Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Europa League, Ατρόμητος – Ντουνάισκα Στρέντα: “Αγχωμένη” πρόκριση για τους Περιστεριώτες! – videos

Europa League, Ατρόμητος – Ντουνάισκα Στρέντα: “Αγχωμένη” πρόκριση για τους Περιστεριώτες! – videos
ΦΩΤΟ intime

Ο Ατρόμητος “έπαιξε με τη φωτιά” κόντρα στη Ντουνάισκα Στρέντα, αλλά τελικά πήρε δεύτερη νίκη με 3-2 και πανηγύρισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Europa League. Τρεις Έλληνες τα γκολ της ομάδας του Περιστερίου.

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Ατρόμητο, ο οποίος προηγήθηκε με 2-0 και φάνηκε ότι θα κάνει “πάρτι” στο ματς, αλλά έδωσε δικαιώματα στη συνέχεια και η Ντουνάισκα ισοφάρισε σε 2-2, πριν διώξει το άγχος ο Ρισβάνης με το τελικό 3-2.

Οι Περιστεριώτες πανηγύρισαν έτσι την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και μάλιστα με δύο νίκες, αφού είχαν επικρατήσει και εκτός έδρας με 2-1.

Το παιχνίδι

O Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο ματς, αλλά πέρα από ένα σουτ του Μανούσου στο 11′ δεν “απείλησε” σοβαρά την εστία των Σλοβάκων. Πάνω όμως που η Ντουνάισκα άρχισε να ισορροπεί το ματς, ο Κατράνης με μία καταπληκτική ενέργεια άνοιξε το σκορ στο Περιστέρι.

Αμέσως μετά δε, ο Μανούσος κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι στο 27′, γεγονός που φάνηκε να βάζει πρόωρο τέλος στο ματς και έδωσε το έναυσμα για… πάρτι στις κερκίδες.

Ο Ατρόμητος θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει κι άλλα τέρματα στη συνέχεια, με τον Βέλλιο να “απειλεί” σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, την εστία του Γέντλιτσκα.

Το τρίτο γκολ δεν ήρθε όμως στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος, οι Σλοβάκοι θέλησαν να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για πρόκριση. Με τους παίκτες του Αναστασίου να “χαλαρώνουν” αισθητά, βρήκαν τις ευκαιρίες που έψαχναν και στο 53′ ο Ραμίρεζ προειδοποίησε μειώνοντας σε 2-1.

Στο 58′ ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία και για την ισοφάριση, η οποία ήρθε τελικά στο 71′ μετά από πέναλτι που έκανε ο Κάχιλα και εκτέλεσε εύστοχα ο Καλμάρ.

Μετά την “ψυχρολουσία” της ισοφάρισης, ο Ατρόμητος έμενε εκτός συνέχειας με ένα γκολ και έτσι το ματς έγινε… ροντέο, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν το τέρμα της “λύτρωσης”. Αυτός που το βρήκε όμως τελικά ήταν ο Ατρόμητος, με τον Ρισβάνη να πιάνει την κεφαλιά από φάουλ και να “καθαρίζει” την πρόκριση στο 76′.

Οι Σλοβάκοι δεν τα παράτησαν και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος, με τον Κάχιλα να σώζει τη μία πάνω στη γραμμή της εστίας και το δοκάρι να αποτρέπει νέα ισοφάριση στις καθυστερήσεις.

Οι Περιστεριώτες πανηγύρισαν έτσι και δεύτερη νίκη με το τελικό 3-2, το οποίο και τους φέρνει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, για μία ακόμη χρονιά.

Οι συνθέσεις στο Ατρόμητος – Ντουνάισκα

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μέγερι, Κιβρακίδης, Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Χαρίσης, Μάντσον, Ούμπιδες (88′ Νάτσος), Ενσικουλού (, Μανούσος, Βέλλιος (60’ Καχίλα)

Ντουνάισκα Στρέντα (Χιμπάλα): Γέντλιτσκα, Όραβετς (62’ Βεσελόβσκι), Κρούζλιακ, Βίντα, Μπλάκμαν, Κόστρνα, Κάλμαρ, Ρόναν, Τσμέλικ (46’ Κρίστοφερ Βίντα), Ταϊβό, Ραμίρεζ

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις