Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Champions League: Μια μεγάλη στιγμή… ψήνουν Παρί και Σίτι

Champions League: Μια μεγάλη στιγμή… ψήνουν Παρί και Σίτι

Η Παρί Σ.Ζ και η Μάντσεστερ Σίτι, έχουν την ευκαιρία στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, να ολοκληρώσουν την πορεία τους με το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής. Μέχρι τώρα, μόνο πέντε ομάδες το έχουν καταφέρει στο παρελθόν, ανάμεσά τους και η Παρί Σ.Ζ, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης, είναι η μοναδική που το έχει πετύχει δύο φορές.

Οι προηγούμενες, ήταν η Μίλαν (1992/93) του Φάμπιο Καπέλο, όταν  χάνοντας εκείνη την χρονιά  από την Μαρσέιγ στον τελικό του Μονάχου, έφτασε πιο κοντά από κάθε άλλη, για να κάνει το τέλειο ρεκόρ ομάδας που κερδίζει το Champions League, μιας και είχε επικρατήσει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τον τελικό. Επίσης η Παρί Σ.Ζ (1994/95) του Λουίς Φερνάντεζ, με Ζορζ Γουεά και Ντάνιελ Μπράβο, η Σπάρτακ Μόσχας (1995/96) του Ολεγκ Ρομάντσεφ, που δημιούργησε ένα ρεκόρ (σ.σ. της εποχής) με 11 βαθμούς και η Μπαρτσελόνα (2002/03) του Λουίς Φαν Γκάαλ, που μάλιστα νικώντας (3-2) την Μπριζ στις 18 Σεπτεμβρίου 2002, έφτασε τις εννέα νίκες στη σειρά, ένα νέο ρεκόρ στο Champions League, μέχρι που το κατέρριψε η Μπάγερν  τη σεζόν 2013/14.

Στην διάσημη …παρέα, φυσικά και η Ρεάλ Μαδρίτης, πρώτα  την σεζόν 2011/12, με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της  και στη συνέχεια (2014/15), με τον Κάρλο Αντσελότι, όταν έφθασε, μάλιστα, τις 22 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Τώρα, είναι η σειρά για την Παρί Σ.Ζ, που αντιμετωπίζει αύριο την Μπάγερν στο Μόναχο και την Μάντσεστερ Σίτι, που φιλοξενείται την Τετάρτη από την Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις