Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ελλάδα – Βοσνία: Επιτέλους νίκη! Η Εθνική του Φαν’τ Σιπ φέρνει πίσω τα χαμόγελα

Ελλάδα – Βοσνία: Επιτέλους νίκη! Η Εθνική του Φαν’τ Σιπ φέρνει πίσω τα χαμόγελα
ΦΩΤΟ intime

Σε ανοδική πορεία! Η Εθνική Ελλάδας ήταν καλύτερη της Βοσνίας στο ΟΑΚΑ, έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά κατάφερε να φτάσει στην πρώτη της νίκη (2-1) μετά από έξι μήνες και 23 μέρες με τη… βοήθεια της τύχης. Πολύ καλό ματς από τον Μπακασέτα. Παρθενικό γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο από τον Παυλίδη. Δύο δοκάρια η “Γαλανόλευκη”. Ο Μασούρα μπήκε και την… ανέβασε επίπεδο. Ο Φετφατζίδης την μπαλιά στο αυτογκόλ των φιλοξενούμενων, που μας έδωσε το “τρίποντο”.

Η… ανανεωμένη Εθνική Ελλάδας του Φαν’τ Σιπ κατάφερε να αποσπάσει ένα μεγάλο “μπράβο” με την εμφάνιση της στο ΟΑΚΑ και με τη νίκη που πήρε κόντρα στη Βοσνία. Οι διεθνείς έβγαλαν πάθος, έπαιξαν γρήγορα, είχαν συνδυασμούς και πήραν το “τρίποντο” που… άξιζαν (2-1) έστω κι αν αυτό ήρθε με αυτογκόλ στο φινάλε του 90λεπτου.

Μπακασέτας, Χατζηδιάκος, Μασούρας, Λημνιός ήταν αυτοί που ξεχώρησαν από τη νίκη της Γαλανόλευκης, που έφτασε τους 8 βαθμούς στον 10ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Οι επιλογές του Φαν’τ Σιπ

Ο Ολλανδός τεχνικός αφήνει το 4-3-1-2 για το 4-2-3-1 και έκανε αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της Εθνικής Ελλάδας. Ο Σταφυλίδης αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Χατζηδιάκο, ενώ ο Γιαννούλης μπήκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Γαλανόπουλος έκανε το ντεμπούτο του με την Γαλανόλευκη, ενώ οι Λημνιός, Μπακασέτας, Μάνταλος και Παυλίδης έπαιξαν από το κέντρο και μπροστά. Η είσοδος του Μασούρα στην επανάληψη “ανέβασε” την ομάδα ακόμα περισσότερο.

Ελλάδα (Γιον Φαν’τ Σιπ): Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός, Μπακασέτας, Μάνταλος, Παυλίδης.

Ο αγώνας…

Η Εθνική Ελλάδας έδειξε επιθετική διάθεση στο ξεκίνημα του ματς, αλλάζοντας γρήγορα την μπάλα και παίζοντας κυρίως από τη δεξιά της πτέρυγα με Μπακασέτα, Λημνιό και Μπακάκη! Η Βοσνία προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού οι διεθνείς άσκησαν πολύ καλή πίεση στο χώρο του κέντρου. Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που… άγγιξαν πρώτοι το γκολ (13′).Ο Πασχαλάκης δεν έδιωξε αποτελεσματικά μια σέντρα που βγήκε και έστειλε την μπάλα σε αντίπαλο. Ο Γκόγικ έπιασε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, ο Χατζηδιάκος έδιωξε πάνω στη γραμμή, ο Χότζιτς έπιασε το δεύτερο σουτ και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε

Από το 15′ και μετά η Βοσνία ανέβασε “στροφές” αλλά είχε μεγάλο πρόβλημα στο να βρει κενά στην αμυντική γραμμή της Εθνικής Ελλάδας. Σε αυτό τον τομέα, η Γαλανόλευκη πήγε καλύτερα, έχοντας μπαλιές στην “πλάτη” των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Φαν’τ Σιπ δεν οπισθοχώρησε, προσπάθησε να “χτίσει” μια καλή προσπάθεια και το κατάφερε στο 32′. Η Εθνική αναπτύχθηκε από τα δεξιά, ο Λημνιός βρήκε τον Μάνταλο και αυτός με τη μία κάθετη τον Παυλίδη. Ο Έλληνας επιθετικός “άδειασε” μία προσποίηση τον προσωπικό του αντίπαλο και με όμορφο πλασέ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ομάδα κι έκανε το 1-0.

Η Εθνική Ελλάδας θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι… καλύτερο από την αντεπίθεση του 33′ και πέντε λεπτά μετά το γκολ που πέτυχε δέχθηκε την ισοφάριση. Ο Κολάσινατς έβγαλε τη χαμηλή μπαλιά από τα αριστερά και ο Γκόγιακ από κοντά δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 1-1. Η Γαλανόλευκη δεν το έβαλε κάτω, στο 39′ είχε ένα πολύ καλό σουτ με τον Μπακασέτα και στο 41′ άγγιξε το δεύτερο γκολ. Ο Μάνταλος βρέθηκε από αριστερά μόνος του στην περιοχή, έκανε κακό πλασέ και αμυντικός της Βοσνίας έδιωξε σε κόρνερ.

Η Εθνική κράτησε μπάλα με την αρχή της επανάληψης και ανέβασε “στροφές” με τις προσπάθειες του Μπακασέτα. Η Βοσνία έδειξε πρόβλημα στο να περιορίσει τους διεθνείς και στο 57′ γλίτωσε από το ναβρεθεί και πάλι πίσω στο σκορ. Ο Μάνταλος έπιασε δυνατό χαμηλό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Σέχιτς απέκρουσε δύσκολα.

Η Βοσνία έδειξε να τα έχει… χαμένα και τρία λεπτά αργότερα είδε τον Μασούρα (αντικατέστησε τον Μάνταλο) να στέλνει την μπάλα από κοντά στο αριστερό κάθετο δοκάρι της! Η Εθνική συνέχισε την πολύ καλή της εμφάνιση και στο 62′ ο Μασούρας δέχθηκε απίθανη πάσα από τον Μπακασέτα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε, με πλασέ υπό πίεση.

Η “Γαλανόλευκη” συνέχισε να εντυπωσιάζει και στο 73′ είχε νέο δοκάρι (2ο) σε μακρινό σουτ του Σταφυλίδη! Τελικά, η ομάδα του Φαν’τ Σιπ πήρε αυτό που της… άξιζε, δηλαδή τη νίκη μετά από Έξι μήνες και 23 ημέρες. Στο 88′ ο Φετφατζίδης (πέρασε στο ματς στο 84′) μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από τα δεξιά, έκανε τις προσποιήσεις, έβγαλε τη σέντρα και ο Κοβάτσεβιτς έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Ελλάδα (Φαν’τ Σιπ): Πασχαλάκης – Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης – Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος – Λημνιός (83’ Φετφατζίδης), Μπακασέτας, Μάνταλος (60’ Μασούρας) – Παυλίδης (70’ Κουλούρης).

Βοσνία (Προσινέτσκι): Σέχιτς, Μπίτσακτσιτς, Κβρζιτς, Σάριτς (63’ Ντούλιεβιτς), Κοβάσεβιτς, Τσίμιροτ (46’ Γιάγιαλο), Πιάνιτς, Κολάσινατς, Χόντζιτς (71’ Μπάιτς), Χαΐροβιτς, Γκόγιακ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις