Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Έστερσουντ – ΠΑΟΚ: Οδυνηρός αποκλεισμός! Εκτός Ευρώπης ο Δικέφαλος

Έστερσουντ – ΠΑΟΚ: Οδυνηρός αποκλεισμός! Εκτός Ευρώπης ο Δικέφαλος
ΦΩΤΟ eurokinissi

Εφιάλτης στη Σουηδία. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε εκτός έδρας από την άσημη Έστερσουντ με 2-0 κι αποκλείστηκε από το Europa League. Ο Δικέφαλος του Βορρά πραγματοποίησε απογοητευτική εμφάνιση κι έμεινε εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο, σκορπώντας την απογοήτευση στους φίλους του.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ βίωσε μία από τις χειρότερες ευρωπαϊκές βραδιές της ιστορία του, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στα πλέι οφ του Europa League από την Έστερσουντ, η οποία αγωνίζεται φέτος για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Το 3-1 της Τούμπας δεν αρκούσε στους Θεσσαλονικείς, που μέσα σε 7 λεπτά στην επανάληψη (71΄-77΄) δέχτηκαν δύο τέρματα από τον ίδιο παίκτη (Γκόντος). Το τελικό 2-0 έστειλε τους Σουηδούς στους ομίλους του Europa League και τον ΠΑΟΚ στο καναβάτσο.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Έστερσουντ, έχοντας το προβάδισμα (3-1) από το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν ακίνδυνος επιθετικά, μιας και αδυνατούσε να βγει μπροστά με αξιώσεις. Ακίνδυνη, πάντως, ήταν και η Έστερσουντ στο πρώτο ημίχρονο. Οι Σουηδοί πίεσαν τους Θεσσαλονικείς, αλλά δεν δημιούργησαν αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ.

Η μοναδική καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στον ΠΑΟΚ. Στο 20′ ο Μπίσεσβαρ γύρισε την μπάλα στον Κάμπος, ο οποίος δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα, με τους Σουηδούς αμυντικούς να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Στο δεύτερο μέρος, η Έστερσουντ έφτασε κοντά στο 1-0. Στο 52′ ο Χάπκατ έστειλε με σουτ την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ρέι, με τον ΠΑΟΚ να παραμένει ακίνδυνος και να “κάθεται” στο 3-1 του πρώτου αγώνα.

Στο 71′ οι Σουηδοί άνοιξαν το σκορ. Ο Έντουαρντς έπιασε ένα σουτ, ο Γκόντος μπήκε στην πορεία της μπάλας (μπορεί και να ήταν εκτεθειμένος) και την έστειλε στα δίχτυα του Ρέι. Το γκολ της Έστερσουντ όχι μόνο δεν “ξύπνησε” τους παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά έδωσε… φτερά στους γηπεδούχους, οι οποίοι λίγα λεπτά αργότερα έκαναν το 2-0.  Στο 77′ ο Γκόντος με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Αργεντινό τερματοφύλακα του Δικέφαλου του Βορρά για το 2-0.

Οι Σουηδοί κατάφεραν να διατηρήσουν το σκορ πρόκρισης μέχρι το φινάλε, με τον ΠΑΟΚ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 94′, όταν ο Μάτος πήρε την κεφαλιά, με τους γηπεδούχους να διώχνουν στη γραμμή και να “κλειδώνουν” την πρόκριση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ: Κεϊτά, Σόμι (60′ Σομά), Παπαγιαννόπουλος, Πέτερσον, Μουκίμπι (68′ Βίνγκντρεν), Έντουαρντς, Νούρι, Μπατσίρου, Αϊές, Χόπκατ (90′ Μενσά) και Γκόντος.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάχοφ, Τσίμιροτ (81′ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ (60′ Ενρίκε), Τζάλμα, Μακ (85′ Λημνιός) και Πρίγιοβιτς.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις