού Σωκράτη Παπασταθόπουλου έκανε την ανατροπή κόντρα στη Βαλένθια στο Έμιρειτς και με το τελικό 3-1 πήρε “ισχυρό” προβάδισμα για τον τελικό του Europa league.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Βαλένθια στο Λονδίνο, η Άρσεναλ κατάφερε να αντιδράσει άμεσα και να πάρει τη νίκη επί των “νυχτερίδων” στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Europa League.

Η ομάδα του Μαρθελίνο μπήκε πιο δυνατά στο ματς και “απείλησε” από την αρχή την άμυνα των Λονδρέζων, χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Γκαράι στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι “κανονιέρηδες” έδειχναν να τα έχουν… χαμένα από την επιθετικότητα των Ισπανών  και έτσι μόλις στο 11ο λεπτό ο Ντιακαμπί “πάγωσε” το Έμιρειτς, κάνοντας το 0-1.

 

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν μάλιστα να είναι “κυρίαρχοι” στο ματς και θα μπορούσαν να σκοράρουν ξανά αμέσως μετά, όταν από λάθος του Νάιλς, ο Σολέρ αιφνιδιάστηκε και δεν τελείωσε σωστά τη φάση.

Στο 18′ όμως, η “ευφυία” του Ομπαμεγιάνγκ άλλαξε τη ροή του αγώνα, αφού στην πρώτη ουσιαστικά φάση για την ομάδα του, “μάζεψε” όλη την άμυνα της Βαλένθια πάνω του και την κατάλληλη στιγμή έδωσε έτοιμο γκολ στον Λακαζέτ για το 1-1.

 

Με την ψυχολογία στα ύψη μάλιστα, η Άρσεναλ ολοκλήρωσε άμεσα και την ολική ανατροπή, αφού στο 26′ πήρε και το προβάδισμα στο σκορ με τον ίδιο παίκτη να διπλασιάζει τα γκολ της ομάδας του με κεφαλιά.

 

Στο υπόλοιπο του αγώνα, η ομάδα του Έμερι είχε τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για επιπλέον τέρματα, αλλά κάποια άσχημα τελειώματα των παικτών της, διατηρούσαν τη Βαλένθια στο ματς.

 

Τελικά, το τρίτο γκολ ήρθε στο 90′ με τον Ομπαμεγιάνγκ να σκοράρει με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, για να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ενόψει και της ρεβάνς του Μεστάγια.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις