Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: Για τα… σίδερα! “Τρελό” διπλό με απίστευτο πάθος

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: Για τα… σίδερα! “Τρελό” διπλό με απίστευτο πάθος
Intime

Πάθος, αποφασιστικότητα… γυάλιζε το μάτι των παικτών της. Η ΑΕΚ έκανε απίστευτη εμφάνιση στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης και πήρε τη νίκη με 3-2. Εκπληκτική βραδιά από τους “κιτρινόμαυρους” που πήραν το “τρίποντο” με γκολ στις καθυστερήσεις. Έβγαλε πολλούς… ήρωες η ομάδα του Κωστένογλου. Έγιναν αναγκαστική αλλαγή οι Ολιβέιρα (σκόρερ και εκπληκτικός μέχρι να βγει) και Γαλανόπουλος. Λιβάγια, Αλμπάνης και Σιμόες οι κορυφαίοι των φιλοξενούμενων.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Πριν από λίγες ημέρες… δεν βλεπόταν! Τώρα, η ΑΕΚ δείχνει “μεταμορφωμένη”, πιο γρήγορη, πιο θεαματική και νικήτρια. Από την απελπισία της περιόδου Καρντόσο, η Ένωση έβγαλε απίστευτο πάθος στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης και έφτασε στη νίκη (3-2) παρά τις… αναποδιές των τραυματισμών των Ολιβέιρα και Γαλανόπουλου.

Η Ένωση έφυγε έτσι νικήτρια από μια έδρα που δυσκολεύει όλους τους “μεγάλους” και έχει μπροστά της ένα κενό διάστημα -λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων- για να πατήσει ακόμα πιο γερά στα… πόδια της και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν τους 3 βαθμούς, αφήνοντας τον Αστέρα Τρίπολης χωρίς νίκη, μετά το πέρας δύο αγωνιστικών στη Superleague 1.

Η ομάδα του Κωστένογλου αρνήθηκε να χάσει και είχε αρκετούς… ήρωες. Ο Ολιβέιρα έκανε απίστευτα πράγματα στο πρώτο μέρος, μέχρι να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Ο Αλμπάνης που τον αντικατέστησε, βοήθησε τον Λιβάγια να “τραβήξει” την ΑΕΚ επιθετικά. Εξαιρετικός -και ίσως ο καλύτερος του ματς- ήταν ο Σιμόες, ενώ ο Σιμάο (αντικατέστησε τον Γαλανόπουλο) έδωσε την ώθηση που ήθελαν οι φιλοξενούμενοι. Μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της νίκης όμως ήταν και ο κόσμος της ομάδας, που δεν σταμάτησε να τη στηρίζει.

Το παιχνίδι…

Η ΑΕΚ δέχθηκε τη “ψυχρολουσία” με το ξεκίνημα του αγώνα. Μόλις στο 3′ οι “κιτρινόμαυροι” βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Ριέρα έβγαλε τρομερή κάθετη, κόβοντας… στη μέση την άμυνα της Ένωσης, ο Λουίς Φερνάντεθ βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα και με φοβερό τελείωμα έγραψε το 1-0 για τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι “κιτρινόμαυροι” έδειξαν να ξεπερνούν πολύ γρήγορα το “σοκ” του 1-0, πήραν την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησαν με υπομονή, επιτέθηκαν από τις πτέρυγες και κέρδισαν μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή. Η… αντίδραση φαινόταν πως θα έρθει άμεσα. Στο 11′ το γυριστό σουτ του Σιμόες μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ, για να έρθει η ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα. Μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Βέρντε, ο Ολιβέιρα πήδηξε για κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του και τελικά κατέληξε στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας για το 1-1 (έφτασε τα δύο γκολ στη Superleague 1).

Η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει με υπομονή δείχνοντας όμως σιγά σιγά σημάδια κούρασης. Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να πάρει την κατοχή της μπάλας στα τελευταία λεπτά του 45λέπτου. Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους είχαν αρκετή… δράση. Στο 36′ ο δραστήριος Ολιβέιρα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αντζουλά, βγήκε απέναντι στον Παπαδόπουλο, αλλά στην προσπάθειά του να τον αποφύγει, έχασε το κοντρόλ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Λουίς Φερνάντεθ έστρωσε στον Ριέρα, αλλά το σουτ του δεύτερου από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε άουτ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια άτυχη στιγμή για την ΑΕΚ (44′). Ο Ολιβέιρα “έσπασε” εξαιρετικά την μπάλα στον επερχόμενο Βέρντε, ο οποίος έκανε κακό τελείωμα πάνω στον Παπαδόπουλο! Ο Πορτογάλος επιθετικός (κορυφαίος του γηπέδου μέχρι εκείνο το σημείο) απέκτησε μυικό τραυματισμό στη φάση και αντικαταστάθηκε από τον Αλμπάνη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με νέα αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Νίκος Κωστένογλου πέρασε τον Σιμάο στη θέση του Γαλανόπουλου, που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και αρκετές στιγμές έντασης, με τον Σιμάο να βοηθάει πολύ την Ένωση στο χώρο του κέντρου και τους φιλοξενούμενους να πιέζουν για το γκολ.

Η ΑΕΚ πάτησε… γκάζι, με τον Λιβάγια να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 60′. Ο Κροάτης άδειασε με εκπληκτική προσπάθεια τον προσωπικό του αντίπαλο, πλάσαρε με το δεξί από θέση αριστερά μέσα απ’τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε ελάχιστα στον Παπαδόπουλο και πέρασε κόρνερ. Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν “εξαφανισμένος” και η Ένωση έδωσε μάχη με τον ίδιο της τον εαυτό, αφού έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη.

Τελικά, το 1-2 ήρθε στο 72′. ο Αλμπάνης (βοήθησε πολύ στο δεύτερο μέρος) βγήκε στην αντεπίθεση, έδωσε τη σωστή στιγμή την μπάλα στον Λιβάγια, που νίκησε τον Παπαδόπουλο με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και θέση αριστερά. Ο Κροάτης φορ, ξέσπασε στον πανηγυρισμό του, αφού έβγαλε την μπλούζα του και ανέβηκε στα κάγκελα για να πανηγυρίσει παρέα με τους οπαδούς της ΑΕΚ! Δέχτηκε φυσικά την κίτρινη κάρτα και έδωσε το χέρι του στον Σιδηρόπουλο.

Χωρίς να έχει κάνει τίποτα στην επίθεση στην επανάληψη, ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε στο 2-2. Ο Μπακάκης ανέτρεψε στο 72 τον Μπαράλες, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Αργεντινός φορ εκτέλεσε εύστοχα για το 2-2 (έστειλε την μπάλα στο κέντρο και χαμηλά – ο Μπάρκας δεν κατάφερε να το… βγάλει).

Η κούραση άρχισε να κάνει την εμφάνιση της στους παίκτες της ΑΕΚ, που όμως δεν το έβαλαν κάτω. Οι παίκτες του Αστέρα έμειναν στο μισό που αμύνονταν και τα έδωσαν όλα για να κρατήσουν το βαθμό. Η εκπληκτική αυτή εμφάνιση της Ένωσης όμως δεν έμεινε τελικά στο 2-2. Στο 90+2 ο Παουλίνιο έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Σιμόες έπιασε… σεντερφορίσια κεφαλιά, για να “γράψει” το τελικό 3-2. Παίκτες και τεχνικό επιτελείο πανηγύρισαν έξαλλα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις