Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Champions League: “Τρελά” έσοδα για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! Οι προκρίσεις γεμίζουν τα ταμεία

Champions League: “Τρελά” έσοδα για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! Οι προκρίσεις γεμίζουν τα ταμεία
ΦΩΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πανηγύρισαν χθες βράδυ (14/08) την πρόκρισή τους στα πλέι οφ του Champions League και πλέον βρίσκονται ένα “βήμα” από τους ομίλους της διοργάνωσης, ακόμη όμως κι αν δεν τα καταφέρουν, έχουν ήδη εξασφαλίσει τεράστια έσοδα για τα ταμεία τους.

Οι επιτυχίες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη δίνουν πόντους στην Ελλάδα, αλλά και σημαντικά έσοδα για τις ίδιες τις ομάδες, αφού με τις προκρίσεις τους απέναντι σε Σέλτικ και Σπαρτάκ Μόσχας, έχουν διασφαλίσει την παρουσία τους στους ομίλους είτε του Champions League, είτε του Europa League.

Η Ένωση έχει μπροστά της την Βίντι για την είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και μία “χρυσή ευκαιρία”, να… σπάσει τα ταμεία της, εξασφαλίζοντας μυθικά ποσά από την ευρωπαική της πορεία. Ακόμη και σε περίπτωση αποκλεισμού όμως, τα κέρδη είναι ήδη μεγάλα.

Το ίδιο ισχύει και για το Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος θα ψάξει νέα υπέρβαση κόντρα στην Μπενφίκα, για την πρώτη συμμετοχή της ιστορίας του στους ομίλους του Champions League, αλλά ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει, έχει εξασφαλίσει εντυπωσιακά έσοδα, μέσω και της παρουσίας του στο Europa League.

Τα έσοδα της ΑΕΚ

Σε περίπτωση πρόκρισης επί της Βίντι, η Ένωση θα λάβει 15.250.000 ευρώ συν το market pool, που εξαρτάται και από τον ΠΑΟΚ, συν τα χρήματα από τα αποτελέσματα επί των Ούγγρων.
Αντίθετα, σε περίπτωση αποκλεισμού, θα λάβει 7.920.000 ευρώ συν το market pool από το Europa League, που εξαρτάται τόσο από τον ΠΑΟΚ, όσο και από τον Ολυμπιακό, ενώ έξτρα χρήματα θα έρθουν από τα αποτελέσματα των πλέι οφ.

Τα έσοδα του ΠΑΟΚ

Σε περίπτωση πρόκρισης επί της Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ θα λάβει 15.250.000 ευρώ συν το market pool, που εξαρτάται και από την ΑΕΚ, συν τα χρήματα από τα αποτελέσματα επί των Πορτογάλων.
Αντίθετα, σε περίπτωση αποκλεισμού, θα λάβει 7.920.000 ευρώ συν το market pool από το Europa League, που εξαρτάται και από ΑΕΚ και ο Ολυμπιακό, ενώ έξτρα χρήματα θα εξασφαλίσει από τα αποτελέσματα των πλέι οφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα παραπάνω δεν περιλαμβάνονται τα έσοδα από τα εισιτήρια, ενώ θα προστεθούν και τα χρήματα από τα όποια αποτελέσματα και τις πιθανές προκρίσεις από τους ομίλους του Champions League ή του Europa League.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις