Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ατρόμητος – ΑΕΚ: “Άλωσε” το Περιστέρι! Σπουδαίο διπλό για την Ένωση (videos)

Ατρόμητος – ΑΕΚ: “Άλωσε” το Περιστέρι! Σπουδαίο διπλό για την Ένωση (videos)
ΦΩΤΟ intime

Μετά από ένα “σκληρό” παιχνίδι στο Περιστέρι, η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει νικήτρια με 1-0 από την έδρα του Ατρομήτου, χάρη σε ένα γκολ του Κρίστιτσιτς με καρφωτή κεφαλιά στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης.

Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καθώς επικράτησε με 1-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι, με ένα εξαιρετικό γκολ του Κρίστιτσιτς από φοβερή σέντρα του Σιμάνσκι.

Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1 ΤΕΛΙΚΟ: Ένα και να… καίει για την Ένωση!

Η Ένωση ήταν καλύτερη σε… κακό παιχνίδι με 12 κίτρινες κάρτες, μία κόκκινη και έναν σοκαριστικό τραυματισμό, αλλά το δοκάρι, ο εξαιρετικός Μέγιερι και το… VAR, δεν της επέτρεψαν να “καθαρίσει” τον αγώνα με ένα δεύτερο γκολ.

Το παιχνίδι

Μοιρασμένο ήταν στην αρχή το παιχνίδι στο Περιστέρι, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να κρατήσουν την κατοχή της μπάλας και την ποιότητα του ποδοσφαίρου να είναι ελάχιστη.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο “κυριάρχησαν” τα “σκληρά” φάουλ, που ανάγκασαν τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να δείξει 8 φορές την κίτρινη κάρτα σε παίκτες τόσο της ΑΕΚ, όσο και του Ατρομήτου.

Η Ένωση ήταν αυτή πάντως που δημιούργησε τις μοναδικές φάσεις του αγώνα, με τον Κιβρακίδη να “σώζει” πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Αραούχο στο 6′ και τον Μέγιερι να αποκρούει με τη βοήθεια του δοκαριού την κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 20′.

Ο ίδιος παίκτης αστόχησε και στην καλύτερη ευκαιρία γης ΑΕΚ στο ματς, όταν στο 30′ τέσσερις παίκτες της “έκρυψαν” την μπάλα στην αντεπίθεση, αλλά ο ίδιος σούταρε “ξυστά” στο κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων, για να παραμείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος όμως, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που “απείλησε” πρώτος, καθώς στο 54′ ο Ανδρούτσος έβγαλε σέντρα… μισό γκολ στον Γιακουμάκη, αλλά αυτός με κεφαλιά ανενόχλητος μέσα από την μικρή περιοχή… κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ.

Η ευκαιρία φαίνεται ότι… θορύβησε την ΑΕΚ που “ανέβηκε” στα επόμενα λεπτά και δημιούργησε ευκαιρίες με Λόπες και Βέρντε, πριν ανοίξει τελικά το σκορ στο 64′.

Από φοβερή σέντρα του Σιμάνσκι από δεξιά, ο Λιβάγια έκανε εξαιρετική κίνηση στο πρώτο δοκάρι και έτσι η μπάλα έφθασε στον Κρίστιτσιτς μέσα στην περιοχή, για να κάνει αυτός με καρφωτή κεφαλιά το 1-0 για την Ένωση.

Στη συνέχεια του αγώνα ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να “πιέσει” την ΑΕΚ για την ισοφάριση, αλλά αντίθετα η Ένωση ήταν αυτή που έφθασε πιο κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ, με τον Μέγιερι να αποκρούει σουτ του Μπακάκη και δύο φορές του Λιβάγια, ο οποίος έστειλε τη μπάλα και στα δίχτυα με… γκολάρα στο 87′. Το γκολ ακυρώθηκε όμως ως οφσάιντ, με τον Σιδηρόπουλο να συμβουλεύεται και το VAR, για να επιβεβαιώσει την υπόδειξη του επόπτη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Ατρόμητο αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 78′ και μετά, όταν ο Γιακουμάκης έχασε για λίγο τις αισθήσεις του, μετά από σοκαριστικό τραυματισμό στο κεφάλι. Ο 27χρονος επιθετικός “γλίτωσε” πάντως τα χειρότερα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Κάπως έτσι, το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να παίρνει ένα σημαντικό τρίποντο σε δύσκολη έδρα, με τον σκόρερ να αποβάλλεται… επίτηδες στο τέλος για να χάσει το επόμενο ματς τις ομάδας του, έχοντας συμπληρώσει κάρτες.

Οι συνθέσεις στο Ατρόμητος – ΑΕΚ

Ατρόμητος: Μέγερι, Κιβρακίδης, Κατράνης, Στρούγγης, Γούτας, Χαρίσης, Μπουσουλάτζιτς (71’ Ούμπιντες), Ανδρούτσος (71’ Βέλλιος), Νταβιώτης (75’ λ.τρ Ντε Πο), Ενσικουλού, Γιακουμάκης

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μπακάκης, Αραούχο (52’ Βέρντε), Λιβάγια (90+1’ Λιβάγια)

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις