Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Εργοτέλης – ΠΑΟΚ: “Χλωμός” νικητής! “Καθάρισε” με Μπίσεσβαρ

Εργοτέλης – ΠΑΟΚ: “Χλωμός” νικητής! “Καθάρισε” με Μπίσεσβαρ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Χωρίς να… φορτσάρει, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Εργοτέλη (2-1), σε ματς για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας και “κλείδωσε” την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι Κρητικοί στην επανάληψη. Γκολάρα και ασίστ ο Μπίσεσβαρ.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από το Παγκρήτιο στην εξ αναβολής αναμέτρηση με τον Εργοτέλη για το Κύπελλο Ελλάδας και βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση του θεσμού. Ο “δικέφαλος του Βορρά” επικράτησε των γηπεδούχων με 2-1, σε παιχνίδι για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου και “έπιασε” στην κορυφή τον Άρη με 4 βαθμούς, έναντι ενός βαθμού των Κρητικών και του Αήττητου Σπάτων (σ.σ. τον αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική).

Το παιχνίδι…

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα άνοιγε τον δρόμο για το “διπλό” στην Κρήτη. Μετά την ισοπαλία με τον Άρη στην πρώτη αγωνιστική, η ομάδα του Λουτσέσκου δεν είχε περιθώρια για άλλο στραβοπάτημα, με τον Μπίσεσβαρ να δίνει από νωρίς τη λύση. Με τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών, ο άσος του ΠΑΟΚ έδειξε την κλάση του και με ένα άπιαστο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Καλογεράκη (0-1).

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1062697575546044416

Ο “δικέφαλος του Βορρά” συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Καλογεράκης είπε “όχι” στον Ελ Καντουρί στο 30′, ενώ στο 32′ απέκρουσε εντυπωσιακά κοντινή κεφαλιά του Μπίσεσβαρ, έπειτα από σέντρα του Άκπομ.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Εργοτέλης πίεσε για την ισοφάριση και “άγγιξε” το γκολ στο 56′ Η άμυνα του ΠΑΟΚ βρέθηκε μια… ταχύτητα πίσω στην αντίδραση της, ο Γιακούμπου έπαιξε το 1-2 με τον Έφορντ, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε την παράλληλη μπαλιά, όμως ο επερχόμενος Μπουρσέλης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα του Ρέι.

Οι Κρητικοί έδειξαν περισσότερο… θάρρος στις κινήσεις τους και στο 63′ είχαν δοκάρι σε σουτ του Μπουρσελή. Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε τελικά στο 68′. Η άμυνα του ΠΑΟΚ “κοιμήθηκε” ο Τσέλιος “έσκαψε” ωραία μέσα στην περιοχή στον Έφορντ, αυτός σωστά γύρισε την μπάλα προς τα πίσω και ο επερχόμενος Ιατρούδης έκανε το 1-1.

Κόντρα στη ροή του αγώνα (75′) ο “δικέφαλος του Βορρά” παραλίγο να πάρει… κεφάλι στο σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρο ο Μάτος έκανε κάθετη κίνηση, ο Καλογεράκης έκανε άστοχη έξοδο και η μπάλα χτύπησε πάνω στο στήθος του αμυντικού των φιλοξενούμενων, παίρνοντας πορεία προς την κενή εστία. Ο Μπάτζιος όμως πρόλαβε και την απομάκρυνε πριν αυτή περάσει τη γραμμή, την έστειλε πάνω στον Ελ Καντουρί και η μπάλα πέρασε άουτ.

Η άνοδος της απόδοσης του ΠΑΟΚ έφερε και το γκολ (79′). Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Βέρνμπλουμ πήρε την κεφαλιά, ο Καλογεράκης δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-2. Ο Λουτσέκσου θωράκισε την άμυνα της ομάδας του βάζοντας τον Κρέσπο στη θέση του Μπίσεσβαρ και κάπου εκεί… κλείδωσε και το “διπλό” για τους Θεσσαλονικείς.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1062717592123531265

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις