Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Champions League: Οταν λέμε… Αγγλάρες εννοούμε αυτό που έκαναν Τότεναμ και Σίτι! [vids]

Champions League: Οταν λέμε… Αγγλάρες εννοούμε αυτό που έκαναν Τότεναμ και Σίτι! [vids]
@SpursOfficial

Τι ακριβώς εννοούμε όταν κάνουμε βουτιά σε αργκό λεξικό, αρπάζουμε το «Αγγλάρες!» και το λέμε με χαμόγελο απόλαυσης; Αυτό που έγινε απόψε! Αγγλάρες από το Λονδίνο και από το Μάντσεστερ έδειξαν για ποιο λόγο το Νησί είναι η μήτρα του ποδοσφαίρου.

Η Σίτι απλά κοιτάζει το ρολόι της. Περιμένει να περάσουν ακόμη 90 λεπτά, αυτά της ρεβάνς με τη Βασιλεία, για να βρεθεί στους «8» του Champions League. Είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα χρόνου πια για τη Μάντσεστερ Σίτι, μετά το εμφατικό «διπλό» με 4-0 επί της Βασιλείας.

Βέβαια η ματσάρα ήταν άλλη. Η Τότεναμ δεν πτοήθηκε από το γρήγορο 2-0 της Γιουβέντους, στο Τορίνο και κατάφερε να «αποδράσει» με ισοπαλία. Είναι από αυτές τις ισοπαλίες που μοιάζουν με νίκη, καθώς στη ρεβάνς στο Λονδίνο θα έχει πια τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Η αντίδραση των «πετεινών» παρά τα δύο γκολ της Γιούβε -πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου- με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν (2΄, 9΄πεν.) εξηγεί πολλά για το… καλό τους φεγγάρι.

Από το 15΄ και μετά μέχρι την εκπνοή του πρώτου μέρους η Τότεναμ έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και μείωσε στο 35΄ με τον Χάρι Κέιν. Η ιταλική ομάδα έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες, την πρώτη με τον Ιγκουαΐν για να κάνει το 3-0 και τη δεύτερη στις καθυστερήσεις πάλι με τον Αργεντινό αρχισκόρερ της, ο οποίος αστόχησε από το σημείο του πέναλτι (δοκάρι).

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Τότεναμ να παραμένει πάντα πιο επιθετική και να δικαιώνεται στο 72΄, έστω κι από «στημένη» φάση με το απευθείας φάουλ του Έρικσεν (2-2).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Κιελίνι, Μπενάτια, Πιάνιτς, Κεντίρα (66΄ Μπεντανκούρ), Ιγκουαΐν, Κόστα (90΄+2 Ασαμόα), Σάντρο, Μάντζουκιτς (76΄ Στουράρο), Μπερναρντέτσκι
ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποσετίνο): Λιορίς, Βερντόνγκεν, Σάντσες, Κέιν, Λαμέλα (89΄ Λούκας Μόουρα), Ντάιερ, Ντεμπελέ, Ντέλε Αλι (83΄ Σον), Έρικσεν (90΄+2 Γουανιάμα), Οριέ, Ντέιβις

 

 

Η Σίτι έκανε… πλάκα

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε με 4-0 των Ελβετών στο «Σεντ Γιάκομπ-Παρκ» και έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς των «16», στις 7 Μαρτίου στο «Έτιχαντ».

Πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης οι «πολίτες» προηγήθηκαν με 3-0 με τα γκολ των Γκιντογκάν (14΄), Μπερνάρντο Σίλβα (18΄) και Αγουέρο (23΄).

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο Γκιντογκάν με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο «διπλό» των πρωτοπόρων της Premier League.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Ράφαελ Γουίκι): Βάσλικ, Λακρουά, Λανγκ, Φράι, Στόκερ (71΄ Ατζέτι), Σουσι, Ομπερλίν, Ντιέ, Ελιουνούσι (85΄ Μπουα), Ριβέρος, Τσάκα
ΜΑΝΣΤΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Στέρλινγκ (57΄ Σέιν), Γκιντογκάν, Αγουέρο (86΄ Ντανίλο), Ντε Μπράιν (63΄ Νταβίντ Σίλβα), Ντελφ, Μπερνάρντο Σίλβα, Φερμαντίνιο, Οταμέντι

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις