Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

“Διπρόσωπος” Ολυμπιακός! Φιλική “τιμωρία” από την Έουπεν

“Διπρόσωπος” Ολυμπιακός! Φιλική “τιμωρία” από την Έουπεν

Την πρώτη ήττα στα φιλικά προετοιμασίας που δίνει γνώρισε ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν “διπρόσωποι” -με κακή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης- και έχασαν με 3-2 από την Έουπεν. Σωρεία χαμένων ευκαιριών στο πρώτο μέρος από τους Πειραιώτες.

Έχασαν ένα.. τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη τιμωρήθηκε. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-2 με ανατροπή από την Έουπεν, αφού από το 60′ και μετά έπαθε.. καθίζηση, επηρεασμένος και από τις πολλές αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς. Τα επόμενα φιλικά που έχουν κλειδώσει για τον Ολυμπιακό είναι με Σεντ Τρούιντεν (18/7 – 19:30), Γκενκ (21/7 – 18:00), Αϊντχόφεν (24/7 – 20:00) και Γκεζτέπε (26/7 – 19:00).

Έχοντας κάνει μια… χαλαρή προπόνηση το Σάββατο (14.07.2018) κόντρα στην Τεσέντερλο, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλά στη φιλική αναμέτρηση με την Έουπεν, είχε μια αποτελεσματική πίεση στο χώρο του κέντρου και με το.. καλημέρα άρχισε να χάνει ευκαιρίες. Μόλις στο 4′ ο Γκερέρ δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε, ενώ στο 8′ ο Βαν Κρόμπρουζ έδιωξε τη “βολίδα” του Χριστοδουλόπουλου.

Η ομάδα του Μαρτίνς συνέχισε να είναι πρωταγωνίστρια εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά τα σουτ που επιχειρήθηκαν δεν ήταν τέτοια για να νικήσουν τον αντίπαλο πορτιέρε. Ο ρυθμός του ματς ήταν πάρα πολύ καλός, με τους “ερυθρόλευκους” να χάνουν σωρεία ευκαιριών μέχρι το ημίχρονο και να μην φτάνουν στο γκολ.

Μέσα σε 2 λεπτά όμως η ομάδα του Κλοντ Μακελελέ άγγιξε το 0-1. Στο 23’΄ο Γκαρθία εκτέλεσε το φάουλ και ο Γιαννιώτης μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια, αφού του ξέφυγε από τα χέρια και βρήκε στο αριστερό του δοκάρι. Στο 25′ ο Έλληνας πορτιέρε είχε διπλή επέμβαση σε πλασέ του Μπλοντέλ που βγήκε τετ-α-τετ και στη συνέχεια σε σουτ του Μιλίσεβιτς.

Ο ρυθμός του ματς έπεσε κατακόρυφα μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, που παρόλα αυτά μας.. άφησε τρεις ακόμα καλές στιγμές. Στο 39′ η προβολή του Πογέ, που μπήκε ανάμεσα στα δύο στόπερ του Ολυμπιακού, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία. Στο 42′ το σουτ του Ανδρούτσου -λίγο μέσα απ’ τη μεγάλη περιοχή- έστειλε την μπάλα πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια, ενώ στο 45+1′ ο Τσιμίκας βρέθηκε μέσα στην περιοχή και κάπως αριστερά, έκανε δυνατό σουτ, αλλά ο Βαν Κρόμπρουζ αντέδρασε και πάλι πολύ καλά. Στη συνέχεια ο Χριστοφουλόπουλος δεν βρήκε εστία.

Με την έναρξη της επανάληψης το… μπετό που στήθηκε μπροστά στα καρέ της Έουπεν “ράγισε”. Γκερέιρο και Φορτούνης συνεργάστηκαν στο 47′ και το συρτό σουτ του Ισπανού από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Βέλγοι άρχισαν να παίζουν σκληρά, να… βαράνε στο ψαχνό και κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή. Στο 61′ ο Πογέ μπήκε από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή και με συρτό σουτ “τρύπησε” τον Γιαννιώτη για το 1-1, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Κεϊτά έβγαλε τη σέντρα, ο Αμανί μπήκε στην πορεία της μπάλας, αυτή χτύπησε στο σώμα του και με ψηλοκρεμαστή τροχιά, πέρασε πάνω από τον Σκαφίδα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2.

Η Έουπεν κατάφερε στο 82′ στο 3-1 με πέναλτι που κέρδισε μέσω… VAR, σε χέρι του Ένχελς και που εκτέλεσε εύστοχα ο Πογέ. Το φινάλε του ματς ήταν χορταστικό. Ο Ολυμπιακός πήρε ξαφνικά τα πάνω του και στο 90′ κέρδισε πέναλτι -σε χέρι του Μπλοντέλ μετά από προσπάθεια του Μάριν- με τον Τζούρτζεβιτς να κάνει το 3-2.

Στο 90+3′ ο Μάριν πήρε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Νιάς να διώξει εντυπωσιακά, ενώ στην εκπνοή του αγώνα η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρθία έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σκαφίδα.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης (Σκαφίδας 76′), Ελαμπντελαουί (Νικολάου 63′), Βούκοβιτς (Ενγκελς 63′), Σισέ (Μιράντα 46′), Τσιμίκας (Μασούρας 63′), Μπουχαλάκης (Ρομαό 63′), Ανδρούτσος (Μάριν 63′), Φορτούνης (Φετφατζίδης 63′), Χριστοδουλόπουλος (Μάριν 63′), Βρουσάι (Πάρντο 46′), Γκερέρο (Τζούρτζεβιτς 63′).

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις