Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Champions League – Europa League: Οι ελληνικές ομάδες μαθαίνουν αντιπάλους

Champions League – Europa League: Οι ελληνικές ομάδες μαθαίνουν αντιπάλους

Οι πέντε ελληνικές ομάδες, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος κι Άρης θα μάθουν τους υποψηφίους αντιπάλους τους στα πλέι οφ του Champions League και του Europa League.

Τους αντιπάλους που θα κληθούν να ξεπεράσουν για να βρεθούν στους ομίλους του Champions league, θα μάθουν το μεσημέρι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Το ίδιο βέβαια, ισχύει και για τον Αγιαξ και την Μπασακσεχίρ, τις οποίες καλούνται να αποκλείσουν οι πρωταθλητές και οι «ερυθρόλευκοι» στον Γ` προκριματικό γύρο της κορυφαίας διοργάνωσης για να συνεχίσουν την πορεία τους στα πλέι οφ.

Πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ είναι η Σλάβια Πράγας, η Γιούνγκ Μπόις και οι νικητές των ζευγαριών ΑΠΟΕΛ-Καραμπάχ και Ρόζενμποργκ-Μάριμπορ. Αν οι πρωταθλητές αποκλειστούν από τον Άγιαξ, θα παίξουν στα πλέι οφ του Europa League με τον νικητή ενός από τα ζευγάρια: Σουτιέσκα-Λίνφιλντ, Λουντογκόρετς-Νιου Σεντς, Αστάνα-Βαλέτα, Σαράγεβο-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Σλόβαν Μπρατισλάβα-Ντάνταλκ (σ.σ. η κλήρωση θα γίνει επίσης το μεσημέρι).

Οσον αφορά στον Ολυμπιακό, εάν αποκλείσει την Μπασακσεχίρ, θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ. ή τον νικητή του Κράσνονταρ-Πόρτο ή την ομάδα που θα περάσει από το ζευγάρι Μπριζ-Ντιναμό Κιέβου. Αν οι «ερυθρόλευκοι» αποκλειστούν από τους Τούρκους, θα λάβουν μέρος απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Οι αγώνες των πλέι οφ στο Champions League θα γίνουν στις 20-21 και 27-28 Αυγούστου.

Αντίστοιχα, ΑΕΚ, Αρης και Ατρόμητος περιμένουν να μάθουν τους αντιπάλους τους στα πλέι οφ του Europa League, εφ΄ όσον αποκλείσουν στον Γ` προκριματικό γύρο την Κραϊόβα, την Μόλντε και την Λέγκια Βαρσοβίας, αντίστοιχα.

Η ΑΕΚ θα πέσει με έναν εκ των νικητών των ζευγαριών: Σπάρτα Πράγας-Τραμπζονσπόρ, Φέγενορντ-Ντιναμό Τιφλίδας, ΑΕΚ Λάρνακας-Γάνδη και Λουκέρνη-Εσπανιόλ. Ο Άρης θα αντιμετωπίσει έναν εκ των νικητών των ζευγαριών: Αντβέρπ-Βικτόρια Πλζεν, Μπρόντμπι-Μπράγκα, Βαντούζ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Μάλμε-Ζρίνσκι, Παρτιζάν-Μαλάτιασπορ. Τέλος, ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει έναν εκ των νικητών των ζευγαριών: Τορίνο-Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ, Βέντσπιλς-Γκιμαράες, Αούστρια Βιέννης-Απόλλων Λεμεσού, Μίντιλαντ-Ρέιντζερς.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις