Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Europa League: Απίστευτη Άρσεναλ στο Μιλάνο! Την… πάτησε η Ντόρτμουντ [vids]

Άρσεναλ
ΦΩΤΟ Reuters

Μπορεί η Άρσεναλ να πηγαίνει από… “σφαλιάρα” σε “σφαλιάρα” αλλά στην έδρα της Μίλαν ήταν εκπληκτική και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους “8” του Europa League, μετά το 2-0 που έφερε στο “Σαν Σίρο”. “Σοκ” για την Ντόρτμουντ, που ηττήθηκε μέσα στην Γερμανία από την Σάλτσμπουργκ με 2-1. Σκορ πρόκρισης η Ατλέτικο, 3-0 την Λοκομοτίβ.

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στους προημιτελικούς του Europa League πήραν Άρσεναλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, από τις πρώτες αναμετρήσεις των “16”, ενώ η έκπληξη έγινε στο “Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ”, εκεί όπου η Σάλτσμπουργκ νίκησε την Ντόρτμουντ.

“Αγκαλιά” με το “εισιτήριο” για τους “8” της διοργάνωσης βρίσκεται η Άρσεναλ, που έκανε την πρώτη της νίκη μετά από 4 σερί ήττες. Με δύο γκολ στο πρώτο 45λεπτο οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν (2-0) της Μίλαν στο “Σαν Σίρο” και μόνο αν «αυτοκτονήσουν» δεν θα βρεθούν στην κλήρωση των προημιτελικών.

Διαδικαστικό χαρακτήρα έδωσε, ουσιαστικά, η Ατλέτικο Μαδρίτης στη ρεβάνς με τη Λοκομοτίβ στη Μόσχα, μετά το αποψινό 3-0 στο “Βάντα Μετροπολιτάνο”, ενώ το “μπαμ” έγινε στην Γερμανία, όπου η Σάλτσμπουργκ επιβλήθηκε με 2-1 της Ντόρτμουντ (πρώτη νίκη των πρωταθλητών Αυστρίας σε γερμανικό έδαφος) κι έχει, πλέον, τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει στη διοργάνωση.


Σημαντικότατο προβάδισμα για την πρόκριση στους “8” απόκτησε και η Λιόν με το «διπλό» στην Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ (1-0), στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στα χρονικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Πολύ κοντά στους “8” του Europa League βρίσκεται η Σπόρτινγκ, μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Βικτόρια Πλζεν στη Λισαβόνα. Την ίδια ώρα, η Μαρσέιγ πήρε σημαντικότατο προβάδισμα μετά το 3-1 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Η Ντιναμό Κιέβου -που απέκλεισε την ΑΕΚ- απέσπασε ισοπαλία στο “Ολίμπικο” από την Λάτσιο (2-2), έχοντας, πλέον, τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς που θα γίνει στην Ουκρανία.

Το 2-1 της Λειψίας επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους Γερμανούς, με τον επαναληπτικό όμως να γίνεται την ερχόμενη Πέμπτη στη ρωσική πόλη.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στα ματς

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 1-2

(62΄ Σίρλε – 49΄ πεν., 56΄ Μπερίσα)

Μίλαν (Ιταλία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 0-2

(15΄ Μχιταριάν, 45΄+4 Ράμσεϊ)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 3-0

(22΄ Νίγκεθ, 47΄ Ντιέγκο Κόστα, 90΄ Κόκε)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Λιόν (Γαλλία) 0-1

(68΄ Μαρσέλο)

Λάτσιο (Ιταλία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 2-2

(54΄ Ιμόμπιλε, 62΄ Άντεροσν – 52΄ Τσιγκάνκοφ, 79΄ Μοράες)

Λειψία (Γερμανία)-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία) 2-1

(56΄ Μπρουμά, 76΄ Βέρνερ – 86΄ Κρισίτο)

Μαρσέιγ (Γαλλία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 3-1

(1΄, 48΄ Οκάμπος, 14΄ Παγέ – 45΄+3 πεν. Αντούριθ)

Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 2-0

(45΄+1, 49΄ Μοντέρο)

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις