Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δώνης: “Η διαιτησία δεν ήταν δίκαιη σε Τούμπα και Καραϊσκάκη!”

Δώνης: “Η διαιτησία δεν ήταν δίκαιη σε Τούμπα και Καραϊσκάκη!”
ΦΩΤΟ Intime

Την πεποίθηση πως η διαιτησία δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων τόσο στην Τούμπα όσο και στο Καραϊσκάκης, εξέφρασε ο προπονητής του Παναθηναϊκούς, Γιώργος Δώνης, σε δηλώσεις του στη NOVA πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ για την 23η αγωνιστική της Superleague. 

O Γιώργος Δώνης παραχώρησε δηλώσεις στη NOVA, όπου τόνισε πως η διαιτησία δεν ήταν δίκαιη για τον Παναθηναϊκό σε Τούμπα και Καραϊσκάκης φέτος, ενώ χαρακτήρισε πολύ δύσκολο να γίνει η ανατροπή στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο τεχνικός του “τριφυλλιού” άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε rotation στο προσεχές ντέρμπι με την Ένωση για το πρωτάθλημα, ενώ τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση με τη μπάλα στα πόδια αν θέλει να πάρει τη νίκη.

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στην κάμερα της NOVA για:

Tο αν υπήρξε κόπωση στο ματς της Τούμπας: “Πάντα όταν ένα παιχνίδι κυλάει και το βλέπεις ζωντανά, είναι πολύ διαφορετικό αν το μελετήσεις μετά ξανά. Είναι διαφορετικό ένα ματς Κυπέλλου και ένα ματς πρωταθλήματος. Σε ένα ματς Κυπέλλου είσαι πιο συγκεντρωμένος γιατί μετράει το αποτέλεσμα ώστε να έχεις πιθανότητες να διεκδικήσεις όποιες πιθανότητες έχεις για πρόκριση στην επόμενη φάση. Είχαμε δύο αλλαγές, τον Ανουάρ με φρέσκα πόδια, ο οποίος τρέχει πολύ και τον Νάγκι, που ήταν καταπονημένος, ο οποίος έμεινε έξω και στη θέση του έπαιξε ο Μπουζούκης. Αν κάποιος μελετήσει το παιχνίδι, μέχρι το 70’, όπου ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη ευκαιρία με τον Λάμπρου, το ποσοστό κατοχής είναι 50-50 και οι τελικές είναι έξι υπέρ μας και τέσσερις κατά. Αυτό δείχνει μια εικόνα. Παρότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να μας πιέσει, ενώ θεωρώ πως έχουμε μια φάση ξεκάθαρης κόκκινης κάρτας στο 3’ στο μαρκάρισμα του Πέλκα στον Πούγγουρα, όπου ο διαιτητής δεν πάει καν στο VAR, εμείς είχαμε ισορροπήσει το παιχνίδι απόλυτα, είχαμε τις περισσότερες προϋποθέσεις ως το 34’-35’, όταν και δίνεται ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Σκεφτείτε διαφορετικά το σενάριο. Εμείς να πάρουμε το ανύπαρκτο πέναλτι, να προηγηθούμε στην Τούμπα, ενώ το κλίμα είναι εναντίον του ΠΑΟΚ με αποδοκιμασίες, πως διαφοροποιείται το παιχνίδι και πως πρέπει να παίξει ο ΠΑΟΚ μετά. Στο ημίχρονο το 1-0 δεν είναι καλό σκορ. Πρέπει να παίξεις διαφορετικά, να επιτεθείς περισσότερο, να πιέσεις πιο ψηλά τον αντίπαλο και να χάσεις τη σταθερότητα σου. Εκεί που δεν λειτουργήσαμε καλά, ήταν στην είσοδο του Λάμπρου, όπου στο transition σε μια εξαιρετική προσπάθεια του Γιαννούλη έχασε το τετ α τετ. Δεχτήκαμε μια στημένη μπάλα στη συνέχεια και αρχίσαμε να λειτουργούμε πολύ βιαστικά, έχοντας χάσει το μυαλό μας με συνέπεια να δίνουμε πράγματα στον ΠΑΟΚ. Μέχρι το 68’-69’ ήταν πολύ καλή η εικόνα μας. Η κούραση είναι φυσιολογικό να υπάρχει για κάποιους ποδοσφαιριστές. Στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι πρώτη φορά που παίζουμε τόσα ματς συνεχόμενα. Υπάρχει περισσότερη καταπόνηση για κάποιους, αλλά το βλέπω φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ”.

Το αν υπήρξε ψυχολογική κόπωση: “Τα νεύρα και η γκρίνια επηρεάζουν τους αθλητές. Πρέπει να είσαι σταθερός και συγκεντρωμένος μέσα στο παιχνίδι. Φάνηκε με κάποιους παίκτες μας που είχαν νεύρα, όμως το δεύτερο μέρος χωρίζεται σε δύο μέρη. Η ομάδα ακολούθησε το πλάνο της, χωρίς να έχουμε σπουδαίες προϋποθέσεις. Το βασικό κομμάτι που χάσαμε το μυαλό μας ήταν στο τέλος, όπου ήταν επικίνδυνο καθώς άνοιξε το παιχνίδι”.

Το αν υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης: “Παρουσιάζονται κάποιες δηλώσεις μου οτι θα κερδίσουμε 3-0 ή 4-0 τον ΠΑΟΚ. Όσοι εργαζόμαστε εδώ είμαστε σοβαροί άνθρωποι και δεν θα είχε καμία λογική να κάνουμε τέτοιες δηλώσεις. Δεν τις έχω κάνει ποτέ, ούτε έχω μεταφέρει κάτι τέτοιο στους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει δεχτεί τρία ή τέσσερα γκολ σε παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν μιλάμε για μια ομάδα με αυτή τη σταθερότητα και που έχει πάρει ένα τόσο σημαντικό προβάδισμα, είναι το απόλυτο φαβορί. Από τη δική μας πλευρά δε θα μπούμε σε ένα παιχνίδι που δεν θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα και είναι καλή ομάδα, δεν γίνεται να βγαίνουν προς τα έξω πράγματα που δεν ισχύουν. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές”.

Την διαιτησία: “Υπάρχει προβληματισμός γιατί σε δύο παιχνίδια στο Καραϊσκάκη και στην Τούμπα, η διαιτησία δεν ήταν δίκαιη. Στο Καραϊσκάκη θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει αν είχαμε πάρει τα δύο πέναλτι και στην Τούμπα σε ένα σοβαρό ματς υπάρχει μια φάση καθαρής κόκκινη του Πέλκα στον Πούγγουρα. Όταν παίρνεις ένα τέτοιο πέναλτι τόσο εύκολα, δεν μπορείς να πεις τίποτα παραπάνω. Επίσης πολλά εύκολα μαρκαρίσματα δικών μας παικτών δόθηκαν κίτρινες κάρτες, στη φάση του Πούγγουρα και του Ινσούα. Το περίεργο είναι πως μιλάμε για ξένους διαιτητές. Όταν τα ματς είναι σημαντικά πρέπει οι διαιτητές να είναι υψηλού επιπέδου. Αυτοί οι δύο διαιτητές ήταν χαμηλού επιπέδου και όχι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ”.

Τη χρήση του VAR: “Είμαι υπέρ του VAR γιατί στο ελληνικό ποδόσφαιρο που είναι όλα τόσο προβλέψιμα, αν δεν υπήρχε το VAR θα είχαμε τουλάχιστον 10-12 βαθμούς λιγότερους”.

Το αν θα γίνει rotation με την ΑΕΚ και αν το Κύπελλο είναι ο πρώτος στόχος: “Σε αυτή την πορεία που κάνουμε φέτος δεν έχω βάλει στο μυαλό μου κάποιο παιχνίδι σαν ματς της χρονιάς. Όλα τα ματς τα βλέπω σημαντικά και ιδιαίτερα εκείνα απέναντι σε σημαντικές ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Δεν βάζω προτεραιότητα και έχω στο μυαλό μου πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ματς για την εξέλιξη της ομάδας. Αν είχαμε διαφορετική κλήρωση ή διαφορετικό αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ θα μπορούσαμε να πάμε πιο μακριά στο Κύπελλο και φυσικά θα το θέλαμε. Αυτή τη στιγμή είναι πιο σημαντική η εξέλιξη της ομάδας. Θέλω να δω την κατάσταση των παικτών, την καταπόνηση ώστε να κατεβάσουμε μια ομάδα πολύ δυνατή για να διεκδικήσει το παιχνίδι με καλό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ είναι μια καλή ομάδα και δυνατή ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι που έχει βελτιωθεί πολύ. Είναι ομάδα μεσοεπιθετικά με πολύ ταλέντο και ποιότητα οπότε πρέπει να είμαστε δυνατοί στην αμυντική λειτουργία και να έχουμε αυτοπεποίθηση με την μπάλα στα πόδια”.

Το αν θα είναι πιο κλειστό ματς σε σχέση με εκείνο του πρώτου γύρου: “Και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες για να δημιουργήσουν οπότε δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Η ΑΕΚ έχει τον Λιβάγια, τον Αραούχο, τον Βέρντε, τον Μάνταλο, οι οποίοι μεσοεπιθετικά έχουν το απρόβλεπτο και μπορούν να δημιουργήσουν πράγματα. Οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές στην αμυντική τους λειτουργία, εμείς το τελευταίο διάστημα δεν έχουμε δεχτεί γκολ σε αρκετά ματς στο πρωτάθλημα. Τα ντέρμπι σε προδιαθέτουν για άλλα πράγματα και οι δύο ομάδες θα το διεκδικήσουν, δεν θα κρίνει σπουδαία πράγματα, οπότε δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για το αν θα είναι κλειστό ή όχι”.

Την κατάσταση του Αγιούμπ: “Η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για να δούμε την κατάσταση του. Ίσως μπει σε κάποια αποστολή αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι στο βαθμό ετοιμότητας που θα θέλαμε. Είχαμε ένα θέμα με Χατζηγιοβάνη και Κουρμπέλη ο οποίος είχε ένα σφίξιμο και ένα χτύπημα που είχε ο Νάγκι”.

Το αν έλειψε από την Τούμπα ο Χρήστος Δώνης: “Όταν κανουμε άμυνα αμυνόμαστε 4-4-2 και δεν είναι εύκολο να πάμε σε μια αμυντική λογική 4-3-3 γιατί πρέπει να μπει ένα εξτρα χαφ και να μεταφερθεί αλλού ο Ζαχίντ ή να μείνει έξω. Με βάση τα προβλήματα των τελευταίων ημερών είχα στο μυαλό μου πως χρειαζόμαστε έναν ποδοσφαιριστή με πολλά τρεξίματα για να καλύψει τους χώρους για να αντέξουμε την πίεση του ΠΑΟΚ. Ο Χρήστος είχε 8-10 σερί παιχνίδια χωρίς ξεκούραση. Στο ανασταλτικό κομμάτι είχαμε αυτό που περιμέναμε. Όταν παίζεις με δύο εξάρια έχεις πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι. Θα θέλαμε ο ένας από τους δύο να μπορεί να κινηθεί στην μπροστά ζώνη. Δεν είναι εύκολο να το κάνει ο Κουρμπέλης και ο Ανουάρ. Στο δημιουργικό κομμάτι μας έλειψε ο Δώνης, αλλά στο ανασταλτικό χρειαζόμασταν τα τρεξίματα του Ανουάρ. Πάντα κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Ο Χρήστος, ο Κουρμπέλης, ο Ανουάρ, ο Αγιούμπ, ο Αλεξανδρόπουλος, ο Μπουζούκης και ο Ζαχίντ να είναι σε καλή κατάσταση ώστε η ομάδα να προσαρμόζεται και όταν ο Αγιούμπ μπει μέσα να έχουμε μια επιπλέον επιλογή και να μην δημιουργούνται προβλήματα στο αμυντικό ή επιθετικό κομμάτι”.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις