Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Διπλό” Ευρώπης για Άρη! Πέρασε από την Ξάνθη – video

“Διπλό” Ευρώπης για Άρη! Πέρασε από την Ξάνθη – video
ΦΩΤΟ eurokinissi

Με γκολ του Γκαρσία στο 37ο λεπτό, ο Άρης πέρασε αλώβητος από τα Πηγάδια, επικρατώντας της Ξάνθης με 1-0, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της εξ αναβολής 15ης αγωνιστικής της Superleague.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε εκτός έδρας της Ξάνθης με 1-0, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η εξ αναβολής 15η αγωνιστική της Superleague.

Οι “κιτρινόμαυροι” προσπέρασαν τους Ακρίτες, ανέβηκαν στην έκτη θέση της βαθμολογίας και παρέμειναν στο -1 από τον πέμπτο Παναθηναϊκό.

Ο Γκαρσία πέτυχε το νικητήριο γκολ για τον Άρη στο 37′, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν και δοκάρι στο 82′ με τον Μαρτίνες.

Ο αγώνας

Ο Άρης ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο. Οι Θεσσαλονικείς είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως όμως να απειλήσουν την εστία του Ζίβκοβιτς, την ώρα που οι Ακρίτες αδυνατούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Κουέστα.

Ο Άρης, στην πρώτη πολύ μεγάλη στιγμή του στην περιοχή της Ξάνθης, άνοιξε το σκορ. Στο 37′ η άμυνα των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή της, έπειτα από σέντρα του Μπάσα, μ’ αυτή να καταλήγει στον Γκαρσία, ο οποίος με δυνατό σουτ στην κίνηση, εκτέλεσε τον Ζίβκοβιτς για το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι, ούσα αποφασισμένη να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Προσπάθησε να πιέσει την εστία του Άρη, με τον Κάστρο να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να κάνει το 1-1 στο 53′, αλλά η κεφαλιά του από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ.

Στο 57′ ήταν η σειρά του Άρη να χάσει μεγάλη ευκαιρία για το 0-2. Ο Γκαρσία έκανε ένα ωραίο συρτό σουτ, αλλά ο Ζίβκοβιτς έδιωξε με υπερένταση. Στο 72′ ο Άρης έχασε ακόμα μία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του, αλλά το μακρινό σουτ του Μαρτίνες, που βρήκε και στον Κασάδο, βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζίβκοβιτς.

Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν και πάλι την εστία της Ξάνθης στο 82′, αλλά το σουτ του Μαρτίνες σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Ξάνθη προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά ο Άρης συνέχισε να αμύνεται σωστά, φτάνοντας στο σπουδαίο “διπλό”.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ξάνθη (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Κασάδο, Σιλά, Κοβάσεβιτς, Καμαρά (76’ Μελιόπουλος), Σαρπόνγκ (62’ Μπρίτο), Καντά (56’ Γέντρισεκ), Μπαριέντος, Κάστρο.

Άρης (4-2-3-1): Κουέστα, Τζανακάκης, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (84’ Ματίγια), Μπάσα, Σιώπης, Λάρσον (68’ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Γκαρσία, Διαμαντόπουλος (78’ Βαλεριάνος).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις