Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Εισβολή οπαδών στο γήπεδο και διακοπή στη Βραζιλία

Εισβολή οπαδών στο γήπεδο και διακοπή στη Βραζιλία

Ο αγώνας ανάμεσα στην Πόντε Πρέτα και την Βιτόρια, για την πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας, διακόπηκε, οκτώ λεπτά πριν το τέλος, όταν οι φίλαθλοι της Πόντε Πρέτα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, μετά το γκολ που σημείωσε ο Τρέγες για την Βιτόρια, διαμορφώνοντας το σκορ σε 2-3, αποτέλεσμα που καταδίκαζε σε υποβιβασμό την οικοδέσποινα.

Οι οπαδοί, έκοψαν τα σύρμα της περίφραξης, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και περικύκλωσαν τον τερματοφύλακα Αράνια. Οι περισσότεροι από τους άλλους παίκτες έτρεχαν από το γήπεδο και, παρόλο που ο διαιτητής περίμενε σχεδόν μια ώρα, με την ελπίδα επανέναρξης του παιχνιδιού,  τελικά επικράτησε η απόφαση ότι για την ασφάλεια των παικτών, δεν μπορούσε να ξεκινήσει.

Η αστυνομία χτύπησε τους οπαδούς με γκλομπ και έριξε δακρυγόνα  για να αναχαιτίσει το πλήθος, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αληθινούς οπαδούς Πόντε Πρέτα που ήρθαν, μας χειροκρότησαν και μας υποστήριξαν, αλλά δεν μπορώ να συγχωρήσω την εισβολή στο γήπεδο», δήλωσε ο πρόεδρος της Πόντε Πρέτα, Βαντερλέι Πρέιρα. «Ξέρω ότι όλοι ήταν πικραμένοι, σε κανέναν δεν αρέσει ο υποβιβασμός, αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για βανδαλισμό».
Η Πόντε Πρέτα, που υποβιβάζεται στην δεύτερη κατηγορία, αγωνίζεται στη Καμπίνας, μια πόλη με πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, 80 χιλιόμετρα απότ ο Σάο Πάολο. Το περιστατικό ήταν το τελευταίο σε μια σειρά βίαιων επεισοδίων που έπληξαν το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας τα τελευταία χρόνια.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις