Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – Χιμπέρνιαν: “Έπεσαν” ηρωικά οι Αρκάδες! – videos

Αστέρας Τρίπολης – Χιμπέρνιαν: “Έπεσαν” ηρωικά οι Αρκάδες! – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Αστέρας Τρίπολης το “πάλεψε” μέχρι τέλους κόντρα στη Χιμπέρνιαν και παρότι βρέθηκε να χάνει από τραγικό λάθος του Ιγκλέσιας, αλλά και να παίζει με 10 παίκτες, χάρη στην αποβολή του Μανιά, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 και να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για το γκολ της πρόκρισης, που τελικά δεν ήρθε ποτέ.

Μετά την ήττα με 3-2 στη Σκωτία, ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε να χάνει με 1-0 και στη ρεβάνς, στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία της Χιμπέρνιαν, ενώ έμεινε και με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Μανιά στο 48ο λεπτό του αγώνα. Κι όμως, οι Αρκάδες ισοφάρισαν στο ματς και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και το 2-1 αν δεν σταματούσαν πάνω στον εκπληκτικό Μπόγκνταν.

Ο τερματοφύλακας των Σκωτσέζων ήταν αυτός που έβαλε “ταφόπλακα” στις ηρωικές προσπάθειες των παικτών του Σάββα Παντελίδη και βγαίνοντας νικητής σε τουλάχιστον τρία τετ-α-τετ, χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

Πρόωρο “αντίο” από το Europa League για τον Αστέρα Τρίπολης, αφού αποκλείστηκε από τα πρώτα ματς του στη διοργάνωση και όπως και ο Ατρόμητος λίγο νωρίτερα, θα πρέπει πλέον να συγκεντρωθεί στις υποχρεώσεις του στην Ελλάδα.

Το παιχνίδι

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα. Οι Αρκάδες είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Μπογκντάν, μέχρι και το 41΄, όταν ο Κυριακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Τσιλιανίδης «έπιασε» την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη όμως, “είδε” τη Χιμπέρνιαν βρίσκει το γκολ στην πρώτη δική της ευκαιρία στο ματς. Στο 44΄ ο Ιγκλέσιας έχασε τη μπάλα, με τον Κάμπερι να μοιράζει αριστερά στον ΜακΓκιν και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή να κάνει το 1-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

https://twitter.com/InsideEasterRd/status/1025109844204941312

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας μπήκε και πάλι για να “πιέσει” για ένα γκολ και στο 47΄ ο Μπογκντάν απέκρουσε δυνατό σουτ του Μανιά, με τον τελευταίο μάλιστα, να αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες (δεύτερη κίτρινη), χάρη σε ένα σκληρό μαρκάρισμα στην εξέλιξη της φάσης.

Όλα ήταν πλέον ενάντια στον Αστέρα, όμως οι Αρκάδες συνέχισαν να “παλεύουν” και βρήκαν γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης. Στο 56΄ και μετά από ωραία μπαλιά του Κώτσιρα από τα δεξιά, ο Τσιλιανίδης μπήκε στην περιοχή και με ιδανικό τελείωμα με το αριστερό, “έγραψε” το 1-1 για την ομάδα του.

Ο Αστέρας παρέμεινε στην επίθεση παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Ιγκλέσιας, τον Τσιλιανίδη και τον Κώτσιρα, για να κάνει το 2-1, αλλά νικήθηκαν από τον Μπογκντάν, ενώ κι ο διαιτητής δεν καταλόγισε και πέναλτι μετά από χέρι που έκανε ο ΜακΓκρέγκορ μέσα στην περιοχή.

Έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του ματς και “πέταξε” εκτός διοργάνωσης τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είναι αναγκασμένος να “αποχαιρετήσει” πρόωρα το Europa League και τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, περιμένοντας πλέον την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι  συνθέσεις στο Αστέρας Τρίπολης – Χιμπέρνιαν

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε (90΄ Σάλας), Τριανταφυλλόπουλος, Κώτσιρας, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (57΄ Δουβίκας), Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Καλτσάς (78΄ Ρόλε), Μανιάς
Χιμπέρνιαν (Νιλ Λένον): Μπογκτάν, Χάνλον, ΜακΓκρέγκορ (78΄ Γουίτακερ), Άμπροουζ, Στέβενσον, Γκρέι, ΜακΓκιν, Μάλαν, Σλίβκα (88΄ Μπάρτλεϊ), Μπόιλ, Καμπερί

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις