Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Είχε ξεχάσει να… χάνει η Αγγλία! “Τριάρα” η Πορτογαλία – videos

Είχε ξεχάσει να… χάνει η Αγγλία! “Τριάρα” η Πορτογαλία – videos
ΦΩΤΟ Reuters

Η Τσεχία νίκησε με ανατροπή την Αγγλία (2-1) στα προκριματικά του Euro 2020. ήττα για τα “τρία λιοντάρια” σε προκριματική φάση μετά από 10 χρόνια! Εύκολο απόγευμα για την Πορτογαλία με το Λουξεμβούργο (3-0). Πολύ κοντά στην πρόκριση της στα τελικά της διοργάνωσης η Ουκρανία, μετά και το 2-0 επί της Λιθουανίας. Τα αποτελέσματα της βραδιάς.

Η πιο “λαμπερή” αναμέτρηση της βραδιάς στα προκριματικά του Euro 2020 είχε μια.. έκπληξη. Η Τσεχία κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας της Αγγλίας με 2-1 σε ματς για τον πρώτο όμιλο, με τα “τρία λιοντάρια” να γνωρίζουν έτσι την πρώτη τους ήττα στη διαδικασία.

Μετά από 43 ματς (10 χρόνια) χωρίς ήττα σε προκριματικούς των κορυφαίων διοργανώσεων (Euro και Μουντιάλ), η Αγγλία ηττήθηκε στην Πράγα -έστω κι αν προηγήθηκε μόλις στο 5′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κέιν- κι έχασαν την ευκαιρία να “κλειδώσουν” και μαθηματικά την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.

Το νικητήριο γκολ σημειώθηκε στο 84′. Ο 31χρονος Όντρασεκ στην πρώτη του συμμετοχή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους. Η Τσεχία έπιασε με αυτό το “τρίποντο” την Αγγλία στην κορυφή του πρώτου ομίλου, με την ομάδα του Σάουθγκεϊτ όμως να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Την ίδια στιγμή, η Πορτογαλία έκανε… περίπατο μέσα στην έδρα της επί του Λουξεμβούργου (3-0) σε ματς για τον 2ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020. Η Ουκρανία όμως κράτησε τη διαφορά της από τους Ίβηρες, μετά και τη νίκη της (2-0) επί της Λιθουανίας στο “Oblasny SportKomplex”.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς στα προκριματικά του Euro 2020

Τσεχία – Αγγλία 2-1

(9′ Μπράβετς, 85′ Όντρασεκ/5′ Κέιν)

Μαυροβούνιο – Βουλγαρία 0-0

Πορτογαλία – Λουξεμβούργο

(16′ Μπερνάρντο Σίλβα, 66′ Ρονάλντο, 89′ Γκέδες)

Ουκρανία – Λιθουανία

(29′-58′ Μαλινόφσκι)

Τουρκία – Αλβανία 1-0

(90′ Τοσούν)

Ισλανδία – Γαλλία

(64′ Ζιρού)

Ανδόρα – Μολδοβία 0-1

(63′ Βάλες)

Η βαθμολογία στους ομίλους 1, 2 και 8

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις