Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελλάδα – Ουγγαρία: Με το… στανιό! Ο Μητρογκόλ είχε τη λύση – video

Ελλάδα – Ουγγαρία: Με το… στανιό! Ο Μητρογκόλ είχε τη λύση – video
ΦΩΤΟ eurokinissi

Αποστολή εξετελέσθη! Η εθνική Ελλάδας ήταν αποκαρδιωτική σε μεγάλο μέρος του αγώνα της με την Ουγγαρία, αλλά κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη (1-0) μέσα στο ΟΑΚΑ με το γκολ του Μήτρογλου. Για το “διπλό” θα πάει στην έδρα της Φινλανδίας, που έκανε το 3×3 στο δεύτερο όμιλο της League C του Nations League

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Επέστρεψε μετά από 9 χρόνια στο… κρύο ΟΑΚΑ, αλλά κατάφερε να κάνει το καθήκον της! Η Εθνική Ελλάδας πέτυχε την 2η νίκη της στον 2ο όμιλο της Γ΄ κατηγορίας του Nations League, επικρατώντας της Ουγγαρίας με 1-0 και την ερχόμενη Δευτέρα (15.10.2018) θα επιδιώξει να περάσει με “διπλό” από την Φινλανδία για να «πιάσει» τους Σκανδιναβούς στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσίασε ένα κακό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε μεγάλη δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας και τη δημιουργία φάσεων, αλλά.. λυτρώθηκε από το τέρμα του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος έφτασε τα 17 γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Το παιχνίδι…

Η Εθνική Ελλάδας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και -επιτιθέμενη κυρίως από τα αριστερά με Μπακασέτα και Τσιμίκα- κατάφερε να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή. Στη συνέχεια όμως η “γαλανόλευκη” έκανε αρκετά και βιαστικά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας. Η Ουγγαρία ισορόπησε και μάλιστα στο 16′ είχε και την πρώτη της καλή στιγμή. Ο Βάργκας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ζάλαϊ πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι -και προ του Μανωλά- αλλά δεν βρήκε… γεμάτα την μπάλα, που έφυγε άουτ

Οι παίκτες της Ουγγαρίας εκμεταλλεύτηκαν την κακή και χλωμή εικόνα της εθνικής, πίεσαν αποτελεσματικά -και ορισμένες φορές σκληρά- στο χώρο του κέντρου και κράτησαν τους παίκτες του Σκίμπε μακρυά από την περιοχή τους. Την ίδια ώρα, η “γαλανόλευκη” είχε σε 27 λεπτά αγώνα τρεις αμυντικούς της με κίτρινη κάρτα (Παπασταθόπουλο, Τσιμίκα και Μπακάκη).

Οι διεθνείς συνέχισαν να μην βγάζουν.. ενέργεια, με τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο να προσπαθούν να “ξυπνήσουν” την ομάδα. Τα λάθη στην ανάπτυξη της εθνικής Ελλάδας όμως ήταν πολλά. Η “Γαλανόλευκη” δυσκολεύτηκε πολύ να πλησιάσει τα αντίπαλα καρέ, αν και στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους έδειξε… σφυγμό, επιτιθέμενη από τα δεξιά, με Φορτούνη, Πέλκα και Μπακάκη και με τον Ζέκα να δείχνει μεγάλη μαχητικότητα. Φάση, πάντως, δεν είδαμε ούτε για δείγμα μέχρι την ανάπαυλα.

Ο Μίχαελ Σκίμπε πέρασε με την έναρξη της επανάληψης τον Αλέξανδρο Τζιόλη στο ματς, προκειμένου να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας. Ένα λάθος του έμπειρου μέσου όμως έφερε μια καλή φάση για τους Μαγυάρους στο 46′. Η σέντρα βγήκε από τα δεξιά, ο Σάλαϊ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ.

Η τοποθέτηση του Μπακασέτα πίσω από τον Μήτρογλου βοήθησε στο να μεταφερθεί το παιχνίδι για κάποια λεπτά έξω απ’ την μεγάλη περιοχή των Μαγυάρων, αλλά πέρα από ένα μακρινό σουτ του Φορτούνη, οι διεθνείς δεν μπόρεσαν να φτιάξουν κάποια φάση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά στημένοι στην άμυνα τους.

Το… γόρδιο δεσμό όμως τον έλυσε για την Εθνική Ελλάδας ο Κώστας Μήτρογλου (68′). Ο Τσιμίκας -στη δεύτερη του προσπάθεια για σέντρα από αριστερά- βρήκε το κεφάλι του Μήτρογλου, που έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και έκανε το 1-0. Με το τέρμα αυτό, ο φορ της Μαρσέιγ έφτασε τα 17 με το εθνόσημο, όσα έχει ο Ντέμης Νικολαΐδης και ένα πίσω από τον Νίκο Μαχλά.

https://twitter.com/laloidufoot/status/1050843063185272832

Οι Μαγυάροι πίεσαν στα λεπτά που έμειναν για να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά οι διεθνείς αμύνθηκαν σωστά και δεν επέτρεψαν να απειληθεί η εστία του Μπάρκα, φτάνοντας έτσι στη νίκη. Μάλιστα, στο 90+1′ ο Χριστοδουλόπουλος ανάγκασε τον αντίπαλο πορτιέρε να πέσει στη δεξιά του γωνία και να διώξει σε κόρνερ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις