Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αυτό είναι το Super Champions League που ανέλυσε ο Ανιέλι!

Αυτό είναι το Super Champions League που ανέλυσε ο Ανιέλι!
@ECAEurope

Ο πρόεδρος της ECA, Αντρέα Ανιέλι ανέλυσε τις σκέψεις που έχουν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι για μια νέα μορφή διοργάνωσης, που θα αντικαταστήσει το Champions League μέσα στην επόμενη πενταετία.

Η ECA επιθυμεί τη ριζική αλλαγή του Champions League από το 2024 -ενέκρινε την έναρξη των συζητήσεων- με τον πρόεδρο της, Αντρέα Ανιέλι, να προχωρά σε αποκαλύψεις για το νέο ποδοσφαιρικό εγχείρημα που ονομάζεται, Super Champions League (υπάρχουν συζητήσεις με την UEFA).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι βασικές ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτή τη διοργάνωση, είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους, η Μπάγερν Μονάχου, η Λίβερπουλ, η Μίλαν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Άρσεναλ, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι.

Στο… πλάνο των 32 συλλόγων φαίνεται πως μπαίνουν και ομάδες -“επισκέπτες”, όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ντόρτμουντ, η Μαρσέιγ, η Ίντερ και η Ρόμα. Το Super Champion League θα έχει τη φάση των ομίλων και των νοκ άουτ και θα περιλαμβάνει ανόδους και υποβιβασμούς σε μεγαλύτερη και μικρότερη κατηγορία αντίστοιχα.

Όπως γίνεται γνωστό, η επιθυμία που υπάρχει είναι το Super Champions League να διεξάγεται τα σαββατοκύριακα, κάτι που θα μεταφέρει τα εγχώρια πρωταθλήματα μεσοβδόμαδα. Ο βασικός σκοπός της δημιουργίας αυτής της διοργάνωσης είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός, άρα και περισσότερα έσοδα για τις μεγάλες ομάδες.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις