Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Είχε “πούλμαν” και Ντε Χέα η Γιουνάιτεντ! Ανατροπή για Σαχτάρ [vids]

Champions League
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η Σεβίλλη ήταν ανώτερη της -προσηλωμένης στην άμυνα- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο “Σάντσεθ Πιχουάν”, αλλά ο Ντε Χέα κράτησε την ομάδα του Μουρίνιο στο… κόλπο της πρόκρισης στους “8” του Champions League με τις επεμβάσεις του (0-0). Η Ρόμα ηττήθηκε στην έδρα της Σαχτάρ με 2-1, με τον Κώστα Μανωλά να φέρει ευθύνη στο γκολ της ισοφάρισης των Ουκρανών.

Ήταν η βραδιά με τα λιγότερα γκολ που σημειώθηκαν στους πρώτους αγώνες για τη φάση των “16” του Champions League.

Η Ρόμα πέτυχε το -απαραίτητο- εκτός έδρας γκολ που χρειάζεται μια ομάδα για να προκριθεί, αλλά η Σαχτάρ έδειξε τις… αρετές της και μετά από ένα απίστευτο δεύτερο ημίχρονο -το πρώτο ανήκε στους φιλοξενούμενους- έφτασε στην ανατροπή (2-1).

Οι “τζιαλορόσι” έχουν βρει τον νέο τους.. ήρωα στο πρόσωπο του Τζενγίζ Ουντέρ, που πέτυχε το 5ο του σερί γκολ στα τελευταία παιχνίδια των Ιταλών. Η λάθος αντίδραση του Μανωλά όμως και η τρομερή εκτέλεση φάουλ του Φρεντ, έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους.

Όσον αφορά το παιχνίδι με τα πιο “δυνατά” ονόματα, Σεβίλλη και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στο 0-0 μέσα στην Ισπανία. Η ομάδα του Μουρίνιο είχε παθητικό ρόλο, αλλά έστησε… πούλμαν μπροστά από την εστία της, ενώ ευτύχησε να έχει σε μεγάλη βραδιά τον Ντε Χέα.

Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Η Σεβίλλη ήταν η ομάδα που έδωσε το… τέμπο του ματς στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα της Ανδαλουσίας είχε στην κατοχή της την μπάλα και -με γρήγορη κυκλοφορία- προσπάθησε να βάλει.. δύσκολα στη “χλωμή’ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι γηπεδούχοι πλησίασαν αρκετές φορές τα καρέ του Ντε Χέα, εκμεταλλευόμενοι την κακή λειτουργία της αγγλικής ομάδας στο κέντρο, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν σοβαρά τον διεθνή Ισπανό τερματοφύλακα. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν επιθετική υπεροχή, αλλά έδειξαν πρόβλημα στην τελική πάσα.

Στο… φινάλε του πρώτου μέρους, η Σεβίλλη “’άγγιξε” το γκολ, αλλά και στις δυο ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν ο Ντε Χέα έδειξε τις εκπληκτικές ικανότητες του.

https://twitter.com/Gilly0151/status/966410925833146368

https://twitter.com/Gif2foot/status/966413673404207105

Η Σεβίλλη συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στην επανάληψη, ψάχνοντας με υπομονή το γκολ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπάθησε να δείξει πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο και το μόνο που κατάφερε ήταν να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

Σαχτάρ – Ρόμα 2-1

Χορταστικό από πλευράς ρυθμού και ευκαιριών το πρώτο ημίχρονο στο Ντόνετσκ. Η Ρόμα έπαιξε σαν.. γηπεδούχος και ανάγκασε την Σαχτάρ να καρδιοχτυπήσει αρκετές φορές. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία των “τζιαλορόσι” χάθηκε στο 6′. Ο Κόλαροφ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πιατόφ απέκρουσε ενστικτωδώς την προβολή του Τζέκο

Η μπάλα συνέχισε να πηγαίνει πάνω – κάτω, με τη Ρόμα να “αγγίζει” το 0-1 στο 20′ με τον Μανωλά. Ο Έλληνας αμυντικός πήρε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Κολάροφ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι των Ουκρανών. Στο επόμενο λεπτό, ο Περότι έστρωσε στον Τζέκο, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πιατόφ.

Η υπεροχή της Ρόμα… καρποφόρησε λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα (41′). Ο Τζέκο έκανε την κάθετη και ο φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα Ουντέρ έκανε το 0-1 (πέμπτο γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια με τη Ρόμα).

https://twitter.com/TR_Goller/status/966409401224650752

Η Σαχτάρ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και έφτασε πολύ γρήγορα στο 1-1. Στο 52′ ο Ρακίτσκι γέμισε από την άμυνα, η άμυνα της Ρόμα “κοιμήθηκε”, ο Φερέιρα κινήθηκε στην πλάτη, “χόρεψε” τον Μανωλά και πλάσαρε άψογα τον Άλισον για την ισοφάριση. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μάρλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων με πλασέ από το ύψος του πέναλτι!

Οι Ουκρανοί πίεσαν και έφτασαν στην ανατροπή του σκορ στο 71′. Ο Φρεντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Άλισον και έκανε το 2-1!

https://twitter.com/Razza_7/status/966421463040512003

Στην τελευταία φάση του ματς (90+3′), ο Φερέιρα βρήκε χώρο να σουτάρει μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κοβαλένκο -με μυθική προσπάθεια- έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στους πρώτους αγώνες της φάσης των «16» του Champions League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα

Γιουβέντους-Τότεναμ 2-2

Βασιλεία-Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί Σεν Ζερμέν 3-1

Πόρτο-Λίβερπουλ 0-5

Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-1

Μπάγερν-Μπεσίκτας 5-0

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρόμα 2-1

Σεβίλη-Μάντσεστερ Γ. 0-0

* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 6,7,13 και 14 Μαρτίου

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις