Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Champions League: Έλληνας Θεός! Υποκλίθηκε στον τεράστιο Μανωλά η Μπαρτσελόνα

Champions League: Έλληνας Θεός! Υποκλίθηκε στον τεράστιο Μανωλά η Μπαρτσελόνα

– Ο Κώστας Μανωλάς σόκαρε τον πλανήτη
– Η γκολάρα του διεθνή Έλληνα αμυντικού έστειλε στο καναβάτσο την Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε
– Ιστορική πρόκριση για τη Ρόμα στα ημιτελικά του Champions League
– Προκρίθηκε με δύο νίκες η Λίβερπουλ, 1-2 με ανατροπή τη Σίτι στο Μάντσεστερ
– Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη μαγική βραδιά

Μυθικά πράγματα στο “Olimpico”. Ο Έλληνας Θεός,  Κώστας Μανωλάς, υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα να υποκλιθεί στο μεγαλείο του. Με κεφαλιά του διεθνή Έλληνα αμυντικού στο 82′, η Ρόμα έκανε το 3-0, σκορ με το οποίο οι “τζαλορόσι” έστειλαν στο καναβάτσο τους Καταλανούς, σοκάροντας τον Λιονέλ Μέσι και τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Πριν τη σέντρα του αγώνα, όλοι είχαν τελειωμένους τους Ιταλούς. Βλέπετε, το 4-1 του πρώτου αγώνα στη Βαρκελώνη δεν άφηνε πολλά περιθώρια στην Ρόμα. Ωστόσο, οι τρομεροί Ρωμαίοι έκαναν μία ασύλληπτη ανατροπή, πετώντας εκτός διοργάνωσης τη Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Ρόμα προκρίνεται στα ημιτελικά του Champions League. Η πρώτη ήταν το 1984, ως Κύπελλο Πρωταθλητριών, όταν είχε χάσει στα πέναλτι απ’ τη Λίβερπουλ στον τελικό.

Η Ρόμα ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με τον Τζέκο στο 6′ και στο 58′ με το πέναλτι του Ντε Ρόσι το όνειρο των γηπεδούχων άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά». Ο Κώστας Μανωλάς ήταν αυτός που το έκανε πραγματικότητα με την κεφαλιά στο 82′, στέλνοντας στον έβδομο ουρανό τους Ιταλούς και στο καναβάτσο τους Καταλανούς.

Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, καθώς όχι μόνο πέτυχε το γκολ πρόκρισης, αλλά “έσβησε” την πολυδιαφιμησμένη επιθετή γραμμή της Μπαρτσελόνα, κερδίζοντας σχεδόν όλες τις μονομαχίες.

Δείτε την γκολάρα του Μανωλά

Τα γκολ του αγώνα

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΡΟΜΑ (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Ναϊνγκολάν (77΄ Ελ Σαράουϊ), Ζέσους, Στρότμαν, Τζέκο, Κολάροφ, Σικ (73΄ Ουντέρ), Ντε Ρόσι, Φάτσιο, Φλορέντσι, Μανωλάς
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο (85΄ Ντεμπελέ), Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (85΄ Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα (80΄ Γκόμες), Σουάρες, Μέσι, Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ουμτιτί

Οι ρεβάνς των προημιτελικών

Τρίτη

Ρόμα – Μπαρτσελόνα 3-0 [1-4]

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-2 [0-3]

Τετάρτη

Μπάγερν – Σεβίλλη [2-1]

Ρεάλ – Γιουβέντους [3-0]

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις