Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Champions League: Με αέρα… πρωταθλήτριας στους “16” η Λίβερπουλ! “Περίπατος” για Νάπολι [video]

Champions League: Με αέρα… πρωταθλήτριας στους “16” η Λίβερπουλ! “Περίπατος” για Νάπολι [video]
ΦΩΤΟ Reuters

Η Λίβερπουλ λειτούργησε σαν πραγματική πρωταθλήτρια και έκανε το καθήκον της στην Αυστρία όπου επικράτησε της Σάλτσμπουργκ με 0-2 για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι το πάλεψαν όσο μπορούσαν. Οι “κόκκινοι” πήραν έτσι την 1η θέση του 5ου ομίλου και προκρίθηκαν στους “16” της διοργάνωσης όπου τους ακολούθησε η Νάπολι που συνέτριψε με 4-0 τη Γκενκ στο “Σαν Πάολο”.

Σάλτσμπουργκ και Λίβερπουλ έδωσαν έναν καταπληκτικό ματς στο οποίο επί σχεδόν μία ώρα η μπίλια γυρνούσε χωρίς να είναι ξεκάθαρο που θα… κάτσει αφού χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες για να ανοίξουν το σκορ. Τελικά η εμπειρία των “κόκκινων” στο Champions League, αποδείχτηκε καθοριστική αφού μόλις ο Κεϊτά άνοιξε το σκορ στο 57′ τα πόδια των Αυστριακών “κόπηκα” και μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Σαλάχ πέτυχε ένα φοβερό γκολ από πολύ δύσκολη γωνία μετατρέποντας το υπόλοιπο ματς σε τυπική διαδικασία και σφραγίζοντας τη νίκη -0-2 το τελικό σκορ- και την πρώτη θέση του 5ου ομίλου για την αγγλική ομάδα.

Η Νάπολι επικράτησε εύκολα της Γκενκ, με 4-0, στο “Σαν Παολο” έχοντας τον Μίλικ σε φοβερή βραδιά. Ο Πολωνός σημείωσε χατ-τρικ στο πρώτο ημίχρονο (3′, 26′, 37′) και σφράγισε από νωρίς τη νίκη-πρόκριση περιμένοντας απλά να δει αν θα είναι στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Ο Μέρτενς έβαλε το “κερασάκι στην τούρτα”  με άλλο ένα πέναλτι στο 74’ και σφράγισε και τυπικά το εισιτήριο της Νάπολι για την επόμενη φάση. “Τραγική” φιγούρα ο 17χρονος τερματοφύλακας των Βέλγων, Μάρτιν Βάντεβουρντ, που έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας που έχει παίξει στη διοργάνωση αλλά υπέπεσε σε λάθη τα οποία κόστισαν τη συντριβή στην ομάδα του.

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου

Λίβερπουλ 13

Νάπολι 12

Σάλτσμπουργκ 8

Γκενκ 1

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις