Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Champions League ΤΕΛΙΚΑ: Προκρίθηκαν Μπαρτσελόνα και Λειψία! Αποκλείστηκε η Μπενφίκα

Champions League ΤΕΛΙΚΑ: Προκρίθηκαν Μπαρτσελόνα και Λειψία! Αποκλείστηκε η Μπενφίκα
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Champions League, δίνοντας προβάδισμα και στην Ίντερ για τη δεύτερη θέση. Αποκλεισμός σοκ για την Μπενφίκα με το 2-2 από 2-0 επί της Λειψίας. “Περίπατοι” για Σάλτσμπουργκ και Άγιαξ, ισόπαλο το ντέρμπι ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Νάπολι.

Σπουδαίες αναμετρήσεις περιελάμβανε και η 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League με τα γκολ να πέφτουν… βροχή και δύο ακόμη ομάδες να “σφραγίζουν” το… εισιτήριο για τους “16” της διοργάνωσης. Μπαρτσελόνα και Λειψία “καθάρισαν” ήδη, με τη Μπενφίκα του Βλαχοδήμου να είναι η χαμένη της βραδιάς.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς

Λίβερπουλ – Νάπολι 1-1

Γκενκ – Σάλτσμπουργκ 1-4

Σλάβια Πράγας – Ίντερ 1-4

Μπαρτσελόνα – Ντόρτμουντ 3-0

Λειψία – Μπενφίκα 2-2

Λιλ – Άγιαξ 0-2

Παρακολουθήστε LIVE τα παιχνίδια του Champions League από το Newsit.gr

 

 

 

“Μάχη” για την πρώτη θέση του 5ου ομίλου θα γίνει στο “Άνφιλντ” όπου η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ υποδέχεται τη Νάπολι των… χιλίων προβλημάτων που ψάχνει αντίδοτο στην εσωτερική τρικυμία που βιώνει και σε περίπτωση ήττας μπορεί να “μπλέξει” παραπάνω αφού η Σάλτσμπουργκ, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Γκενκ καραδοκεί για να κάνει την έκπληξη και να αφήσει εκτός τους “παρτενοπέι” στην τελευταία αγωνιστική.

Στον 6ο όμιλο του Champions League η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Ντόρτμουντ με έπαθλο και σε αυτό το ματς την πρώτη θέση του ομίλου αλλά με την υποσημείωση ότι αν οι Βεστφαλοί ηττηθούν τότε υπάρχει περίπτωση να βρεθούν με το ένα.. πόδι εκτός διοργάνωσης, αφού την ίδια ώρα η Ίντερ θα αντιμετωπίζει στην Τσεχία τη Σκλάβια Πράγας και σε περίπτωση νίκης θα γίνει το φαβορί για την πρόκριση. Αν όμως οι “νερατζούρι” ηττηθούν θα βρεθούν στην τελευταία θέση του ομίλου και θα κινδυνεύουν πλέον να μείνουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων από το Δεκέμβριο.

Τότεναμ – Ολυμπιακός: Τον “διέλυσαν” λάθη και Μεριά! Η… Ευρώπη θα κριθεί στο “Καραϊσκάκης”

Στον 7ο όμιλο η Ζενίτ υποδέχεται τη Λυών και παίζει τα… ρέστα της για την πρόκριση καθώς αν νικήσει θα βρεθεί στη δεύτερη θέση του ομίλου ισόβαθμη με τους Γάλλους και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Στο άλλο ματς του ομίλου η Λειψία υποδέχεται τη Μπενφίκα και με νίκη σφραγίζει την πρώτη θέση στον όμιλο και πιθανώς δίνει τη χαριστική βολή στους “αετούς”, οι οποίοι μένουν εκτός Ευρώπης. Σε αντίθετη περίπτωση και δη νίκης των Πορτογάλων, τότε τα πράγματα μπλέκουν αφού η Μπενφίκα μετά μπορεί να βρεθεί ακόμα και πρώτη στον όμιλο στην τελευταία αγωνιστική.

Ο 8ος και τελευταίος όμιλος του Champions League, είναι ο πιο αμφίρροπος της φετινής διοργάνωσης αφού τρεις ομάδες (Τσέλσι, Άγιαξ και Βαλένθια) ισοβαθμούν στους επτά βαθμούς, ενώ μόλις έναν έχει η Λιλ ξέρει ήδη πως πολύ δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία θέση. Αν ο Άγιαξ νικήσει σήμερα τους Γάλλους στο Άμστερνταμ, τότε παίρνει μεγάλο προβάδισμα για την πρώτη θέση ενώ στο μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς η Βαλένθια υποδέχεται την Τσέλσι με τον χαμένο να… χάνεται αν και τα σενάρια ισοβαθμίας που μπορεί να προκύψουν στην τελευταία αγωνιστική είναι χαοτικά και τίποτα δεν είναι απίθανο.

Οι βαθμολογίες στους 4 ομίλους του Champions League

5ος Όμιλος

Λίβερπουλ 9

Νάπολι 8

Σάλτσμπουργκ 4

Γκενκ 1

6ος Όμιλος

Μπαρτσελόνα 8

Ντόρτμουντ 7

Ίντερ 4

Σλάβια Πράγας 2

7ος Όμιλος

Λειψία 9 (4)

Ζενίτ 7 (5)

Λιόν 7 (5)

Μπενφίκα 3 (4)

8ος Όμιλος

Τσέλσι 8 (5)

Βαλένθια 8 (5)

Άγιαξ 7 (4)

Λιλ 1 (4)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις