Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Εσθονία – Ελλάδα: Επαγγελματική απόδραση με Φορτούνη!

Εσθονία – Ελλάδα: Επαγγελματική απόδραση με Φορτούνη!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Nations League η Εθνική Ελλάδας. Η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε επικράτησε της Εσθονίας με 1-0 στο Ταλίν, με τον Κώστα Φορτούνη να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα του αγώνα.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Με θετικό τρόπο ξεκίνησε το ταξίδι της στο Nations League η Εθνική Ελλάδας. Η “γαλανόλευκη” απέδρασε επαγγελματικά από το Ταλίν, επικρατώντας της Εσθονίας με 1-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε ήταν ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος πέτυχε και το μοναδικό τέρμα του αγώνα.

Η Εθνική Ελλάδας τα πήγε περίφημα στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, βγάζοντας εξαιρετικές συνεργασίες και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, με τη “γαλανόλευκη” να προβληματίζει με την εμφάνιση της στο δεύτερο μέρος, όταν και δυσκολεύτηκε να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Οι Εσθονοί πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφεραν, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παίρνει το τρίποντο. Την Τρίτη (11/9), η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ουγγαρία, για τη δεύτερη αγωνιστική του Nations League.

Ο αγώνας

Η Εθνική Ελλάδας μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι έψαξε ένα γρήγορο γκολ. Στο 4′ ο Μήτρογλου βρήκε με πολύ ωραία μπαλιά τον Μάνταλο, αλλά το πλασέ του τελευταίου έδιωξε σε κόρνερ ο Ακσάλου. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στην ευκαιρία της “γαλανόλευκης” στο 10′, με το σουτ του Λουτς να φεύγει λίγο άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα του Τοροσίδη, ο Μήτρογλου βρήκε με ωραία κεφαλιά-πάσα τον Φορτούνη, ο οποίος με ιδανικό πλασέ έκανε το 0-1.

Η “γαλανόλευκη” συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, με τον Μπάρκα να χρειάζεται να επέμβει μόνο στο 25′ σε μακρινό καλό σουτ του Βασίλιεφ. Στο 40′ η εθνική πλησίασε και στο το 0-2, αλλά μετά από φάουλ του Φορτούνη (σ.σ. πέταχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Μήτρογλου), η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο πρέπει να ξεχαστεί άμεσα από τους διεθνείς. Η εικόνα της ομάδας του Σκίμπε ήταν κακή, με την εθνική μας να αδυνατεί να κυκλοφορήσει την μπάλα. Ο Μήτρογλου γύρισε το πόδι του και αντικαταστάθηκε από τον Μπακασέτα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κι έπειτα χάθηκε το σημείο αναφοράς στην επίθεση.

Οι Εσθονοί πίεσαν δίχως όμως να έχουν αρκετές “καθαρές” ευκαιρίες για γκολ. Για την ακρίβεια, είχαν μόνο μία. Στο 71΄, μετά από χαμηλή σέντρα του Ογιάμαα, ο Λουτς αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 81΄ ο Ακσάλου εξουδετέρωσε δυνατό σουτ του Φορτούνη, ενώ στο 91′ νίκησε σε τετ-α-τετ τον μέσο του Ολυμπιακού και δεν το άφησε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα αλλά και της Εθνικής Ελλάδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Ακσάλου, Πικ, Μετς, Βίχμαν, Μπαράνοφ, Καμς, Λουτς (85΄ Πούρι), Βασίλιεφ, Ντμιτρίγεφ, Ογιάμαα (79΄ Ταμ), Ανιερ (63΄ Ζενιόφ)

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Λυκογιάννης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μπουχαλάκης (78΄ Τζιόλης), Κουρμπέλης, Φορτούνης, Πέλκας (90΄+ Κουλούρης), Μάνταλος, Μήτρογλου (50΄ Μπακασέτας)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις