Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Έγραψε… ιστορία το Γιβραλτάρ! “Διπλό” με Αρμενία

Έγραψε… ιστορία το Γιβραλτάρ! “Διπλό” με Αρμενία
@GibraltarFA

“Είναι… γεγονός! Το Γιβλαρτάρ έφυγε με το “τρίποντο” (1-0) από την έδρα της Αρμενίας, σε ματς για το Nations League και έκανε έτσι την πρώτη νίκη της ιστορίας του.

Η 13η Οκτωβρίου 2018 θα είναι μια ιστορική ημέρα για το ποδόσφαιρο του Γιβραλτάρ, καθώς η εθνική ομάδα της χώρας κατέγραψε την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε επίσημο αγώνα (μετρούσε μία με τη Λετονία σε φιλικό).

Το κρατίδιο, που μετέχει στη League D του Nations League, νίκησε 1-0 την Αρμενία εκτός έδρας, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσιπολίνα. Το “τρίποντο” αυτό ήρθε μετά από 20 ήττες σε προκριματικά Euro και Μουντιάλ.

https://twitter.com/GibraltarFA/status/1051177751540105216

Η Τσεχία πέρασε νικηφόρα με 2-1 από τη Σλοβακία για τον πρώτο όμιλο στη League B, σημειώνοντας την πρώτη επιτυχία της στη διοργάνωση. Με γκολ του Σέλνες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Σε άλλο ματς, η Νορβηγία νίκησε 1-0 την Σλοβενία και διπλασίασε τις επιτυχίες της στον 3ο όμιλο της League C. Η Γεωργία (League D, 1ος όμιλος), τέλος, επικράτησε με 3-0 της Ανδόρας στην Τιφλίδα, κάνοντας το “3×3” και ουσιαστικά.. καθαρίζοντας την πρωτιά, ενώ για το ίδιο γκρουπ Λετονία και Καζακστάν έμειναν στο 1-1.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις