Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Δώνης: “Ανθρώπινο το ξέσπασμά μου! Δεν χρειάζεται να αποδείξω πόσο αγαπώ τον Παναθηναϊκό”

Δώνης: “Ανθρώπινο το ξέσπασμά μου! Δεν χρειάζεται να αποδείξω πόσο αγαπώ τον Παναθηναϊκό”
ΦΩΤΟ Intime

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για τα δάκρυά του μετά τη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννενα στο Κύπελλο Ελλάδας χαρακτηρίζοντας το ξέσπασμά του, ανθρώπινο, ενώ υπογράμμισε πως κανείς δεν μπορεί να του προσάψει τίποτα όσον αφορά την αγάπη του προς την ομάδα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, σε δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA, αναφέρθηκε στα δάκρυά του μετά τη νίκη-πρόκριση -με ανατροπή- του “τριφυλλιού” επί του ΠΑΣ Γιάννενα στο Κύπελλο Ελλάδας.  Ο τεχνικός της των “πράσινων” δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως ήταν μία ανθρώπινη αντίδραση, που προέκυψε από την πίεση που ένιωθε, ενώ τόνισε πως πρέπει να κρίνεται προπονητικά, αφού όσον αφορά την αγάπη του για την ομάδα δεν έχει κανείς να του προσάψει τίποτα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για:

Tο κλάμα του μετά την πρόκριση επί του ΠΑΣ Γιάννενα: “Δεν ήταν θέμα αποτελέσματος. Γιατί κάποιος μπορεί να πει ότι είναι απλά ένα ματς Κυπέλλου που δεν είναι ιδιαίτερο. Ήταν πιο πολύ η πίεση. Γύρω μου υπήρχε ένα περιβάλλον στη διάρκεια του πρώτου μέρους όπου όλοι ήταν πιεσμένοι με την εξέλιξη του παιχνιδιού. Από την άλλη εγώ έβλεπα ότι υπήρχαν πολλά νεύρα. Από τη δική μου πλευρά έπρεπε να κρατήσω την πίεση, το άγχος, τα νεύρα. Είπα στον Γρηγόρη Παπαβασιλείου να ηρεμήσει τους υπόλοιπους κι εγώ θα ηρεμήσω τους ποδοσφαιριστές. Όλο αυτό το πράγμα μαζεύτηκε 90-95 λεπτά… Επειδή λίγες μέρες νωρίτερα πιέστηκα πάλι στο ματς με τον Πανιώνιο με τον πανηγυρισμό του Χρήστου που ήρθε και με αγκάλιασε με όσα βιώνει αυτή τη σεζόν. Είναι δύσκολο και για εμένα. Εγώ αισθάνομαι ότι εκείνος επειδή είναι γιος μου και έχει το επώνυμό μου, του κάνω κακό. Φανταστείτε έναν γονιό να σκέφτεται ότι κάνει κακό στο παιδί του. Είναι ανθρώπινη η υπόσταση αυτό το ξέσπασμα. Είναι ωραίο σε αυτό που αγαπάς να βγαίνουν αυθόρμητα τα συναισθήματα”.

Tην αγάπη του προς την ομάδα: “Δεν χρειάζεται να αποδείξω την αγάπη μου στον σύλλογο. Ο καθένας στη δουλειά που κάνει, γιατί είμαι ο προπονητής, μπορεί να με κρίνει προπονητικά. Έτσι θα πρέπει να με κρίνει. Δεν αποφεύγεται η κριτική. Κανείς δεν μπορεί να μου προσάψει τίποτα για την αγάπη μου για την ομάδα. Όσοι με κρίνουν να με κρίνουν για τη δουλειά μου και όσα παρουσιάζει η ομάδα”.

Tην συμπεριφορά του κόσμου και την ψυχοσύνθεση των παικτών του: “Δεν είχαμε γκρίνια στο γήπεδο. Όσος κόσμος ήταν, μας στήριξε ως το τέλος. Στη διάρκεια του ματς με κάποια λάθη λογικό είναι να υπάρχει αντίδραση. Ο κόσμος είχε τη νοοτροπία που πραγματικά τη λατρεύω. Να δείξεις όταν τελειώσει το ματς αν είσαι ευχαριστημένος ή απογοητευμένος. Αυτό το προτιμώ. Τα υπόλοιπα κομμάτια ήταν ότι ειδικά μετά την ακύρωση του γκολ του Ινσούα υπήρχε επικίνδυνη αντίδραση από τον ίδιο αρχικά. Η ομάδα τα πρώτα 25 λεπτά με 75% κατοχή, βάζαμε τη μπάλα κοντά στην περιοχή, επηρεάστηκε μετά από αυτό. Ήρθε στρες, ήρθαν νεύρα και η νευρικότητα βγάζει μόνο κακό. Μίλησα στον Κουρμπέλη και αγκάλιασα τον Ινσούα. Άλλες φορές μπορεί στο ημίχρονο να βγάλω ένταση και άλλες να λειτουργήσω πιο ήρεμα. Έπρεπε να αποβάλλουμε τη νευρικότητα. Τους αγκάλιασα όλους. Τους έβαλα σε μια ηρεμία, να σκεφτούν ότι αν συνεχίζαμε έτσι θα είχαμε αποκλειστεί. Έπρεπε να μπούμε σε διαδικασία να σκοράρουμε μέχρι το 60ο λεπτό και να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Οι ποδοσφαιριστές φάνηκε ότι αντέδρασαν θετικά ακόμα και στην αποβολή γιατί είχαμε σταθερότητα”.

Tη δήλωση πως είναι περήφανος για τους παίκτες του: “Υπάρχει ένα λάθος σε αυτό τον ενάμιση χρόνο. Μας βάζουν πάντα σε μια διαδικασία σύγκρισης με το παρελθόν. Εγώ ανήκω στο παρελθόν. Είναι άστοχο όμως αυτό. Είναι εντελώς άστοχο με τα δεδομένα που έχει η ομάδα. Ξέρω πόσο αγαπάνε την ομάδα τα παιδιά πέρα από την προσωπική τους εξέλιξη. Δίνουν το κάτι παραπάνω για την ομάδα. Όταν εγώ νιώθω ότι αυτό που μπορούν να το δώσουν με τις καλές και τις κακές τους στιγμές το δίνουν στο 100% δεν μπορώ να μην νιώθω περήφανος. Δεν μπορώ να είμαι άδικος με τους ποδοσφαιριστές μου”.

Tο Κυριακάτικο ματς με την Ξάνθη: “Η Ξάνθη είναι δύσκολη ομάδα με δύσκολη έδρα. Με τους καλούς αντιπάλους στην έδρα της είναι δύσκολη ομάδα. Έχει ρόστερ που η ποιότητά του είναι ικανοποιητική και έχει μεγάλο αριθμό παικτών για διαφορετικές θέσεις. Έχει βάθος. Θα είναι αμφίρροπο παιχνίδι. Μας έχουν βγει αρκετά προβλήματα και από το πρώτο ματς με τον ΠΑΣ. Είχαν βγει προβλήματα με Δώνη, με Κουρμπέλη, με Αποστολάκη, με Πούγγουρα, έχουμε πάλι προβλήματα μετά τη ρεβάνς. Περιμένω να δω την κατάσταση των παικτών, θα έχουμε σημαντικές απουσίες. Πρέπει όμως να είμαστε καλό σύνολο με τη νοοτροπία που έχουμε στα ματς και να πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη”.

Tις μετεγγραφές των Ανουάρ και Ναγκί: “Και τα δύο τα παιδιά θα είναι στην αποστολή. Ο Ανουάρ είναι πιο έτοιμος γιατί δεν είχε διακοπή στο πρωτάθλημα στην Ισπανία. Ο Νάγκι είχε διακοπή στην Πολωνία. Είχε τρεις εβδομάδες άδεια. Έχει κάνει προπόνηση 3-4 μέρες και πρέπει να τον αξιολογήσουμε”.

Την πιθανή αλλαγή με τρεις στον άξονα: “Βλέπω την απόδοση των ποδοσφαιριστών μου. Η ομάδα έχει βρει συγκεκριμένο πλάνο σε ανάπτυξη και άμυνα. Δουλεύει σωστά πάνω σε αυτό. Είναι διαφορετικό πως θα διαμορφωθούν οι συνθήκες ενός αγώνα. Στο γενικό μας πλάνο δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί ο χώρος του κέντρου. Βλέποντας και τον Ανουάρ, είναι μια έκδοση Κάτσε. Είναι λίγο πιο δυνατός, πιο ταχυδυναμικός, παραπέμπει σε 6άρι παρά 8άρι. Το σημαντικό είναι να προσαρμοστεί στο αγωνιστικό μας πλάνο”.

Την απόκτηση επιθετικού: “Το είπα και πρόσφατα. Θέλουμε επιθετικό στο ρόστερ μας. Η θέση αυτή είναι από τις πιο δύσκολες. Είναι μια θέση που κοστίζει ακριβά. Αν πας να πάρεις επιθετικό θα πρέπει να υπάρχει εγγύηση του βιογραφικού με γκολ γιατί μας λείπει στην ομάδα. Προς το παρόν δεν έχουμε αυτές τις λύσεις στα χέρια μας. Είχαμε μια περίπτωση η οποία δεν μας επέλεξε. Υπέγραψε στην Κίνα. Το ψάχνουμε”.

Το θέμα της επιθετικής δυστοκίας: “Αν θυμηθείτε τι είχα πει στο “Καραϊσκάκης”, είχα πει ότι το σημαντικό κομμάτι είναι της αυτοπεποίθησης. Είναι δεδομένο ότι δουλεύουν τα παιδιά, αλλά δεν είμαστε εύστοχη ομάδα. Ούτε στην ακρίβεια της σέντρας, όχι μονάχα στην περιοχή. Ας σκεφτούμε με τον ΠΑΣ πόσες φορές η μπάλα πήγαινε δεξιά κι αριστερά. Στην τελική μας προσπάθεια, ενώ γεμίζουμε την περιοχή, είμαστε κάτω από 50% στην ακρίβεια. Πρέπει να βελτιωθούμε. Το θέμα των επιλογών και της ευστοχίας, θα μικρύνει το πρόβλημα όταν έρθει ματς με εύκολα γκολ και τονωθεί η αυτοπεποίθηση. Τέτοια ματς μας βοηθούν για να… βλέπουμε πιο μεγάλη την εστία. Μέσα από τη δουλειά θα έρθει μεγαλύτερη βελτίωση”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις