Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Εσθονία – Ελλάδα: Η πρεμιέρα της εθνικής στο Nations League

Εσθονία – Ελλάδα: Η πρεμιέρα της εθνικής στο Nations League
ΦΩΤΟ eurokinissi

Νικηφόρο ξεκίνημα στο Nations League θέλει να κάνει η Ελλάδα που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Εσθονία (21:45, CosmoteSport1 / Epsilon TV).

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας της Εσθονία για το Nations League, τη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA, με σκοπό να φτάσει στο Euro 2020.

Πρόκειται για ένα θεσμό που αντικαθιστά τους φιλικούς αγώνες, έχοντας σαν… κίνητρο “εισιτήρια” για την τελική φάση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συγκεκριμένα, στο Euro 2020 θα προκριθούν μέσω του Nations League τέσσερις ομάδες από τις 24 της τελικής φάσης, ενώ οι υπόλοιπες 20 θα προκριθούν από τους 10 ομίλους των προκριματικών. Στη νέα διοργάνωση συμμετέχουν και οι 55 εθνικές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες. Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες (A, B, C, D) βάσει του ranking της UEFA, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2018, στις 11 Οκτωβρίου 2017.

Η εθνική Ελλάδας βρίσκεται στο τέταρτο γκρουπ της τρίτης κατηγορίας και μοναδικός της σκοπός είναι η κατάληψη της πρωτιάς και η πρόκριση στο Final Four για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Ελλάδα δεν έχει ηττηθεί ποτέ από την Εσθονία. Σε σύνολο 4 αναμετρήσεων, η Γαλανόλευκη μετρά δύο νίκες κι άλλες τόσες ισοπαλίες. Στην τελευταία αναμέτρηση (31/08/2017, «Γ. Καραϊσκάκης») των δύο ομάδων, για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, η Ελλάδα αρκέστηκε στο 0-0.

Στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, ο Μιχάλης Μπακάκης δεν προπονήθηκε μαζί με τους συμπαίκτες του και δεν υπολογίζεται από τον Μίχαελ Σκίμπε. Αντίθετα, ο Κάρλος Ζέκα ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αντιμετώπιζε και τέθηκε στη διάθεση του Γερμανού εκλέκτορα.

Ο Σκίμπε φέρεται να έχει καταλήξει στην ενδεκάδα για την αναμέτρηση του Ταλίν και στο σύστημα 4-2-3-1. Ο Καρνέζης αναμένεται να καθίσει στην εστία της εθνικής, με τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Λυκογιάννης στην άμυνα. Ζέκα και Μπουχαλάκη θα αγωνιστούν στο κέντρο της μεσαίας γραμμής, έχοντας μπροστά τους τους Φορτούνη, Μάνταλο και Δώνη. Ο Μήτρογλου θα αποτελέσει τον κεντρικό επιθετικό της Γαλανόλευκης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις