Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Champions League ΤΕΛΙΚΟ: Στους “8” Γιουνάιτεντ και Πόρτο

Champions League ΤΕΛΙΚΟ: Στους “8” Γιουνάιτεντ και Πόρτο
ΦΩΤΟ Reuters

Η χθεσινή βραδιά των αγώνων ρεβάνς του Champions League ήταν γεμάτη συγκινήσεις και έφερε τον αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης.
Ακόμη… περισσότερες όμως είχαμε απόψε, αφού η Μάντεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε μια ανεπανάληπτη πρόκριση με 1-3 στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν.
Με την… αύρα του Σόλσκιερ και την βοήθεια του VAR οι “κόκκινοι διάβολοι” πέτυχαν το “χρυσό” γκολ με πέναλτι στις καθυστερήσεις.
Στην παράταση ήρθε η νίκη-πρόκριση της Πόρτο επί της Ρόμα (3-1). Με πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης το “λυτρωτικό” γκολ, μετά από υπόδειξη του VAR.

Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές-προκρίσεις στην Ιστορία του Champions League πέτυχε στο Παρίσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εις βάρος της Παρί Σεν Ζερμέν. Το 2-0 των Γάλλων στο «Ολντ Τράφορντ» πριν από λίγες ημέρες αποδείχθηκε πολύ «βαρύ» για την πρωτοπόρο της Ligue 1 και αντίστροφα, αναστρέψιμο για τους «μπέμπηδες».

Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ επικράτησε μετά από ένα ματς-θρίλερ με 3-1 της Παρί στο «Παρκ ντε Πρενς» και προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Στην έτερη αναμέτρηση, η Πόρτο νίκησε με 3-1 την Ρόμα και πήρε το “εισιτήριο” για τα προημιτελικά της διοργάνωσης (οι “τζιαλορόσι” είχαν νικήσει με 2-1 στο πρώτο ματς). Η νίκη κρίθηκε στην παράταση, με το VAR να δίνει “λυτρωτικό” πέναλτι υπέρ των “δράκων”.

Παρακολουθήσατε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

 

Όσον αφορά τα ματς της Τρίτης, ο Άγιαξ «σφυροκόπησε» στη Μαδρίτη τη Ρεάλ (4-1) και την πέταξε εκτός συνέχειας, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009-10! Έτσι, το Champions League θα έχει μετά από τρία χρόνια έναν νέο κάτοχο…

Στο άλλο ματς, η Τότεναμ «σφράγισδε» το «εισιτήριο» της για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, νικώντας και εκτός έδρας την Ντόρτμουντ.

Οι αγώνες της φάσης των «16» (σε παρένθεση το σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Τότεναμ (Αγγλία) 0-1 (0-3)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αγιαξ (Ολλανδία) 1-4 (2-1)

Παρί ΣΖ (Γαλλία)-Μάντσεστερ Γ.(Αγγλία) 1-3 (2-0)

Πόρτο (Πορτογαλία)-Ρόμα (Ιταλία) 3-1 (1-2)

Γιουβέντους (Ιταλία)-Ατλέτικο Μ.(Ισπανία) 12/3 (0-2)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Σάλκε (Γερμανία) 12/3 (3-2)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Λιόν (Γαλλία) 13/3 (0-0)

Μπάγερν Μ.(Γερμανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 13/3 (0-0)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις