weather-icon °C AΘΗΝΑ

ΕΠΟ: Ο κίνδυνος του Grexit και το αίτημα για άμεση απομάκρυνση του Γκαγκάτση!

ΕΠΟ: Ο κίνδυνος του Grexit και το αίτημα για άμεση απομάκρυνση του Γκαγκάτση!
ΦΩΤΟ intime

Τους πέντε τομείς που θα πρέπει να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο έθιξε η Φάτμα Σαμούρα, με επιστολή της προς το Δ.Σ. της ΕΠΟ και αναφέροντας μεταξύ άλλων πως θα υπάρξει εισήγηση για λήψη περαιτέρω μέτρων.

Η Γ.Γ. της FIFA καταγράφει πως έχει υπάρξει πρόοδος σε σχέση με την περασμένη σεζόν, αλλά υπάρχουν πέντε τομείς που εξακολουθούν να μην είναι ικανοποιητικοί και να θέλουν ακόμα… δουλειά. Μιλάμε για την επικοινωνία, το VAR, το Match fixing, η βία και η δομή και η λειτουργία της ΕΠΟ.

Η επιστολή τέθηκε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, στη συνεδρίαση της Τρίτης, στην οποία μάλιστα, σε κάποια στιγμή της ομιλίας του, ο υπερπαρατηρητής της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, επανέφερε τον κίνδυνο του Grexit.

Επίσης, ο επικεφαλής παρακολούθησης της ΕΠΟ από UEFA και FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του Βασίλη Γκαγκάτση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Superleague.

Ο κ. Χούμπελ έφερε προ τον ευθυνών τους τη Superleague και την ΕΠΟ για το θέμα αυτό και κατέστησε σαφές ότι ήδη θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί. (έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για την “Κάρτα Υγείας”).

Να θυμίσουμε ότι το Δ.Σ. της Λίγκας απέρριψε σε πρόσφατη συνεδρίαση του το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, να κηρυχθεί έκπτωτος από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Superleague, ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει

“Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., παρόντων των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα, Μάριου Γεωργίου, καθώς και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Στην Ε.Ε. παρουσιάστηκε επιστολή της Γ.Γ. της FIFA κας Φάτμα Σαμούρα σχετικά με την αναφορά της Επιτροπής Παρακολούθησης και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA προς την επιτροπή ομοσπονδιών-μελών της διεθνούς ομοσπονδίας, αναφορικά με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της FIFA στην επιστολή του Μαΐου του 2018.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, για την καταπολέμηση του οποίου οι διεθνείς ομοσπονδίες ζητούν άμεσες λύσεις.

Ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

Ενεκρίθη το πλάνο αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, όπως είχε αποφασιστεί από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. στις 24 Αυγούστου 2018. Η σχετική απόφαση, με τις απαραίτητες νομοτεχνικές παρεμβάσεις, θα αποσταλεί άμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να δρομολογηθούν οι δέουσες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Με απόφαση της Ε.Ε. η Super League 2 θα διοργανώνεται από τη Football League, η Α΄ΠΕΟΔ θα ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ, ενώ τα πρωτοβάθμια δικαιοδοτικά όργανα θα λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει ως σήμερα.

Οι αγώνες μπαράζ για την συμμετοχή μίας ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League της περιόδου 2019-20 (13ος της SL -2ος της FL) θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Μαίου 2019. Η κλήρωση για τον καθορισμό της σειράς των αγώνων θα γίνει στην ΕΠΟ στις 7 Μαίου 2019.

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. θα συγκληθεί στις 28 Ιουνίου 2019, στις 10πμ, στην Αθήνα.

Θα δρομολογηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Σπάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου των εθνικών ομάδων στην περιοχή, εφόσον η συγκεκριμένη συμφωνία επικυρωθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Η συμφωνία αφορά έκταση 40-50 στρεμμάτων, με δυνατότητα χρήσης εκ μέρους της Ε.Π.Ο. για 50 χρόνια.

Ενεκρίθη η χρονική διάρκεια των μετεγγραφικών περιόδων της ποδοσφαιρικής σεζόν 2019-20:

Θερινή περίοδος:

επαγγελματίες ποδοσφαιριστές: 01.07-31.08.2019

άνεργοι ποδοσφαιριστές: 01.09-13.09.2019

ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές: 01.07-31.10.2019

Χειμερινή περίοδος:

επαγγελματίες ποδοσφαιριστές: 01.01-31.01.2020

άνεργοι ποδοσφαιριστές: 01.02-14.02.2020

ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές: 01.01-31.10.2020″.”

#TAGS MM