Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Europa League, Α.Ε. Λεμεσού – Άρης: “Πάρτι” πρόκρισης στην Κύπρο! – videos

Europa League, Α.Ε. Λεμεσού – Άρης: “Πάρτι” πρόκρισης στην Κύπρο! – videos
ΦΩΤΟ intime

Την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, πανηγύρισε στην Κύπρο ο Άρης, αφού μετά το 0-0 στο πρώτο ματς, βρήκε τη νίκη που έψαχνε επί της Α.Ε. Λεμεσού, επικρατώντας με 1-0, χάρη σε γκολ του Ντιγκινί.

Ο Άρης ήταν καλύτερος από την Α.Ε. Λεμεσού και με ένα γκολ του Ντιγκινί με πέναλτι από τα πρώτα λεπτά, “καθάρισε” ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Ο Ιντέγε ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, καθώς κέρδισε το πέναλτι που έφερε το 1-0, ενώ ήταν μόνιμος κίνδυνος για την άμυνα της κυπριακής ομάδας, παρά την αστοχία του στην τελική προσπάθεια.

Το παιχνίδι

Με μία μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ ξεκίνησε το ματς στην Κύπρο, αφού μετά από λάθος των παικτών του Άρη, ο Χουράδο βγήκε απέναντι από τον Κουέστα, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει στο 5′.

Οι “κίτρινοι”… ξύπνησαν όμως άμεσα και άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση, με τον Ιντέγε να κερδίζει πέναλτι μόλις στο 14′ σε ανατροπή του από τον Βοζίνια μέσα στην περιοχή. Ο Ντιγκινί ανέλαβε την εκτέλεση και έδωσε το προβάδισμα στον Άρη.

Ο Άρη βρήκε έτσι το γκολ που έψαχνε και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση, γεγονός που τον “ανέβασε” και στο γήπεδο, όπου ήταν “κυρίαρχος” στα επόμενα λεπτά. Ο Ιντέγε μάλιστα θα μπορούσε να “καθαρίσει” το ματς στο 24′, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν το ιδανικό.

Το ημίχρονο έκλεισε έτσι με το σκορ στο 0-1, αφού η ΑΕΛ δεν κατάφερε να “απειλήσει” ιδιαίτερα, πλην μιας φάσης στο 37΄, όταν μετά από κόρνερ, ο Τεσέιρα… κατάφερε με κεφαλιά εξ επαφής, να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης ήταν και πάλι καλύτερος στο γήπεδο και έχασε νέα ευκαιρία να “τελειώσει” το ματς και πάλι με τον Ιντέγιε, ο οποίος είδε τον Βοζίνια να αποκρούει με δυσκολία το δυνατό του σουτ στο 52′.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την ΑΕΛ να χάνει τη μοναδική καλή της ευκαιρία στο 81′ με τον Κάρλος να μην μπορεί να νικήσει τον Κουέστα, ενώ δύο λεπτά αργότερα έμεινε και με 10 παίκτες. Ο Γκοντάλ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς.

Με το τελικό 1-0, ο Άρης πανηγύρισε έτσι την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, μαζί με τους πάνω από 1.500 οπαδούς του που βρέθηκαν στην Κύπρο για να στηρίξουν την ομάδα.

Οι συνθέσεις στο Α.Ε. Λεμεσού – Άρης

ΑΕΛ Λεμεσού (Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα, Γκαζντανάγκα, Γκοντάλ, Ζντραβκόφσκι, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γουίλερ (52’ Αβραάμ), Γκαζαριάν, Χουράδο (52’ Κάμπος)

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Σούνγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπάσα, Λάρσον (61’ Τόνσο), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (68’ Λούκας), Ιντέγε (86’ Μαρτίνες).

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις