Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ελλάδα – Βέλγιο: Πάλεψε αλλά ηττήθηκε η “γαλανόλευκη”!

Ελλάδα – Βέλγιο: Πάλεψε αλλά ηττήθηκε η “γαλανόλευκη”!
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο της. Κοίταξε στα μάτια το πανίσχυρο Βέλγιο κι έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη. Η “γαλανόλευκη” ηττήθηκε εντός έδρας από τους Βέλγους με 2-1, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου, και πλέον δεν κρατά την τύχη στα χέρια της.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Εθνική Ελλάδας κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου που γέμισε το “Γ. Καραϊσκάκης”, όχι όμως και τους τρεις βαθμούς της νίκης, υποχωρώντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου της. Η Βοσνία επικράτησε του Γιβραλτάρ με 4-0 κι ανέβηκε στη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ, με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση των προκριματικών.

Η “γαλανόλευκη” δεν κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια της κι ελπίζει οι Βέλγοι, οι οποίοι προκρίθηκαν στο Μουντιάλ, να “χτυπήσουν” το παιχνίδι με τους Βόσνιους, παίρνοντας βαθμό ή βαθμούς την επόμενη αγωνιστική, ώστε η Εθνική Ελλάδας με 2/2 κόντρα σε Κύπρο (εκτός) και Γιβραλτάρ (εντός) να κατακτήσει τη δεύτερη θέση.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Βέλγιο 22 (35-3)

2. Βοσνία 14 (19-8)

3. Ελλάδα 13 (11-5)

4. Κύπρος 10 (8-12)

5. Εσθονία 8 (6-15)

6. Γιβραλτάρ 0 (3-37)

Στα του παιχνιδιού, ο Βερτόνχεν άνοιξε το σκορ στο 70′, με τον Ζέκα να ισοφαρίζει στο 73′ και τον Λουκακού να χαρίζει τη νίκη στους Βέλγους στο 75′.

Ο αγώνας

Η Εθνική Ελλάδας παρουσίασε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έδειξε την περασμένη Πέμπτη κόντρα στην Εσθονία. Έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και δημιούργησε πολλά προβλήματα στη βελγική άμυνα κυρίως με τον Δώνη, τον οποίο ο Σκίμπε χρησιμοποίησε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο νεαρός επιθετικός της Στουτγάρδης ήταν εξαιρετικός κι έκανε αρκετές φορές άνω κάτω τους Βέλγιους. Στο 12′ έκλεψε την μπάλα από τον Ντεμπελέ στη μεσαία γραμμή, έκανε την κούρσα ως την αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει και τον Κουρτουά.

Οι Βέλγοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη ελληνική άμυνα, την ώρα που η “γαλανόλευκη” δημιουργούσε ευκαιρίες για γκολ. Στο 18′ ο “κεραυνός” του Σταφυλίδη τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Κουρτουά, ενώ στο 40΄ ο τερματοφύλακας της Τσέλσι πρόλαβε τον Φορτούνη, απλώνοντας  το χέρι του, λίγο πριν ο άσος του Ολυμπιακού “τσιμπήσει” την μπάλα και τον περάσει. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα.

 

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τον Τζιόλη να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατή κεφαλιά πυο επιχείρησε στο 52′, έπειτα από σέντρα του Μανιάτη.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ. Στο 70′ ο Βερτόνχεν έκανε το 0-1 με δυνατό αριστέρο σουτ έξω από την περιοχή. Η απάντηση της Εθνικής Ελλάδας ήταν άμεση. Στο 73′ ο Ζέκα με τρομερό πλασέ στην κίνηση , έπειτα από σέντρα ακριβείας του Τζαβέλλα έκανε το 1-1.

Οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ για τη “γαλανόλευκη”, με τον Λουκακού να κάνει με ωραία κεφαλιά το 1-2 στο 75′, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, μιας κι η Εθνική Ελλάδας δεν είχε άλλες δυνάμεις για να ισοφαρίσει, ενώ οι Βέλγοι δεν μπόρεσαν να νικήσουν για τρίτη φορά τον Καρνέζη, ο οποίος έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις στα τελευταία λεπτά.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (85′ Μπακασέτας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Ζέκα, Σταφυλίδης (68′ Λυκογιάννης), Σάμαρης, Φορτούνης (89′ Βέλλιος), Δώνης.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Φερτόνχεν, Φελαϊνί (89′ Ντεντόνκερ), Ντεμπελέ (74′ Εντέν Αζάρ), Μενιέ, Καράσκο (79′ Σαντλί), Μέρτενς, Ντε Μπράινε, Λουκακού.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις