Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν ΠΑΣ στην κορυφή! Τα Γιάννενα έβαλαν “stop” στο σερί του Άρη

Δεν ΠΑΣ στην κορυφή! Τα Γιάννενα έβαλαν “stop” στο σερί του Άρη
ΦΩΤΟ eurokinissi

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την τύχη με το μέρος του και χάρη σε ένα αυτογκόλ του Δεληζήση στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0, επί του Άρη, στερώντας του την ευκαιρία να βρεθεί -έστω και για λίγο- μόνος πρώτος στην κορυφή της Superleague.

Μετά από τρεις νικηφόρους αγώνες, έφθασε η ώρα για τον Άρη να δοκιμάσει και τη… γεύση της ήττας, αφού με κακή εμφάνιση ηττήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, παρότι δεν ήταν χειρότερος από τον αντίπαλό του.

Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να επαναλάβουν τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στην επίθεση και με ελάχιστε τελικές στο ματς, έμειναν στο μηδέν για πρώτη φορά μετά από 4 αγωνιστικές στη Superleague.

Είδαν μάλιστα την τύχη να τους γυρνάει δύο φορές την πλάτη, μία στο δοκάρι του Γκαρσία στο 29ο λεπτό του αγώνα και ξανά στο 65′, όταν το κακό σουτ του Λέο, κόντραρε στον Δεληζήση και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα, για το 1-0, που έμεινε μέχρι τέλους.

Το παιχνίδι

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έδειξαν να προσέχουν περισσότερο τις άμυνες τους και έτσι ο ρυθμός ήταν κακός, με ελάχιστε ευκαιρίες μπροστά από τς δύο εστίες. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία ήρθε ουσιαστικά, στο 29′ όταν ο Άρης σε μία ωραία αντεπίθεση, έβγαλε τον Γκαρσία σε θέση βολής, αλλά αυτός είδε το εξαιρετικό του σουτ από το ύψος της περιοχής να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα “απάντησε” αμέσως με δύο δικές του αντεπιθέσεις, όμως τόσο ο Βιδάλ, όσο και ο Μυστακίδης δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κουέστα, στις καλύτερες ευκαιρίες της ομάδας τους για ένα γκολ. Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0.

https://twitter.com/ARIS__FC/status/1043574010267815937

Στο δεύτερο 45′ λεπτό η εικόνα του αγώνα ήταν ακόμη χειρότερη με τις δύο ομάδες να “φοβούνται” η μία την άλλη, παρουσιάζοντας κακό θέαμα. Ο μόνος τρόπος για να μπει κάποιο γκολ έδειχνε να είναι από κάποιο λάθος, όπερ και εγένετο. Στο 65΄ο Γκαρσία έχασε εύκολα τη μπάλα και ο Τσικάρσκι την έφερε στην περιοχή, όπου ο Λέο σούταρε απελπιστικά από καλή θέση, όμως η μπάλα του έκανε το χατήρι να κοντράρει στο πόδι του Δεληζήση και να αλλάξει τελείως πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα.

Το 1-0 έμεινε μάλιστα μέχρι τέλους, αφού ο Άρης δεν κατάφερε ποτέ να αντιδράσει και ο Βελλίδης είπε “όχι” σε ένα διαγώνιο σουτ του Μπρούνο Γκάμα στα τελευταία λεπτά, που αποτέλεσε και τη μοναδική καλή ευκαιρία των “κιτρίνων” στο δεύτερο μέρος.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Λίλα, Βιντάλ (89’ Σιόντης), Τσικάρσκι, Μυστακίδης (63’ Κρίζμαν), Λεό (75’ Αθανασιάδης).

Άρης (Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κολάσο, Ματίγια, Μπάσα (80’ Σιώπης), Ντιγκινί (80’ Ναζλίδης), Γκαρσία (80’ Μαρτίνες), Γκάμα, Γιουνέ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις