Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Εκδικάστηκε η υπόθεση της ΑΕΚ! Η θέση της Ένωσης για τα επεισόδια

Εκδικάστηκε η υπόθεση της ΑΕΚ! Η θέση της Ένωσης για τα επεισόδια
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΑΕΚ κινδυνεύει με “βαριά” τιμωρία μετά από όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και κυρίως λόγω της έκθεσης της αστυνομίας, την οποία και αμφισβήτησε η πλευρά της Ένωσης στη σημερινή (12/10) εκδίκαση της υπόθεσης.

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ, στο περιθώριο του αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός για τα οποία έχει κληθεί σε απολογία η Ένωση, κινδυνεύοντας με τιμωρία, που μπορεί να φθάσει ακόμη και στην αφαίρεση βαθμών.

Η απόφαση αναμένεται μάλιστα, ακόμη και μέσα στην ημέρα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνά Λυσσάνδρου, να τονίζει πάντως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ότι όλα έγιναν εκτός γηπέδου και άρα θα πρέπει να υπάρξει και αντίστοιχη ποινή.

Η θέση της ΑΕΚ

«Διαφωνούμε με το κατηγορητήριο. Θεωρούμε ότι υπάρχει έλλειψη δικαιοδοσίας του δικαστηρίου, καθώς μιλάμε για επεισόδια εκτός γηπέδου. Αρνούμαστε ότι έγιναν επεισόδια μέσα στην περίφραξη του ΟΑΚΑ. Πρόκειται για ένα μεγάλο γήπεδο, που η πρόσβασή του είναι πολύ εύκολη. Για μας πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός εκτός περίφραξης. Δεν αρνούμαστε ότι πρόκειται για οπαδούς της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι το κατηγορητήριο κάνει λόγο για αγνώστους.

Οι δύο εκθέσεις δεν είναι ομότιμες. Οι παρατηρητές λένε για απροσδιόριστο χώρο. Αν θεωρείτε ότι έγινε στον εν γένει χώρο του γηπέδου, πρέπει να γίνει με διαφορετικά άρθρα. Δεν υπάρχει φθορά ξένης περιουσίας. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και καμία σύλληψη. Η έννοια της βιαιοπραγίας πρέπει να καθορίζεται με βάση το αθλητικό δίκαιο. Ο αθλητικός νόμος αναφέρει ότι απαιτείται υλική ενέργεια και σωματική επαφή», τόνισε ο κ. Λυσσάνδρου σύμφωνα με όσα μετέφερε ο ΣπορΦΜ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις