Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Europa League – ΑΕΚ: Η πανίσχυρη Μίλαν και οι… άλλοι του ομίλου

AEK
twitter.com/AEK_FC_OFFICIAL

Ο Ερίκ Αμπιντάλ τράβηξε τα μπαλάκια στην κλήρωση που έγινε στο Μονακό και… έστειλε την ΑΕΚ να βρει τις Μίλαν, Αούστρια Βιέννης και Ριέκα στον 4ο όμιλο του Europa League Διαβάστε το προφίλ των τριών αντιπάλων της Ένωσης.

Η ισχυρή και πάμπλουτη Μιλάν, αλλά και οι Ριέκα και Αούστρια Βιέννης είναι οι ομάδες που με τις οποίες κληρώθηκε η ΑΕΚ στον 4ο όμιλο του Europa League.

Έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν και πάλι οι “ροσονέρι”

Με αέρα… ανανέωσης και πολλών εκατομμυρίων μπαίνει η Μίλαν στο φετινό Europa League. Έχοντας αφήσει πίσω την “εποχή Μπερλουσκόνι” και ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και τα χρήματα των Κινέζων επενδυτών, οι “ροσονέρι” θεωρούνται το φαβορί -μαζί με την Άρσεναλ- για την κατάκτηση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Μιλάνου ιδρύθηκε το 1899, έδρα του έχει το “Σαν Σίρο” των 80.000 θεατών και -αν και θεωρείται ένα από τα μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου- αυτή τη στιγμή προσπαθεί να επανέλθει στην ελίτ.

Μέχρι στιγμής έχει “ξοδέψει” για μετεγγραφές αυτο το καλοκαίρι περίπου 200 εκατ. ευρώ, γεμίζοντας το ρόστερ της με παίκτες που θα την στείλουν και πάλι στην κορυφή.

Η Μίλαν έχει κατακτήσει επτά φορές το Champions League, δύο φορές το Κύπελλο Κυπελλούχων, πέντε φορές το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ έχει στεφτεί 18 φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας και 5 Κυπελλούχος.

Άξιο αναφοράς, πως και τις δυο φορές που.. σήκωσε το Champions League είχε βρει στο δρόμο της την ΑΕΚ! Η τελευταία ήταν το 2006, στη φάση των ομίλων, όταν και νίκησε την Ένωση με 3-0 στο “Σαν Σίρο” αλλά ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 1-0. Οι “κιτρινόμαυροι” όμως είχαν χάσει την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική, αφού οι “ροσονέρι” ηττήθηκαν στην έδρα τους από την Λιλ.

Οι Αυστριακοί στο δρόμο της Ένωσης

Η ομάδα που βγήκε από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και θα τεθεί αντιμέτωπος της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League είναι η Αούστρια Βιέννης. Μαζί με τη Ριέκα, οι Αυστριακοί θα “μονομαχήσουν” με την Ένωση για τη δεύτερη θέση που δίνει την πρόκριση στην επόμενη της διοργάνωσης.

Η Αούστρια είναι η ομάδα με τα περισσότερα εγχώρια πρωταθλήματα, έχοντας σηκώσει 21 φορές την κούπα, αλλά την περασμένη σεζόν τερμάτισε δεύτερη. Μάλιστα, δεν τα κατάφερε ούτε στο θεσμό του Κυπέλλου (πολυνίκης με 27 κατακτήσεις), καθώς αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Αντμίρα Βάκερ.

Στο δρόμο της για τους ομίλους, η Αούστρια Βιέννης χρειάστηκε να “πετάξει την ΑΕΛ Λεμεσού (0-0, 1-2) και την Κροατική Όσιγιεκ (νίκη 2-1 εκτός, ήταν 1-0 εντός).

Πήρε γεύση από Ολυμπιακό, σειρά έχει η ΑΕΚ

Η Ριέκα βρέθηκε ένα βήμα μακριά από την πρόκριση της στους ομίλους του Champions League, ωστόσο βρήκε μπροστά της στα πλέι οφ τον Ολυμπιακό, ο οποίος με δύο νίκες (2-1, 0-1) την έστειλε στο Europa League και πάνω στην ΑΕΚ. Η κροατική ομάδα κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και το τέταρτό της Κύπελλο την περασμένη σεζόν.

Προπονητής της είναι ο Ματίας Κεκ, με τους Μάριο Γκαβράνοβιτς και Χέμπερ να αποτελούν τους δύο πιο επικίνδυνους παίκτες της Ρίεκα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις