Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ελλάδα – Αρμενία: Δεν μπορεί το παλικάρι! Η Εθνική του Αναστασιάδη υποτάχθηκε στους Αρμένιους – videos

Ελλάδα – Αρμενία: Δεν μπορεί το παλικάρι! Η Εθνική του Αναστασιάδη υποτάχθηκε στους Αρμένιους – videos
ΦΩΤΟ intime

Ο Άγγελος Αναστασιάδης μπέρδεψε και τους παίκτες του με τις πολλές αλλαγές κόντρα στην Αρμενία και η Εθνική μας γνώρισε “ταπεινωτική” ήττα στο ΟΑΚΑ με 3-2, παρά το εκπληκτικό ματς του Κώστα Φορτούνη.

Με τέσσερις αλλαγές στην 11άδα και 8 παίκτες να αγωνίζονται σε άλλη θέση από ότι στο παιχνίδι με την Ιταλία, η Ελλάδα εμφανίστηκε τελείως ασύνδετη στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα η Αρμενία να κάνει “πάρτι” στις αντεπιθέσεις και να “σκοτώσει” την Εθνική μας με 3-2.

Στο 32′ οι Αρμένιοι προηγούνταν ήδη 2-0 και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα γκολ. Οι Έλληνες μείωσαν με τον Ζέκα, αλλά ο Μιχιταριάν έκρινε το ματς σε μία ακόμη κόντρα επίθεση, με τον Φορτούνη να πετυχαίνει στη συνέχεια το γκολ της χρονιάς, χωρίς αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι

Η Αρμενία μπήκε πιο δυνατά στο ματς και “απείλησε” από τα πρώτα λεπτά, χάνοντας δύο ευκαιρίες πριν κάνει και το 1-0 στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Καραπετιάν βγήκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο, για να τον περάσει και να ανοίξει το σκορ.

Η Ελλάδα είχε χάσει πάντως τεράστια ευκαιρία στην αμέσως προηγούμενη φάση με τον Φορτούνη να κάνει εκπληκτικό σουτ, αλλά τον Αϊραπετιάν να αποκρούει με υπερένταση.

Το γκολ “πάγωσε” όμως την Εθνική και χάλασε τον ρυθμό του αγώνα. Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη είχαν πολλές λάθος πάσες, ειδικά μπροστά από την αντίπαλη εστία, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν κίνδυνος – θάνατος στις αντεπιθέσεις.

Με την Ελλάδα να παρουσιάζει μάλιστα τεράστια κενά μπροστά από τους στόπερ, κάθε φορά που έχανε τη μπάλα στην επίθεση, το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου και ήρθε τελικά στο 32′ με τον Γκαζαριάν να κάνει με ωραίο σουτ το 0-2.

Το δεύτερο τέρμα έφερε αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ, ενώ οι Αρμένιοι άρχισαν να παίζουν με το χρόνο, πέφτοντας με ευκολία στο έδαφος. Παρά τα 8 λεπτά των καθυστερήσεων όμως, η Ελλάδα δεν “απείλησε” σοβαρά την εστία των αντιπάλων της.

Στο δεύτερο μέρος, οι διεθνείς μας μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, με τον Κώστα Φορτούνη να παίρνει την ομάδα πάνω του και να δημιουργεί το γκολ του Ζέκα στο 54′.

Η μείωση του σκορ αύξησε την “πίεση” στην άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά τα κενά σε αυτή της ομάδας του Αναστασιάδη παρέμειναν και έτσι ο Μιχιταριάν είχε την ευκαιρία να “σκοτώσει” τους γηπεδούχους. Στο 74ο λεπτό του αγώνα, σε μία φάση χαρακτηριστική της… τρικυμίας στην ελληνική άμυνα, ο παίκτης της Άρσεναλ σούταρε αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια πήρε και το “ριμπάουντ”, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με δεύτερο σουτ ανενόχλητος μέσα στην περιοχή.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, η Ελλάδα έμεινε και με 10 παίκτες, με τον Σιώπη να περνάει στο ματς σαν τρίτη αλλαγή και να τραυματίζεται αμέσως, αφήνοντας τους συμπαίκτες του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Οι Έλληνες διεθνείς δεν τα παράτησαν και βρήκαν ένα ακόμη γκολ, αλλά τίποτα παραπάνω. Ο Κώστας Φορτούνης με μία μαγική ενέργεια πέρασε τους πάντες και πέτυχε το γκολ της χρονιάς, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Με τον Κολοβό να χάνει μια καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις, η Εθνική μας Ομάδα ηττήθηκε με 3-2 από την Αρμενία, δείχνοντας ότι αδικεί το ταλέντο των παικτών της, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να εμφανίζει μία ομάδα χωρίς αρχή μέση και τέλος.

Οι συνθέσεις στο ματς

ΕΛΛΑΔΑ (Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Μαυρίας (17′ Κώτσιρας), Ζέκα, Σάμαρης (75′ Σιώπης), Μασούρας, Πέλκας (68′ Κολοβός), Φορτούνης, Κουλούρης.

ΑΡΜΕΝΙΑ (Γκιουλμπουνταχιάντς): Αϊραπετιάν, Χαρογιάν, Γκριγοριάν Α., Μκρτσιάν (55′ Χοφπεσιάν), Γκαζαριάν (83′ Αβετισιάν), Μπαρσεγκιάν, Χοφνανισιάν Α., Μιχιταριάν, Χαμπαρτσουμιάν, Καραπετιάν (70′ Μπαμπαγιάν), Ισκανιάν.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις