Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Διπλό” με… ιστορικό Χάβερτς και 3η θέση για Λεβερκούζεν! (video)

“Διπλό” με… ιστορικό Χάβερτς και 3η θέση για Λεβερκούζεν! (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Ο εκπληκτικός Κάι Χάβερτς έδωσε τη νίκη στη Μπάγερ Λεβερκούζεν στην έδρα της Φράιμπουργκ (1-0), την ανέβασε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga και… έγραψε ιστορία στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Φράιμπουργκ (1-0), στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 29ης αγωνιστικής της Bundesliga και να ανέβει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga.

Μετά από αυτό το… τρίποντο, και έχοντας παιχνίδι περισσότερο, οι «ασπιρίνες» βρίσκονται στο -1 από τη δεύτερη Ντόρτμουντ, στο +1 από την 4η Λειψία και στο +2 από την 5η Γκλάντμπαχ. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν χωρίς νίκη, μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος και στην 8η θέση με 38 βαθμούς.

Ο Κάι Χάβερτς πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (54’) με ένα «τσίμπημα» της μπάλας από δύσκολη γωνία στη μικρή περιοχή της Φράιμπουργκ.

Έτσι, λίγες ημέρες πριν από τα 21α γενέθλιά του (11.06), ο χαφ της Λεβερκούζεν έφτασε τα πέντε γκολ μετά την επανέναρξη της Bundesliga, τα 11 τη φετινή σεζόν και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος  που φτάνει τα 35 γκολ, προτού σβήσει 21… κεράκια. Λίγο μετά το τέρμα του όμως, ο νεαρός τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Η 29η αγωνιστική

Παρασκευή 29 Μαΐου

Φράιμπουργκ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1

(54’ Χάβερτζ)

Σάββατο 30 Μαΐου

Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)

Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ

Μάιντς-Χόφενχαϊμ

Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης

Μπάγερν Μονάχου-Φορτούνα Ντίσελντορφ (19:30)

Κυριακή 30 Μαΐου

Γκλάντμπαχ-Ουνιόν Βερολίνου (16:30)

Πάντερμπορν-Μπορούσια Ντόρτμουντ (19:00)

Δευτέρα 1 Ιουνίου

Κολωνία-Λειψία (21:30)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις